-
-
Re: Kontakty z dziećmi
PolishGirl > 30-08-2012, 23:11
rzeczywiście nie ciekawie. ja mam 10 letniego chlopca pod opieką i o rok młodszą siostrę. zdarza im sie czasami kłotnia zakonczona płaczem jednego z nich, ale wiedzą, że jestem tu obca i mają mnie traktować z szacunkiem. mam nadzieje, że tak zosatnie. z małą przytulam się dość często. już pierwszego dnia mnie wyściskała. a co do chłopca-nie przytulam go ale staram się nie odstawiać go na bok-klepie po plecach, czochram włosy itp. nie całuję go, bo może być już za duży, a wiadomo w tym wieku chłopcy nie lubią być traktowani jak maminsynki. ale widać, że rodzeństwo się kocha. -
margerich > 31-08-2012, 1:09
[quote name="PolishGirl"]rzeczywiście nie ciekawie. ja mam 10 letniego chlopca pod opieką i o rok młodszą siostrę. zdarza im sie czasami kłotnia zakonczona płaczem jednego z nich, ale wiedzą, że jestem tu obca i mają mnie traktować z szacunkiem. mam nadzieje, że tak zosatnie. z małą przytulam się dość często. już pierwszego dnia mnie wyściskała. a co do chłopca-nie przytulam go ale staram się nie odstawiać go na bok-klepie po plecach, czochram włosy itp. nie całuję go, bo może być już za duży, a wiadomo w tym wieku chłopcy nie lubią być traktowani jak maminsynki. ale widać, że rodzeństwo się kocha.[/quote]
Gadalam z hostami i dzieki nim chlopiec zmienil troche nastawienie, wieczorem mnie przeprosil.więc moze potrzebuje czasu by sie do mnie przyzwyczaić. -
kajtuś > 31-08-2012, 13:15
[quote name="margerich"]
[quote name="PolishGirl"]rzeczywiście nie ciekawie. ja mam 10 letniego chlopca pod opieką i o rok młodszą siostrę. zdarza im sie czasami kłotnia zakonczona płaczem jednego z nich, ale wiedzą, że jestem tu obca i mają mnie traktować z szacunkiem. mam nadzieje, że tak zosatnie. z małą przytulam się dość często. już pierwszego dnia mnie wyściskała. a co do chłopca-nie przytulam go ale staram się nie odstawiać go na bok-klepie po plecach, czochram włosy itp. nie całuję go, bo może być już za duży, a wiadomo w tym wieku chłopcy nie lubią być traktowani jak maminsynki. ale widać, że rodzeństwo się kocha.[/quote]
Gadalam z hostami i dzieki nim chlopiec zmienil troche nastawienie, wieczorem mnie przeprosil.więc moze potrzebuje czasu by sie do mnie przyzwyczaić.[/quote]
Cale szczescie... -
margerich > 31-08-2012, 16:05
[quote name="kajtuś"]
[quote name="margerich"]
Gadalam z hostami i dzieki nim chlopiec zmienil troche nastawienie, wieczorem mnie przeprosil.więc moze potrzebuje czasu by sie do mnie przyzwyczaić.[/quote]
Cale szczescie...[/quote]
No. Miałam lekki kryzys, ale nie zniechęcaj się do bycia au pair. Jutro spotykam się z koleżankami w centrum Londynu, co jest czymś bardzo interesującym, Hości mówią tylko po angielsku, więc szybko się uczę i jest to mega przyjemne, słyszeć ich akcent. Są bardzo mili jak do tej pory, pomagają mi etc i nawet ich rozumiem, więc nie jest aż tak źle. Mam nadzieję, że ten chłopiec wreszcie zacznie współpracować i będzie ok. -
kajtuś > 31-08-2012, 16:50
Na pewno bedzie ok. I mysle, ze nie ma co sie zniechecac. Kazda rodzina jest inna, tak jak kazdy z nas jest inny -
Darti > 04-12-2012, 2:45
[quote name="alciak"]chciałam zapytać jak bliskie kontakty macie z dziecmi, a w zasadzie, na jak bliskie zażyłości macie przyzwolenie. przytulanie jest oczywiste, ale czy np. całuski w usta są na miejscu?
jeśli temat juz byl poruszany , prosze o jakis link, ja nic takeigo na forum nei znalazłam[/quote]
Zalezy też w jakim jest się kraju. Na Ukrainie na przykład przy jakiś uroczystościach (a byłam na weselu) nie ma zwyczaju całowania się w policzki 3 razy, tylko po kozackuuu prosto w usta