• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Filmik do aplikacji

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Filmik do aplikacji

• Filmik do aplikacji
  • Re: Filmik do aplikacji

blonde > 16-08-2012, 23:58

To prawda, że Brytyjczycy jakoś tak bardziej dbają o poprawność. Ja np. jak mówię jakieś wyrafinowane gramatycznie zdanie, to mi się automatycznie brytyjski akcent 'włącza' Poza tym wiecie, obcokrajowcy bardziej dbają o poprawność niż native'y... I tak jest w każdym języku. Znałam gościa, który pochodził z Togo i polski był dla niego językiem obcym. I on mnie poprawiał czasami Już nie pamiętam dokładnie o co chodziło, ale pamiętam jak kiedyś zaczął mi tłumaczyć, że ja źle mówię, bo po jakimś tam słowie trzeba używać biernika... Rozumiecie o co chodzi, by się nie zastanawiamy czy to biernik czy celownik miał być, a Anglicy/Amerykanie nie zastanawiają się czy to miał być bezokolicznik czy -ing

panama > 17-08-2012, 0:00

tak jest..!! Kali jeść, Kali pić - byle by się dogadać

cien_wiatru > 17-08-2012, 0:03

Dokładnie Blondie, przecież my też mówiąc po polsku nie myślimy czy używamy teraz biernika, czy celownika tylko się mówi po prostu i oni mają to samo z angielskim! Zresztą, powiem wam tyle, ile razy prosiłam swoich znajomych ze Stanów czy Anglii, żeby mi pomogli ze strukturami gramatycznymi do matury to prawie zawsze mówili, że to jakiś chore i oni i tak takich rzeczy nie używają!

Tak samo jak i my mówimy najprostszym polskim, nikt z nas raczej nie buduje szalonych, rozbudowanych i niewiadomo jak poprawnych gramatycznie zdań, tak samo i oni

merti > 17-08-2012, 0:07

byle się dogadać to nie ja niestety. Jak się za coś biorę ( a z początkami u mnie ciężko) to daję 100% siebie i muszę mieć wszystko idealnie.

Co do like/love - przyzwyczaiłam się do inga, a teraz się poprawiam na bezokolicznik, bo Angelica (z Kanady) mówiła, że to aż boli jak ktoś tak mówi A dodać do tego akcent i używanie prostych słów to już w ogóle

Blondeee, a weź ty też swój filmik wstaw Coś czuję, że możesz mieć parenaście tys. wyświetleń tak jak te "dobre" aplikacje, które są na yt

mamecia > 17-08-2012, 2:46

@Merti, może "boli" w Kanadzie. Jestem teraz w USA i moi hości mówią z 'ingiem' w każdym zdaniu z like/love. Zresztą nie ma co spekulować, my również mamy swój język potoczny tak jak i literacki. Kiedy obcokrajowiec zacznie mówić do nas językiem literackim, bo tak go uczono to my i tak wszystko zrozumiemy. Tak samo jest z Amerykanami, Anglikami itd. I zgadzam się z Blonde w 1000%

Baskah > 29-08-2012, 23:21

No to kręcimy! dziś miałam pierwsze podejscie, a jutro bedzie druga czesc filmiku! mam nadzieję ze wam a przede wszystkim rodzinom sie spodoba!

DominikaDomi > 29-08-2012, 23:51

Ja oczywiscie na moim filmiku gadalam bez zastanowienia. Najpierw gadalam z ingiem, a pozniej nagle przestalam. I dopiero teraz to zauwazylam. Wczesniej tylko raz to przejrzalam bo jakos nie moge ogladac sb gadajacej do kamery :p Wyslalam juz filmik, ale teraz zastanawiam sie czy czasem tego nie zmienic i nie wyslac im nowego. O ile w ogole w CC jest to mozliwe.

Nimell > 30-08-2012, 0:16

[quote name="Baskah"]No to kręcimy! dziś miałam pierwsze podejscie, a jutro bedzie druga czesc filmiku! :D mam nadzieję ze wam a przede wszystkim rodzinom sie spodoba![/quote]

Czekam na filmik, na pewno będzie piekny :D

Baskah > 30-08-2012, 0:16

Mysle ze warto jest sie troszke pomeczyc i zrobic fajny film. To jednak bedzie pamiatka i zawsze ci bedzie przypominac twoje starania o rodziny

merti > 30-08-2012, 0:21

Ja też myślę, że warto się postarać, bo filmik naprawdę zwiększa szanse

Dalej zachęcam do wstawiania na yt i podsyłania nam linków Bardzo miło się ogląda te filmiki!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia