• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair nie mająca 21 lat...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair nie mająca 21 lat...

• Au Pair nie mająca 21 lat...
  • Re: Au Pair nie mająca 21 lat...

Nimell > 17-11-2012, 23:11

No ja nie miałam tego problemu bo nie pamiętam kiedy miałam 19 lat, ale nie widziałam też żeby kogoś karali mandatem czy coś.

anka2356 > 18-11-2012, 22:26

nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości ale na szkoleniach przed wyjazdem na camp bardzo nas tym straszyli - nigdy nie pić alkoholu (zwłaszcza w miejscu publicznym) przed ukończeniem 21 lat. Według nich groziło to dużymi problemami - łamie się prawo, i to dla nich ważne - jako konsekwencję podawali nawet wycofanie wizy i powrót do kraju. jak to naprawdę działa - pojęcia nie mam, ale straszyli bardzo. ja sama do 21 roku życia (na szczęście to były tylko 2 miesiące) nie piłam w żadnym barze - wolałam nie ryzykować. ale zdaje sobię sprawę, że 2 a 12 miesięcy to duuuża różnica... mimo wszytsko, najbezpieczniej pić na domówkach

Ala94 > 22-05-2013, 15:37

Jak z tym jest? Czy wyjeżdżając do USA w wakacje po maturze (mając notabene 19 lat) będę tam traktowana jako nieletnia? Naczytałam się, że nie wpuszczą mnie do żadnego pubu i podczas gdy starsze koleżanki au pair będą się bawić ja będę siedzieć w domu. Albo moja host rodzina narzuci mi godzinę policyjną Chciałabym wyjechać już teraz, ale jeżeli to ma tak wyglądać to chyba przeczekam jeszcze troszkę ;> Nie chodzi o to, że jadę tam żeby zaszaleć i upijać się co weekend, ale miło byłoby wyjść gdzieś z poznanymi tam osobami lub chociaż raz zobaczyć amerykańską imprezę (nie wracając o 23 do domu )

merti > 22-05-2013, 20:39

Dasz radę Ala. Zacznijmy od tego, że ja mam 18 lat i żadnego curfew, więc to akurat zależy od rodziny a nie wieku operki. Co do pubów - raz wejdziesz raz nie . takie życie Gadałam z wieloma operkami underage z mojej okolicy i mówiły że da się przeżyć
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia