-
-
Re: konto bankowe
viki2131 > 06-11-2012, 16:27
ej dziewczyny a paypal? Jak to działa z USA? wie ktos? -
Nimell > 06-11-2012, 18:57
Ja o PayPal nie wiem nic, a Western Union, to idziesz do agencji, wypełniasz prosty kwitek gdzie wpisujesz swoje dane i dane i kraj odbiorcy oraz kwotę jaką chcesz przelać. Dajesz kwitek Pani w okienku, ona daje Ci numer MTCN który musisz przekazać odbiorcy, odbiorca idzie z tym numerem do obojętnie jakiej placówki Western Union, dyktuje numer, mówi mniej więcej jaka kwota jest wysłana i od kogo i tyle. Wypłacają mu pieniądze już przewalutowane. Jest też opcja online jeżeli masz konto w banku amerykańskim możesz zrobić przelew na dowolne konto w Polsce (zwykłe lub walutowe) ale próbowałam dwa razy i dwa razy zjadło mi kasę z mojego konta amerykańskiego a po paru dniach do mnie wracały z powrotem. Więc nie do końca to ogarniam. -
privatehell > 07-11-2012, 21:50
Jestem obecnie w UK więc sama mogę odpowiedzieć sobie na to pytanie.
Najlepiej otworzyć normalne konto w angislekim banku - ja posiadam w Barcalys i nie płace nic za jego prowadzenie więc dla au pairki taka opcja jest najkorzystniejsza -
Jarzebinka > 07-11-2012, 22:32
Tylko, że nam chodziło o USA.
Mam taką nowinkę jakby jeszcze kogoś interesowało. Moja konsultanka była na Campie i ona załozyła sobie darmowe konto walutowe w Polsce i z płatnoscią w ogole nie miała problemu. Na to bukowała bilety, chodzła na zakupy. Plusem jest to, że to Polski bank przez co nie czkea sie długo na przelw -
Magda89 > 07-11-2012, 23:15
Ehh...sporo osób ma ten problem. Chyba czas prześledzić strony amerykańskich banków -
Jarzebinka > 08-11-2012, 0:37
Może własnie lepiej w Polskim konto walutowe? Jak bede miala czas to się wybiorę -
alciak > 05-02-2013, 18:42
a orientuje się jaki jest najtańszy sposób przesłania kaski, w przypadku, kiedy nie posiadam konta? chodzi mi o UK -
angelaa > 06-02-2013, 0:49
[quote name="alciak"]a orientuje się jaki jest najtańszy sposób przesłania kaski, w przypadku, kiedy nie posiadam konta? chodzi mi o UK[/quote]
a może dałoby radę skorzystać z konta hostów? -
gandalf11 > 06-02-2013, 1:42
Załozenie konta bankowego się bardziej opłaca -
alciak > 06-02-2013, 13:08
ok, dziękuję