-
-
Re: NORWEGIA - 17 mai!
Olga Anna > 20-05-2005, 15:53
no ja tez myslalam zeby mi Mama przyslala ale chyba poczekam jak wroce do kraju...
a jesli sie znajdzie jakas famili na nastepny rok to biore koniecznie flage i jeszcze koszulke z napisem "made in Poland" sobie skombinuje :lol: -
martamaua > 20-05-2005, 17:37
8O Ale cyrk z tymi flagami.Nie wiedzialam nawet,ze sa przepisy odnosnie tego 8O
Ja tez coraz bardziej jestem dumna z naszej pracowitosci,wyksztalcenia.Jak czasem slucham tych tepych leni (no juz nie wiedzialam jak mam okreslic hehe) To sie slabo robi.A kazda odpowiedz na moje madre zdanie to jakbym wiedze z kosmosu wytrzasnela.Nie mowiac jak tu host ciagle gada o pieniadzach.Zygac sie chce...W Polsce denerwuje mnie caly ten syf polityczny,ze nic z tym nie umieja zrobic.Mamy piekne miejsca i co z tego jak nikt ich nie potrafi wypromowac?? -
Olga Anna > 20-05-2005, 17:59
bo my to tylko narzekac potrafimy, uzalac sie nad soba i kombinowac - w tym jestesmy mistrzami! :evil: -
martamaua > 20-05-2005, 18:01
No a co madrzejsi uciekaja :lol: -
Olga Anna > 20-05-2005, 18:50
zbierac truskawki w Szwecji lub bawic sie w stolarza w Norwegi albo robic za au pair.... :? -
martamaua > 20-05-2005, 19:10
Nie gadaj,bo po studiach ludzie tez jada albo studia a granica robia i bardzo dobrze maja.A od czegos trzeba zaczac.Lepiej niz siedzenie,chlanie na zasilku i gadka,ze ja za 8 stow na miesiac to nie bede robil. -
MONIKA > 20-05-2005, 19:30
Tak, najlepsze laseczki (nie wnikajac pod jakim wzgledem, zreszta pod kazdym) wyjezdzaja jako operki. :twisted:
Pomsta do nieba. :lol: -
Olga Anna > 20-05-2005, 19:35
wiecie co a mnie normalnie k.ca trafia jak tu sie dowiaduje ze koles w moim wieku i jego dziewczyna dom lasnie zbudowali, ona pracuje na stacji benzynowej a on jako zwykly robol na budowie!
a w Pl co?
jak pracujesz na stacji benzynowej to ledwo Ci na chlebus starcza a o domu to nawet sie nie mysli! :evil:
i jeszcze masz stracha ze jak sie miesiac skonczy to zostaniesz bez pracy bo oczywiscie robisz na umowe zlecenie :evil: -
MONIKA > 20-05-2005, 19:38
Tu w US jest inna kwestia.
Jak pracujesz w sklepie, czy restauracji, to fakt, starczy ci na mieszkanie i auto, i ciuchy fajne czy imprezy, ale nie mysl, ze swoje dzieci wyksztalcisz i na studia poslesz, nio chyba ze beda bardzo ambitne i beda najlepsze, ale nie ot tak.
To smutne, ze klasy sa jakos tak zamkniete. Nio moze nie klasy, ale jakies takie szczeble w spoleczenstwie. -
Olga Anna > 20-05-2005, 20:03
no wlasnie slyszalam ze tak jest jak piszesz Monika
moja psiapsiolka z dziecinstwa jest w stanach od lat .... nastu, mieszka sobie z Mama co prawdaale ma samochod i ... gigantyczna pozyczke z banku na szkole!