-
-
Re: USA Październik 2012
agata.gda > 30-05-2012, 19:23
Tak jak napisałaś kolejny krok polega na tym, że Gawo wyśle wszystkie formularze do referencji opieki nad dziećmi. referencji charakteru, raport medyczny. Poza tym musisz zdobyć zaświadczenie o niekaralanośći, międzynarodowe prawo jazdy i paszport jeśli nie masz.
No i oczywiście dostaniesz link do swojego au pair roomu, który musisz wypełnić. -
braxii000 > 30-05-2012, 20:27
Hej dziewczyny! Mnie również interesuje wyjazd do USA w październiku, niestety jestem w trochę innej sytuacji, ponieważ dopiero za 4 tygodnie kończę moją przygodę w Irlandii. Dostałam już mailem papiery z Gawo, niektóre rzeczy mogę wypełnić tutaj, a kilka spraw załatwić po przyjeździe, mam nadzieje, że wyrobię się w pierwsze dwa tygodnie lipca. Sądzicie, że uda mi się wyjechać w październiku? Trochę przeraża mnie podróż na drugi koniec świata, ale to moja ostatnia szansa by ten świat zobaczyć, bo niestety ma się te 25 lat. Szkoda, że ja po liceum nie wiedziałam co to au pair. -
adziszkowa > 30-05-2012, 21:05
Mi Pani w biurze powiedziała, że jak ktoś się zepnie to w sumie wyrobi się w 2 tygodnie, ja mam zamiar max do 30 czerwca mieć wszystko załatwione bo teraz mam sesje na studiach i oczywiście jestem ciut oderwana od rzeczywistości. Powiedzcie mi te referencje na ile stron macie i w jakim języku? -
agata.gda > 30-05-2012, 21:31
Referencje będziesz wypełniała na specjalnych formularzach, które dostaniesz z GawoTam są konkretne pytania, na które osoba, której dziećmi się zajmowałaś musi odpowiedzieć. Nie jest ich dużo Dostaniesz formularze w j. angielskim i polskim. Jeśli osoba, która będzie ci te referencje wypełniała zna angielski to wypisuje po angielsku. Jeśli nie wypisuje po polsku, a ty tłumaczysz to na tym drugim formularzu na angielski
Tak to wyglądaMam nadzieję, że pomogłam. -
adziszkowa > 31-05-2012, 1:05
Dziękuje bardzo za odpowiedz -
paullin_a > 31-05-2012, 1:14
Hey
Dziewczyny przechodziłyście już jakąś rozmowę kwalifikacyjna po angielsku ? -
adziszkowa > 31-05-2012, 11:13
ja jeszcze nie -
tobec > 01-06-2012, 1:19
[quote name="braxii000"]Hej dziewczyny! Mnie również interesuje wyjazd do USA w październiku, niestety jestem w trochę innej sytuacji, ponieważ dopiero za 4 tygodnie kończę moją przygodę w Irlandii. Dostałam już mailem papiery z Gawo, niektóre rzeczy mogę wypełnić tutaj, a kilka spraw załatwić po przyjeździe, mam nadzieje, że wyrobię się w pierwsze dwa tygodnie lipca. Sądzicie, że uda mi się wyjechać w październiku? Trochę przeraża mnie podróż na drugi koniec świata, ale to moja ostatnia szansa by ten świat zobaczyć, bo niestety ma się te 25 lat. Szkoda, że ja po liceum nie wiedziałam co to au pair.[/quote]
Och, nie tylko Ciebie przeraża podróż na drugi koniec świata. Mi na szczęście tato dzisiaj powiedział - jak będzie Ci źle - wrócisz i tyleI gdyby mi tak nie powiedział, nie wiem czy bym się decydowała, bo to jednak rok, kilka tysiecy kilometórw od domu. Inne środowisko, inni ludzie, kultura - no ale do odważnych świat należy, co nie?
Ja osobiście chciałabym założyć małą grupę wsparcia jak już będę tam w USA, żeby nawzajem sobie dobre słowo czasami szepnąć, pomóc drugiej kiedy jej ciężko. To na pewno będzie mile widziane -
monix90 > 01-06-2012, 17:43
Hello wszystkim,
Ja właśnie wypełniłam wszystkie dokumenty, jestem już po interview, w poniedziałek odsyłam oryginały do GAWO no i będe czekać na akceptacje amerykańskich agencji
( składałam do dwóch
Możliwy najwcześniejszy termin wylotu zaznaczyłam na 13 sierpnia,ale pisze w tym wątku bo zapewne to się trochę przesunie w czasie
Jeśli któraś z Was miałaby jakieś pytanie odnośnie wypełniana dokumentów to pisać śmiało tutaj albo prv
Powodzenia -
Martusik > 02-06-2012, 23:29
Hejzałożyłam ten wątek i bardzo się cieszę widząc coraz to większą liczbę osób wyjeżdżających w tym terminie. Jest zatem nadzieja, że nie będziemy same