-
-
Re: Czy dam sobie radę?
allie > 01-05-2012, 19:32
[quote name="szarakoszula"]
[quote name="allie"]Lecę 30stego czerwca na wyspę Man, ale na rok albo dłużej : )
Szkoda, że chcesz tylko na wakacje bo bym miała fajną rodzinkę dla Ciebie[/quote]
Poważnie? Rok nie wchodzi w grę. Szkoda... Hmm, a nie chcą może kogoś tylko na wakacje? ^^
A tak z ciekawości, jedziesz pierwszy raz? (jeśli tak, i to od razu na rok, to gratuluję odwagiAle pewnie znasz dobrze język. Ja pod tym względem nie czuję się specjalnie mocna, ale mam nadzieję, że JAKOŚ sobie poradzę.Chociaż szczerze mówiąc, to liczę na wyrozumiałość i dobre serce mojej przyszłej rodzinki haha).
.[/quote]
No niestety chcą kogoś od 9 miesięcy wzwyż
Tak, jadę pierwszy raz. Język znam na tyle, żeby się dogadać ale nie jakoś wybitnie. Przez skype i telefon rozmawiałam więc nie jest chyba źle, zobaczymy, jadę głównie właśnie po to, żeby zacząć całkowicie płynnie mówić po angielsku. -
marvellous > 03-05-2012, 17:17
ja moze podam moj przyklad gdyz papiery zebralam w 2 tygodnie ( nawet nie cale) + zaswiadczenie o niekaralnosci w ten sam dzien dostalam
a rodzinke znalazlam po 3 tygodniach wiec wcale nie tak dlugo, sa np dziewczyny ktore o wiele szybciej wszytsko zalatwily albo i takie ktore czekaly pol roku wiec to indywidualne bardzo jest
ale dobra aplikacja powoduje ze kandydatka ma duze szanse -
fdotka > 04-05-2012, 21:26
Jak napiszesz na Au Pair World, że lubisz prasować koszule to za 3 dni dostaniesz 20 propozycji :mrgreen: -
poola > 16-05-2012, 12:34
chcę wyjechać jako au pair pierwszy raz ,agencja chce mnie bardzo wysłać ale na 11 miesięcy ( agencja happy aupair ) czy na pierwszy raz nie wydaje się wam za długo ?? jak to było z wami ? bardzo proszę o pomoc :| -
allie > 16-05-2012, 13:31
czemu za dlugo? skąd te wątpliwości?
Ja jadę pierwszy raz, od razu na rok -
poola > 16-05-2012, 13:46
bo jadę pierwszy raz w nieznane , wyjazd chce pogodzić ze studiami ( nie wiem jak)i od razu na rok ! odważna jesteś wydaje mi się pół roku albo 8 miesięcy byłoby ok -
blonde > 16-05-2012, 14:07
Ja też pierwszy raz i też na rok się wybieramZ tym że ja do USA, a tam krótszej opcji niż 12 miesięcy nie ma... Ale co tam, dam radę Szczerze mówiąc, to nawet nie myślałam o tym, że rok to za długo. Po prostu, rzucam się na głęboką wodę i witaj przygodo -
Buuzia > 16-05-2012, 14:57
ja też pierwszy raz i na rok, nie brałam nawet pod uwagę krótszego czasu -
tosia_ > 16-05-2012, 17:51
Nie widze, co mialoby byc dziwnego w wyjezdzie na rok. Tak sie zazwyczaj wyjezdza, no chyba, ze jedziesz jako summer au-pair.