• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

absolwentki rocznik 2005 ;)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• absolwentki rocznik 2005 ;)

• absolwentki rocznik 2005 ;)
  • Re: absolwentki rocznik 2005 ;)

Emm > 23-04-2005, 11:03

wyrwanie to jest co innego niz chirurgiczne usuniecie.Moja kumpela miala w srode wyrywana osemke i powiedziala, ze nic nie poczula, zero bolu, zero opuchlizny.Jak sie w piatek pytalam o to Moniki to powiedziala, ze tego nie da rady porownac.Tam trwalo 5 minut wszystko, lakkie znieczulenie,zadnych szwow, na drugi dzien mozna wyjsc do ludzi i jesc normalnie. A ze mna jest inna historia.

Moja siostra ma w zasadzie tylko leczenia kanalowe zawsze, bo ona ma -trzeba to przyznac-beznadziejne zeby, po roku idzie do dentysty, a tam 10 zebow do zrobienia, tak szybko sie psuja.Ja juz zapomnialam co to znaczy dziura w zebie, chodze tylko na wymiany starych plomb, zeby mam jak stal ( a ostatnio sie dowiedzialam czemu-bo mam bardzo gruba okostna). Tak wiec siostra ma leczenie kanalowe-bierze sie znieczulenie i nic nie boli.Da sie przezyc, no...moja siostra jakos zyje

martamaua > 23-04-2005, 11:08

Wiem wiem,ze to sie rozni.Ale jakakolwiek ingerencja w moja buzie mnie przeraza Moje osemki jeszcze nie wyrosly....A ja mala szczeke mam.Mam nadzieje,ze mi ortodonci nie powymyslaja...Ale do tego jeszcze duzo czasu.Najpierw musze wrocic,zaczac nauke itd....W sumie chcialabym zeby juz bylo po tym calym operowaniu,zebym sobie chodzila do szkoly itd.Zeby wszystko jakos wyklarowane bylo...

Gość > 23-04-2005, 13:30

Ja mialam robiona kanalowo gorna lewa piatke i... Marta, trzymaj sie, powodzenia zycze!

Chcialam tylko dodac, ze jest roznica jesli robi sie cos w szczece dolnej, a gornej - w gornej to po prostu sie czuje jakby ci sie cos w mozg wwiercalo... :evil:

martamaua > 23-04-2005, 13:34

8O Zygne........

To i tak jeszcze nie teraz,ale cos czuje,ze bede miala to robione,bo byla dziura duzo,niby zrobili,ale dalej mnie czasem pobolewa.Co oni tam dokladnie robia.Wyciagaja ci wszystkie nerwy(?).I co i nie czujesz zeba!!!Boze jak z jakims sztucznym,jak tak bez czucia no...

Gość > 23-04-2005, 13:40

ja sobie na necie znalazlam info o kanalowym leczeniu. ale wiesz, ja nie wedzialam, ze bede go miec robionego w ten sposob, po prostu dentystka zaczela robote, a ja zaczelam ryczec w tym samym czasie bo mnie bolalo (ja sobie nie wyobrazam byc na miejscu Emm :? ), dowiedzialam sie po trzecim razie jak juz go skonczyla, ze byl to zab robiony kanalowo.

A po kazdym czyszczeniu jak juz zakladala mi lekarstwo to mnie bolalo przez nastepne 36godzin, z czego nastepne 20godzin to bralam Panadol extra za Panadolem.

A po ostatecznym zrobieniu to musialam na tabletkach byc 3dni, bo spac nie moglam, mama mnie wyganiala do lekarza a ja nic, bo mi babcia powiedziala, ze tak ma byc. No i faktycznie, babcia miala racje.

Teraz mnie czasem boli troszke, ale jak na przyklad pogoda ma sie zmienic, albo jak jest okolo -15 to o dziwo mnie boli, ale jest wszystko ok.

A moja siostra gdzies czytala ze taki zab potem sie robi szary... :?

PS. Po pierwszym razie jak mi ta dentystka w tym zebie grzebala to powiedzialam mojej mamie, ze nastepnym razem to ja kobiecie powiem, zeby mi go wyrwala, bo ja go wole nie miec niz tak sie meczyc :evil: Ale spojrzalam w lustro, usmiechnelam sie i okazalo sie, ze bardzo byloby znac, a na sztucznego mnie nie stac i czytalam, ze jak sie nie wstawi sztucznego to sie szczeka zapadnie, wiec stwierdzilam, ze wybieram meczarnie na fotelu. Tylko kazalam sobie radio glosno wlaczyc, zebym nucila melodie jakie akurat w radiu byly i skupiala sie na tekstach, a nie na tym, co mi w gebie robia.

Emm > 23-04-2005, 13:45

No ja tylko dodam, ze mnie w tej chwili bardzo, bardzo boli

Wzielam sie najpierw dzis za wakacje znowu, a teraz juz na powaznie zasiadam do pracy, czeka mnie napisanie dwoch rozdzialow dzis

Ale dam rade!!!!!!No i jak pisze to nie mysle o zebach.

Obie zebowe wrozki dzis z ranca poszly do pracy, moze cos przyniosa jak wroca

Caroline > 23-04-2005, 17:08

Szary z?b się robi jak uszkodzi Ci nerw...chyba

Nie jestem pewna co dokładnie, ale jak co? się tam uszkodzi to z?b szarzeje bo jest martwy.

Jedna niby-dentyskta tak mi załatwiła jedynkę! Trochę kasy poszło żeby to naprawić :evil:

Emm > 26-04-2005, 14:04

Aniczka!!!!Juz jestes w Stanach!

daj znac koniecznie co i jak.

Emm > 28-04-2005, 15:31

chwale sie!!

oddalam dzis promotorowie prawie cala prace magisterska, wlasciwie za tydzien, po majowce mu musze doniesc tylko kilka stron plus wstep i zakonczenie.

Wczoraj siedzialam do 1-ej w nocy i pisalam, a dzis rano w robocie (koniec laby, robota czeka!!) robilam bibliografie i spis tresci.

Jestem wymeczona, niedospana, ale k.rwa...napisalam prace!!!!!!!!!!!A dzis leze brzuchem do gory i popijam heinekena!

Gość > 28-04-2005, 16:34

gratulacje

PS. co do szarego zeba - w leczeniu kanalowym nerwy uszkodzone przez prochnice sie wyrywa, wiec wychodzi na jedno.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia