• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

troche z zycia marty

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• troche z zycia marty

• troche z zycia marty
  • Re: troche z zycia marty

martamaua > 02-08-2005, 21:02

.

Gość > 03-08-2005, 11:14

nie wiem, jedyny kurs jaki tu znalazlam I tak sobie myslalam, zeby moze sprobowac znalezc w Sztokholmie familie co sie zgodzi zebym chodzila na dzienny kurs przygotowawczy do studiow (jezykowy kurs) bo takowe sa, wlasnie troche nawet wiecej tej szkoly niz ty masz....

no ale nic, lepsze to niz nic. Zreszta nawet jakbym znalazla jakis dluzszy kurs i wiecej godzin to nie moglabym sobie na niego pozwolic ze wzgledu na moja prace

Kurde, szkoda ze nie ma tak, zeby sie dalo "zaocznie" studiowac jezyk - ja bym tam mogla po 6h siedziec w sobote i 6 w niedziele, byle miec wiecej. No ale nie ma szkol tego typu tutaj

martamaua > 03-08-2005, 11:34

.

martamaua > 03-08-2005, 15:25

.

Gość > 03-08-2005, 15:57

[quote name="martamaua"]Ale opcje wieczorowe sa przeciez.[/quote]

no wlasnie nie za bardzo, przynajmniej nie tutaj, zreszta to musialabym miec cos o 20.00 bo wczesniej nie jestem wolna normalnie jak hostka w pracy

anetka28 > 04-08-2005, 12:07

Ja sie wypowiem w kwestii urlopu.

Na rok operowania nalezy sie 5 tygodnii PLATNEGO urlopu.

Na ile czesci sie go dzieli i ile trwaja to kwestia uzgodnienia z rodzina.

Jedynie rodzina nie musi placic za podróz,chyba,ze jestes z kraju nieeuropejskiego.

http://www.udlst.dk/Default.htm

Mysel,ze ten link bardzo Ci sie przyda,jezeli jeszcze nie trafilas na te strone.

>>3 og 5 timer pr. dag, dvs. mellem 18 og 30 timer pr. uge>>

To o pracy operki,ciekawe ale nierealne.Ja najczesciej pracowalam 8,9 godzin dziennie.Dodatkowo mialam placone tylko wtedy gdy pracowalam w swoje dni wolne albo 24h/dobe gdy sama zostawalam z dzieciakami na gospodarstwie.

martamaua > 04-08-2005, 13:15

.

Doraz > 04-08-2005, 17:34

Wlasnie Marta - mi sie wydaje, ze w calej Danii, Szwecji i Norwegii (nie wiem jak w Finlandii) obowiazuje 5 tygodni urlopu (nie tylko dla au-pairke ale dla normalnych pracownikow rowniez) i tak wogole to wolalabym dostac normalne wynagrodzenie bo lepiej bym na tym wyszla... szczegolnie, ze Ty z Kopenhagi uzywasz promu a nie samolotu - wiec nadal hosci na Tobie zarabiaja!!!!

A tak wogole - jak szukalam rodzinki w Skandynawii - dowiadujac sie o warunki jakie obowiazuja w danym kraju - ktos mi mowil, ze za szkole w Danii dla au-pair nie trzeba placic??? Moze sie cos zmienilo????

Gość > 04-08-2005, 18:09

[quote name="Doraz"]Wlasnie Marta - mi sie wydaje, ze w calej Danii, Szwecji i Norwegii (nie wiem jak w Finlandii) obowiazuje 5 tygodni urlopu (nie tylko dla au-pairke ale dla normalnych pracownikow rowniez) [/quote]

W Finlandii minimum 5 na pewno, widze po ludziach (ja sama dostalam jak dotad wlasnie 5)

Gość > 04-08-2005, 20:36

A ile ten fajny kurs trwa? Ja mam nadzieje, ze w polowie wrzesnia tez zaczne kurs (trzymiesieczny), ale zobaczymy jak sie sprawy potocza.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia