-
-
Re: Au Pair 2013!
merti > 31-03-2012, 12:18
Wystarczy poczytać wypowiedzi ludzi, którzy tam byli. Zawsze każdy pisze, że ludzie są otawrci i żyją chwilą. Nie mówię, że osiągnę w Ameryce jakiś spektakularny sukces (chociaż jestem pewna, że tak...hehe, ja i moja intuicja), ale nawet jeśli nie, to chyba przyjemniej klepać biedę w kraju optymistów, gdzie ludzie cieszą się tym co mają, niż w Polsce, gdzie każdy narzeka nawet jak mu się powodzi. Po prostu niektórzy, czyli my mają tego dość i są w stanie coś zmienić w swoim życiu, albo chociaż próbować. Duża część polaków jest taka, że będzie siedzieć i narzekać zanim coś zrobić, aby stało się inaczej... a co odważniejsi jadą do Angli albo Holandii i tam narzekają i rozsiewają złą opinię o Polakach w całej Europie... A amerykańscy i australijscy Polacy są zupełnie inaczej postrzegani i nie ma stereotypu Polaka złodzieja i chama. Za to mówi się, że to bardzo wykształceni i pracowici ludzie. A to dlatego, że wyjazd na inny kontynent to jednak wiele starań, szczęścia i często lat nauki... dlatego kiedy ktoś dostał szansę na lepsze życie, chce ją tam wykorzystać.
A do Angli pracować w fabryce jadą jednak w większości nieudacznicy i przestępcy z Polski. Ok. 70% ludzi o których wiem, że wyjechali to właśnie taki margines społeczny. A przez to ja, jako Polka czuję się przekreślona w Europie. -
paulaw > 31-03-2012, 12:31
[quote name="merti"]Wystarczy poczytać wypowiedzi ludzi, którzy tam byli. Zawsze każdy pisze, że ludzie są otawrci i żyją chwilą. Nie mówię, że osiągnę w Ameryce jakiś spektakularny sukces (chociaż jestem pewna, że tak...hehe, ja i moja intuicja), ale nawet jeśli nie, to chyba przyjemniej klepać biedę w kraju optymistów, gdzie ludzie cieszą się tym co mają, niż w Polsce, gdzie każdy narzeka nawet jak mu się powodzi. Po prostu niektórzy, czyli my mają tego dość i są w stanie coś zmienić w swoim życiu, albo chociaż próbować. Duża część polaków jest taka, że będzie siedzieć i narzekać zanim coś zrobić, aby stało się inaczej... a co odważniejsi jadą do Angli albo Holandii i tam narzekają i rozsiewają złą opinię o Polakach w całej Europie... A amerykańscy i australijscy Polacy są zupełnie inaczej postrzegani i nie ma stereotypu Polaka złodzieja i chama. Za to mówi się, że to bardzo wykształceni i pracowici ludzie. A to dlatego, że wyjazd na inny kontynent to jednak wiele starań, szczęścia i często lat nauki... dlatego kiedy ktoś dostał szansę na lepsze życie, chce ją tam wykorzystać.
A do Angli pracować w fabryce jadą jednak w większości nieudacznicy i przestępcy z Polski. Ok. 70% ludzi o których wiem, że wyjechali to właśnie taki margines społeczny. A przez to ja, jako Polka czuję się przekreślona w Europie.[/quote]
A to wszystko przez rząd i całą polską politykę. I tego nie da się zmienić. Dlatego trzeba jechać przed siebie i szukać miejsca daleko, daleko od domu... taka jest rzeczywistość, ale nie ma zbyt wielu odważnych ludzi, którzy chcą opuszczać rodziny. A jeżeli już ktoś się odważy -- nigdy tego nie pożałuje.
Za 15 miesięcy wszystko się dla nas zmieni. W końcu doczekamy się lepszych dni. -
merti > 31-03-2012, 13:44
Właśnie! Zaczniemy nowe życie -
conf > 31-03-2012, 14:09
Cytat: Doskonale wiem co trzeba mieć, bo przez lata byłam do tego przygotowywana. Anyway, nie wybieramy sie na Ivy, nie ma sensu sie spinac kto wie wiecej lol
Hahahha,czy wiesz ,że brzmisz jakbyś pozjadała wszystkie rozumy ? :lol:
Jezu ,dziewczyno przestań się wymądrzać,bo uwierz mi,że tak naprawdę nie wiesz wszystkiego najlepiej. Masz chyba za duże ego :|
Witam pozostałe dziewczyny -
paulaw > 31-03-2012, 14:25
[quote name="conf"]
Cytat: Doskonale wiem co trzeba mieć, bo przez lata byłam do tego przygotowywana. Anyway, nie wybieramy sie na Ivy, nie ma sensu sie spinac kto wie wiecej lol
Jezu ,dziewczyno przestań się wymądrzać,bo uwierz mi,że tak naprawdę nie wiesz wszystkiego najlepiej. Masz chyba za duże ego :|
[/quote]
Hehe dobrze ujęte.
[quote name="conf"]Witam pozostałe dziewczyny[/quote]
Cześć! Nono, coraz więcej osób do rozmowy! -
merti > 31-03-2012, 14:41
Haaaj
Fajnie, że nam się wątek rozrasta
Ej, dziewczyny, które czytają a nic nie piszą... WŁĄCZAĆ SIĄ !!!! ;P -
ThEveline > 31-03-2012, 14:45
[quote name="paulaw"]
[quote name="conf"]
[/quote]
Hehe dobrze ujęte.
[quote name="conf"]Witam pozostałe dziewczyny[/quote]
Cześć! Nono, coraz więcej osób do rozmowy![/quote]
Zgadzam się z dziewczynami!
Cześć Conf :* -
DaisyyUSA > 31-03-2012, 15:08
O matko, i zaczynają sie spiny.
Ludzie, spokojnie bez nerwów i agresji. Dziewczyna jest jaka jest.
Hello Conf ;* -
merti > 31-03-2012, 15:09
Conf, powiedz nam coś o sobie ... wymarzony stan, plany na przyszłość, matura itepe -
paulaw > 31-03-2012, 15:10
[quote name="DaisyyUSA"]O matko, i zaczynają sie spiny.
Ludzie, spokojnie bez nerwów i agresji. Dziewczyna jest jaka jest.
Hello Conf ;*[/quote]
No, bywa (:
Zapraszamy więcej osób! (: Jeżeli to czytasz i nie udzieliłeś się tutaj jeszcze, a chcesz zostać au pair w przyszłym roku -- zarejestruj się i pisz z nami!