-
-
Re: Prezenty dla Host-rodziny
shante > 10-07-2009, 16:33
Polecam przejrzeć po prostu temat, już zostało podanych mnóstwo pomysłów :wink: -
dominikan@ > 10-07-2009, 16:54
Catia gratuluje odwagi naprawde!!!
Co do tych polskich legend po angielsku to wątpie że takie znajdziesz ale życze powodzenia -
catia > 11-07-2009, 10:37
eee tam od razu samobójstwoco prawda 5 dzieci, ale hostka powiedziała że w gruncie rzeczy ja będę zajmować się tylko 2 najmłodszych- 2 latka i 8 mies. reszta będzie z rodzicami, względnie będziemy się czasem wymieć na dzieci może jakoś sobie dam rady trójka starszych w wieku 6, 8 i 9 lat -
Przemo > 11-07-2009, 15:21
moja znajoma miała 5 dzieciaków na karku (obecnie uczy angielskiego) i z tego co słyszałem to nie narzekała bo rodzina była super... jeździła z nimi na Floryde i mówiła że naprawdę było świetnie. Życzę tego i tobie -
Yoanna > 12-07-2009, 13:39
ja mialam czworke - 18mies, 4 lata, 6 i 8. i musze powiedziec ze takich okropnych dzieci nie widzialam nigdy wczesniej ani nigdy pozniej. jednym slowem bylo strasznie -
catia > 17-07-2009, 17:20
no dzięki Yoanna, naprawdę mnie pocieszyłaś :lol: jadę tylko na 4 tyg. więc jak będzie bardzo źle to zacisnę zęby i jakoś przetrwam, czego się nie robi dla paru chwil w Paryżu... :wink: -
Yoanna > 18-07-2009, 17:34
kwestia wychowania, moja hostka unikala dzieci jak mogla wiec co sie dziwic.. mam nadzieje ze ty trafisz na lepsze -
Agata89 > 19-07-2009, 15:54
Ja mam dwojke dzieci: chlopiec 3 latka i dziewczynka yyy 22 miesiace. Kupilam im takie mieciutkie pluszaki kroliczki. Wydalam na nie razem 40zl. Hostce chcialam kupic czekoladki w takim pudelku, ale sie okazalo ze sa przeterminowane xD a ze nie mialam czasu kupic nic innego to kupilam ptasie mleczko z wedla. A hostowi kupilam zubrowke, jak sie okazalo trafilam bo bardzo lubia rozne alkohole. (kupilam zubrowke, bo taka fajna trawka tam jest w srodku) -
agulka > 19-07-2009, 16:07
zubrowka jest bardzo znana na swieciewszyscy jak sie dowiaduja, ze jestem z polski to mowia, ze znaja dobra wodke zubrowke ( bison grass vodka )
we francji mozna ja dostac w kazdym sklepie.
moim zdaniem nie o prezenty w tym wszystkim chodzi, wiec moga byc drobne. nie trzeba sie jakos specjalnie wykosztowac. dzieci uciesza sie ze wszystkiego ( no chyba, ze sa jakies rozpuszczone potwory ! )
polskie slodycze, alkohole sa na topie -
kamysia > 20-07-2009, 13:03
.