• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

GAWO

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• GAWO

• GAWO
  • Re: GAWO

karolina11988 > 30-05-2012, 15:31

hej dziewczyny też chcę wyjechać jako au pair do USA i mam pytanie odnośnie tego, że jeśli bym już wyjechała do mojej rodziny do USA a okazałoby się że nie dogadujemy się czy jest możliwość znalezienia sobie poza programem nową prace w USA? Czy trzeba szukać znów przez agencje. proszę o odp pozdrawiam

Anjaa > 30-05-2012, 16:06

[quote name="karolina11988"]hej dziewczyny też chcę wyjechać jako au pair do USA i mam pytanie odnośnie tego, że jeśli bym już wyjechała do mojej rodziny do USA a okazałoby się że nie dogadujemy się czy jest możliwość znalezienia sobie poza programem nową prace w USA? Czy trzeba szukać znów przez agencje. proszę o odp pozdrawiam[/quote]

Na wizie, którą otrzymasz NIE MOŻESZ PRACOWAĆ, jeśli chcesz zmienić rodzinę robisz tzw. REMATCH i szukasz nowej rodziny, jeśli jej nie znajdziesz - wracasz do PL za własne koszty, od tego masz też do konsultacji LCC Lokalną koordynatorkę

adziszkowa > 30-05-2012, 17:56

Anjaa dobrze Ci odpowiedziała, a swoją drogą poświęć choć trochę czasu i zajrzyj do działu USA, gdzie masz na samej górze przypięte tematy, które zwierają podstawowe informacje, rady itp dotyczące wyjazdu do USA.

karolina11988 > 30-05-2012, 18:01

dzieki bardzo za odp pozdrawiam

adziszkowa > 30-05-2012, 18:31

Nie ma sprawy, w razie gdybyś jednak na jakieś pytanie nie znalazła odpowiedzi pisz śmiało

karolina11988 > 30-05-2012, 18:59

Jeszcze jedna sprawa czy w wyzej wymienionej sytuacji jesli mam rodzine w stanach to moglabym u nich zostac jesli bym zrezygnowala z danej rodziny a nie znalazlabym innej?

adziszkowa > 30-05-2012, 20:56

nie. Wiza jest Ci przyznawana i jest wazna tylko w sytuacji, gdy pracujesz jak au pair w rodzinie, która jest w programie i to opłaca plus biuro wie, że tam pracujesz. Na tej wizie nie masz szansy legalnie robic czegokolwiek innego. Gdy odchodzisz od rodziny i masz nawet nową i pracujesz jako opiekunka to i tak Twoja wiza przestaje być ważna i jesteś w USA nielegalnie no chyba, że rodzina wstąpi do programu i zacznie płacić za to, że u nich pracujesz.

w Stanach zasada jest banalna i klarowna czy to z wizą J1 dla operek czy o ile dobrze pamiętam k1 narzeczeńską - jedziesz to tego kogo w konsulacie podałaś i robisz to co mówisz w przypadku operek jesteś opiekunką do dzieci w domku, który jest w programie w przypadku narzeczeństwa bierzesz ślub z osobą, na którą się powoływałaś w konsulacie nawet jak Ci się odwidzi i weźmiesz z panem Y zamiast X, o którym mówiłaś na spotkaniu i, na którego jest wiza to i tak Cię deportują jeżeli Cię złąpią.

karolina11988 > 30-05-2012, 21:09

Dziekuje bardzo za info ja planuje wyjazd tak wrzesien/pazdziernik a wam zycze wszystkiego najlepszego

adziszkowa > 11-06-2012, 0:29

Dziewczyny, komu dałyście do wypełnienia ankietę o charakterze?

agnieszka89 > 11-06-2012, 1:04

co prawda ja nie jestem w gawo ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Ja dałam do wypełnienia moim koleżanką, jednej która znam hoho i jeszcze dłużej, a drugią współpracuję w harcerstwie właśnie przy organizowaniu czasu dzieciom.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia