-
-
Re: Rzucona na głęboką wodę czyli JA w USA
oliwka911gt > 23-08-2007, 16:21
te 16 dolcow wyciagnie sie za godzine nankowania ALE musi to byc bardzo duze miasto, bogata okolica i laska napewno niemieszka z rodzina.
a te gupoty dobrze sie czyta, ludzie maja wyobraznie :lol: :twisted: -
Kitens > 23-08-2007, 16:31
a tu znowu tworzy sie smietnik co do sprzataczki to miala 100$ za posprzatanie i uwijala sie w 4 godzinki, wiec nie pisalam tutaj o zadnej kongresowce ktora zatwierdza stawki.Wiec wychodzilo jej 25$ za h. Ona jest tam ok 10lat .
Co do pracy na raku to w Pl tez wiecej za to placa, wiec nikt nie powinien sie dziwic, ze tam sie zarabia 15$.
Ja juz sobie z mlodym wszystko na priv wyjasnilam i nie bede tutaj juz nic pisac wiecej o zadnych zarobkach. Ja wiem swoje po prostu i nikt mnie nie przekona, ze pisze nie prawde.
A co do 30$ bo chyba bylo cos tu napisane o budowie, to nie wiem co o tym napisac. Ja np. pisalam, ze murzyni zarabiaja 16$/h, ale maja szefa murzyna wiec moze to cos u nich zmienia? i nie wiem czy robia na czarno czy na bialo. hmm jak to brzmi "robia na czarno". Bron Boze nie jestem rasistka -
oliwka911gt > 23-08-2007, 21:00
za rasizm predzej by cie pozwali ze napisalas murzyni, po to niepoprawnie politycznie. a nie robota na czarno. no ale jak przyjedziec poobcujesz to bedziesz wiedziala dlaczego i jak sie tu ludzi nazywa a jak nie. kiedy sie ujdzie z zyciem a kiedy lepiej zaczac modlic do boga o pomoc.
smietnik robi sie inaczej.
niemowi sie sprzatanie za 25 za godzine tylko za posprzatanie domu/mieszkania. bo ja moge zaczac wciskac kity ludziom ze dostawalam 50, a to nieprawda :wink:
AMEN -
Kitens > 23-08-2007, 21:35
w sumie tez prawda, lepiej moglam napisac czarnoskorzy, ojj tam nie bede napewno mowic "nigga" bo by mnie zabili.
a co tam u Kamili? lubie czytac jej newsy -
MLODY-AU-PAIR > 23-08-2007, 23:01
Lepiej napisac afroamerykanieA nigga w slangu nowojorskim to tak jak kolega znaczy :lol: A wogole juz przestany piepszyc o tych stawkach bo i tak kazdy z nas dostanie te 160 i basta -
Kitens > 23-08-2007, 23:08
mlody ty tez skoncz juz piepszyc i wszycy skonczmy piepszyc o tych piepszonych stawkach
kolega nigga to kolega dla innego "afro" -
oliwka911gt > 24-08-2007, 1:26
nie tylko w slangu nowojorskim ale w slangu jaki uzywaja czarni. ale wiecie co nielubie tego slowa i tzw N words, bo czuje sie jak w rasistowskiej gadce, jak czarny do czarnego to ok, ale jak masz inny kolor skory i do czarnego n words to juz jestes rasista. gad damit oni sami sa rasistami i tyle :wink: zreszta z tego co zauwazylam to najwiekszy rasiszm wlasnie afroamerykanie sieje, pomijajac fakt n words :roll: 8O -
MLODY-AU-PAIR > 24-08-2007, 13:21
ja tam mowilem nigga takze do bialasów -
black_rose1706 > 25-08-2007, 1:25
Co to ma byc????????????? <grzmi>
Robicie sobie na moim watku pogadanke o stawkach????? Ha!!!
Nie ma!!
Oczywiscie zart. W sumie sie fajnie czyta takie rzeczyTroche smiechu
Tak wiec zaczne od stawek
Rzeczywiscie ludzie nie zarabiaja tutaj kokosow (mowie o zwyczajnych ludkach) z racji tego, ze mieszkam w bardzo bogatej okolicy (Mlody sie sam przekonal szperajac w necie) chlapnelam z babysitiing 13$ w tygodniu za godzine i 15$ w weekendy. Jak bylam ostatnio na babysitting to babeczka za 7 godzin dala mi 100$ takze napiwek mialam 9$Niestety w tym tygodniu zostaja w domu i mam wolny dzisiejszy wieczor. Ludzie tu maja mase szmalu wiec placa operka bo nianki sa drozsze tutaj naprawde. Ja mam nadzieje ze jak sie zacznie rok szkolny to uda mi sie tez w tygodniu rano jezdzic. Mary (matka dzieci ktorymi sie opiekowalam ostatnio extra) mowila ze w tygodniu jakbym miala czas to by mnie potrzebowala zeby mogla pojechac i zrobic zakupy i bla bla bla. Byloby superasnie
A teraz do rzeczy. Umarlam i nie zyje. Jestem taka zmeczona, ze masakra. Wczoraj bylam w Bronx zoo z moimi dziewczynami, hostka i dwoma kolezankami moich dziewczyn. Mowie wam masakra!!! Ja bym chyba popelnila H A R A K I R I ( nie wiem czy sie tak pisze ) gdybym miala 4 dzieci w wieku 4 i 5 lat. Nie wiedzialam gdzie patrzec bo oczy mi z orbit wylatywalyNachodzilam sie jak glupia, oczy mi ostatecznie zmiekly i malo co widzialam. Wrocilam pozno i mialam ochote pierdzielnac sie do lozka ale sie umowilam na wieczor filmowy u mnie w chacie z dziewczynami i jakos nie odwolalam bo w sumie nie moglam. Nie moglam bo kurde wszystkie zapomnialy ze telefon slozy do noszenia przy dupie i nie odbieraly jak dzwonilam Ale w sumie nie zaluje BYlo zarabiscie. Nauczylam je troche laciny podworkowej Kurde jak Hannai ( Meksykanka) mowila to myslalam, ze umre ze smiechu. Lezalam na podlodze trzymajac sie za brzuch no nie moglam. No i sama sie troche nauczylam laciny podworkowej po hiszpansku i niemiecku Tak to jest to co operki robia jak maja wolny wieczor, nie maja 21 lat i nie chca wydac kasy na nic. Przychodza z ciastem i herbata i ucza sie przeklinac Milo bylo jak cholerka
Co by tu dalej poopowiadac...Hmmm....<mysli> dzis mam wolny wieczor i jade do Hannai bo ona pracuje. Lubie ta dziewczyne serdecznieJajca zawsze takie sa jak jestesmy razem ze hohoho. Rodzinka sie zmyla na jakis dinner z inna rodzinka tak wiec jestem sama w domu. Lyknelam juz tutaj ze 3 polskie ksiazeczki i czas przychodzi chyba na cus po angielsku. trzeba bedzie sie do bibliteki przejechac.
Kurde wczoraj minal miesiac jak jestem USA!!! Hehehe...Kiedy to zlecialo to ja nie wiem, ale dobrze niech leci sobie. Byc moze moj mezczyna do mnie na Swieta Bozego Narodzenia przyjedzieJupi jupi jupi Hosta mowie ze spoko jak najbardziej tylko ze przedswietami pracuje bo ona tu bedzi ejak zwykle miala pol rodziny (przypomne ze ma 10 -cioro rodzenstwa)
Dzisiaj mi moje dziewczyny powiedzialy tak slodko ze mnie kochajaKurde, nie sa czasem za dobre i mnie wkurzaja mometami ale one sa takie slodkie. Gigi jest slodziutka i piekniutka i jak zrobi cos zlego i mowie jej ze ma w tej chwili przeprosic to ona przychodzi do mnie z takimi maslanymi wielkimi . brazowymi oczami jak kurde kot w kapeluszu ze Shreka i mowi "Sorry Kamila". I miekne Mowie jej "That's ok" ale nie ejest ok. moje male ksiezniczki. Ksiezkiczki i spongebobki. Jak maja cos ogladac to mala syrenke (sriel). kopciuszka i spongeboba! Swoja droga to spongeboba to i ja lubie Naogladalam sie tego jak glupia w drodze do pittsburgha i z Pittsburgha.
Jutro mialam jechac do NYC. Dupa wyszla. I dobrzeJutro ma byc goraco jak w piekle a ja nienawidze takiego goraca i tej "duszoty" (od "duszno") jaka tu panuje. Dobrze ze oni maja w domach wszedzie klimatyzacje i wlasciwie...oni maja WSZEDZIE KLIMATYZACJE. Tylko po jaka cholere czasem mnie zamrazaja ta klima zamiast chlodzic? I don't get it!
W Polsce wszyscy prawie pciaja (jak ktos nie wie to oznacza ze SPIA). Wiec ja sie nudze bo nie ma z kim pogadac :/ Wkurza mnie ta roznica 6 godzin. I jeszcze mnie wkurzaja jakies koparki na podworku (moja rodzinka cos tam modzi). Przez te 6 godzin nie moge nigdy sobie z nikim pogadac bo ja dlugo pracuje a jak koncze to wszyscy juz z morfeuszem sa za pan brat .
Nie wiem co mialam jeszcze napisac, ale jak sobie przypome to napisze
Poki co bzykam tzn mykam
Boze ja chyba zwatpie jak hannai bedzie dzisiaj znow przeklinala po polsku -
black_rose1706 > 25-08-2007, 1:27
taaaaaaa 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Juz teraz wiecie, ze pisalam zawsze dlugie wypracowania z polakaMam zdolnosci