-
-
Re: oferty "nie do odrzucenia"
MLODY-AU-PAIR > 26-04-2007, 21:05
Jakis dziwny charakter miala moja hostka , robila igly widly -
WAMPIREK > 27-04-2007, 0:24
Grizzly...ciekawe jak tam ta NASZA rodzinka ...czy tez taka dziwna ...czy jednak normalna -
WAMPIREK > 27-04-2007, 13:30
Może mi co? doradzicie...
Mam 2 opcje rodzinek :
1) Rodzinka mieszka w północnym Londynie (dzielnica Pinner).Dzieci : 5 letnia - Olivia & 2 letni Raffi).Wcze?niej mieli au-pair z Polski i byla ona z nimi bardzo zadowolona.Pomogli jej załatwić kursy i językowe itd. Jad? w sierpniu na 2,5 tyg do Hiszpanii i zabieraj? ze sob? au-pair.
Płac? 55 Ł (za 25-30 h pracy).Ojciec pracuje w cetrum,a matka jest w domu (to mnie martwi) Ale widać ,że się chyba tak opiekuj? au-pair.
2) Rodzinka mieszka w Watford w sumie 3-4 przystanki od tego PinnerMaj? dwójkę dzieci : 7 miesięczn? córkę i 3 letniego synka (który chodzi 2 razy w tygodniu do przedszkola).Płac? 90 Ł(35- 40 h pracy)+ wynajmuj? au-pair osobny pokój w s?siedztwie (opłacaj? jej rachunki),płac? za wyżywienie...w sumie cały dzień przebywa u rodzinki (na wieczór zapraszaj? j? na wspólny obiad).Au-pair może korzystać z komputera,Tv itd.
Poza tym oferuj? bepłatne bilety na metro,bo host pracuje w komunikacji. Nigdy nie mieli au-pair wczesniej. -
Gość > 27-04-2007, 14:03
napisalam na flogu - to samo co inni, nie dla obu, szukaj dalej; ale jesli juz ktos to ta druga, chociaz z taka dwojka dzieci to ja nawet po ponad 2 latach przepracowanych z dziecmi bym nie dala, jeszcze nie... -
Anula > 27-04-2007, 14:40
czy kto? z Was był/słyszał/wybiera się do miejscowo?ci Thoiry we Francji -południowo -wschodnia Francja , przy granicy ze Szwajcaria, bardzo blisko granicy. Je?li ktos co? wie na temat tamtych rejonów to piszcie -
WAMPIREK > 27-04-2007, 14:53
Emi ..nie mogłam Tobie odpisać na flogu.Ale dlaczego uważasz ,że najlepiej to żadnej nie brać ? -
edytag > 27-04-2007, 17:38
pytanie czy opiekowała? się takim 7 miesięcznym? Ja bym wybrała drug? opcję, ponieważ pewnie w 1 mama w domu będzie patrzyła Ci na ręce przy tak małych dzieciach szczególnie 7 miesięcznym! Później jak okażesz się ok może cie zostawiW drugiej wiadomo ile kasy za jaka pracę cały dzień Pytanie o au pair czy jej sie podobało czy tylko tak mówi, w historiach au pair jest przykład Magdy, której była au pair powiedziała,że rodzina jest super i nie było tak! Najlepiej zapytac co dokładnie robiała, bo może lubiła sprz?tać i robi?ł im to za u?miech?a Tobiemoże to już nieodpowiadać! Teraz pojawiaj? się fajne oferty!a co do małych dzieci często nie ufaj? i niania ma problem,że dziecko płacze jak rodzice wychodz?, bo woli byc z mam?!Po drugie jak język podzszkolić to ze starszym bachorkiem, bo 2 latka to Ty będziesz uczyła mówić -
oliwka911gt > 27-04-2007, 18:50
nieznam sie na standartach angielskich, ale ta druga opcja dla mnie przemawia dosc dobrze -
Yoanna > 27-04-2007, 20:11
wampirek wlasnie ci na mejla odpisalam.. pare pytan juz nieaktualnych bo tutaj odp znalazlamczemu o tej drugiej rodzince nie wspomnialas? wg mnie calkiem ok. mieszkasz oddzielnie, placa rachunki, wyzywienie no i 90 L masz i bilet..
czemu wszystkie rodzinki z polnocnego londynu? co widze ogloszenia to polnoc i polnoc. czasami sie pojawi zachod albo poludnie. a ode mnie ze wschodu nic, bo tu bida ;P heheh -
(-:MARZENA:-) > 28-04-2007, 12:58
opcja nr 2wg mnie idealna ;P