• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA Październik 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA Październik 2012

• USA Październik 2012
  • Re: USA Październik 2012

adziszkowa > 16-09-2012, 23:51

szok jak ludzie nie myślą.... bo nie wiem jak to inaczej nazwać to, że musimy mieć wizę i czas na to to żadna tajemnica, to że program kosztuje również dziwne formy odmowy... masakra! trzymam za Was mocno kciuki!!!

sylvia > 19-09-2012, 18:30

Dziękuje Wam za miłe słowa!

Mnie ta sytuacja przerosła emocjonalnie, ale już się pozbierałam jako tako.

Było mi tak ciężko, gdyż ta rodzina jest na prawdę fajna! I jakby jakimś cudem zdarzyło się, że poczekaliby na mnie nie wahałabym się!

Wyglądało to tak, że oni na początku już wspomnieli, że chcieliby kogoś od września. Ostatni termin na ten miesiąc przypadał na 24.09. Więc jak się odezwali do mnie było nieco ponad 2 tygodnie czasu. Od razu w poniedziałek dzwoniłam do biura z zapytaniem, czy termin ten jest realny. Pani powiedziała, że tak tylko rodzina musiałaby podjąć w miarę szybko decyzję. Poradzono mi, abym delikatnie o tym napomknęła, tak też zrobiłam, ale moja wiadomość przeszła bez echa.

I tak po kilku dniach kontaktu dostałam maila, że mnie zapraszają. Już wtedy zauważyłam, że na profilu pojawiła się data wylotu na październik, myślałam, że skoro tak jest to widocznie zmienili termin. A oni chyba dopiero wtedy zdali sobie sprawę, że nie przyjadę we wrześniu tylko w zasadzie za miesiąc.

Tak na prawdę ja ich rozumię, są bardzo zapracowani, hostka mimo, iż pracuje w domu nie ma na nic czasu (relacja byłej au pair, oraz próby w umówieniu rozmowy, a jak się już udało ustalić godzinę hostki nie było- była zajęta), pracuje 7 dni w tygodniu.

Obecnie nie mają au pair, poprzednia wróciła do kraju (Węgry) aby strać się o przedłużenie wizy, ale nie dostała więc byli pod ścianą. W międzyczasie przyjechała pomóc im babcia, która też za parę dni musi wracać do swojego życia na drugi koniec kraju.

Ale rzeczywiście przegapili ten wrześniowy termin bo była na niego szansa.

Przeprosili mnie i stwierdzili, że chcieliby abym to była ja, ale nie moga tyle czekać.

Jednakże sytuacja nie jest do końca wyjaśniona, od kilku dni się nie odezwali, na profilu nadal ich mam jako moją host family. Pani z biura kontaktowała się z agencją amerykańską, aby wyjaśnić sytuację, ale oni powiedzieli, że muszą się najpierw skontaktować z rodziną aby podjęła ostateczną decyzję i wyjaśniła co i jak. Wtedy dopiero odblokują mi profil. Czyli czekam.. i tracę cenne dni.

aiska > 20-09-2012, 9:57

A u mnie tak wszystko sie porobilo, ze dalej biletu nie mam a mam leciec w niedziele wieczor lub poniedzialek!!!! Dacie wiare???? Moja host mum strasznie napierala na agencje zbeym wczesniej przyleciala i wsyztskie dokumenty dostarczylam a oni dalej robia problem. I wkoncu kiedy ich przycisnela do muru powiedzieli ze ok...No i ejszcze powiem, ze ona ma juz au pair z ich agencji 10 lat a onni takie problemy robia...Troche sie wkurzylam bo nie wiadomo co robic czy sie pakowac czy nie. No ale wczoraj wieczorem host mum do mnie zadzwonila i powiedziala, zebym lepiej sie pakowala

Wogole szczerze mowiac nie jestem zbytnio zadowolona z CC. Na meile odpisuja po kilku godzinach albo sama musze dzwonic i sie dopytac czy wogole meil doszedl. Pomylili moje DS-2019 z innej dziewczyny takze otrzymalam jej dokumenty a ona moje. A tu prosze tak naprawde to jest ochrona danych osobowych. Kiedy ja pracowalam w biurze podrozy i wyszla taka sytuacja klient posadzil nas. Ale co przeciez klocic sie nie bede ale nawet zadnego przepraszam nie uslyszalam. Tak naprawde to oni nam powinni dziekowac bo jest tyle agencji do okola, ktore mozemy sobie wybierac a z tego co slyszalam CC jest najdrozsze...

I tak jestem happy ze juz wkoncu polece

aupair_arizona > 20-09-2012, 10:11

Aiska lecisz teraz w niedzielę lub poniedziałek czy za tydzień??

aiska > 20-09-2012, 10:15

W dalszym ciagu nie wiem ;/ Niedziela wieczor badz poniedzialek. Dzis mam sie juz dowiedziec!!! I jak tu sie nie wkurzyc A ty kiedy lecisz?

aupair_arizona > 20-09-2012, 10:18

Nooo ja też bym się wkurzyła na Twoim miejscu Ja lecę 1 października. Myślałam, ze wyloty są tylko w poniedziałki, ale w sumie tak myślę, że w niedzielę też by było dobrze.

aiska > 20-09-2012, 10:19

Tak to prawda tylko w poniedzialki, ale wyszla taka sytuacja ze nie wiadomo czy beda miejsca a oni chca zebym jakos dotarla do NY w poniedzialek

A w jakjim miescie bedziesz?

aupair_arizona > 20-09-2012, 10:24

Będę w Chandler w Arizonie. A Ty? Współczuję tych kombinacji :/

aiska > 20-09-2012, 10:44

Ja w Washington DC.Kombinacje jak nie wiem ale chyba wszystko wyjdzie ok

aupair_arizona > 20-09-2012, 12:30

Na 100% będzie ok! Powodzenia
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza