-
-
Re: Au Pair 2014
nnataliaa > 23-01-2014, 21:21
Rozmawiałam z nimi już na skype i jestem w trakcie umawiania się na następną rozmowę. Nie wiem czy to perfekt, HM wydawała się trochę oschła przez maile ale na rozmowie zrobiła wrażenie bardzo miłej. Już sama nie wiem czym się kierować przy wyborze rodziny ;/
Mam numer tel do dziewczyny z APiA która pomogła mi z otwarciem roomu kiedy moja konsultatnka o mnie zapomniała mogę Ci podać -
yamisouls > 23-01-2014, 23:31
Dzięki bardzopoczekam jeszcze do poniedziałku zobaczę czy coś się rozwinie -
vanessa > 25-01-2014, 18:11
Ooo dawno mnie tu nie byłoMusze przyznac szczerze, ze teraz juz rozumiem dziewczyny, ktore po wyjezdzie przestaja regularnie prowadzic np. blogi Ja odkad jestem au pair w Europie to kompletnie brakuje mi czasu Moj wyjazd do Stanow w 2013 nie doszedl do skutku, dlatego teraz czekam razem z Wami na moj perfect match do USA w okresie czerwiec-wrzesien 2014 -
ewelinagr88 > 26-01-2014, 14:16
nessie mam taka sama sytuacje jak tyzbyt dlugo czekalam na perfect match z Usa (mialam 16 rodzin)dlatego postanowilam zostac au pair w UK rodzinke mam super tutaj i jest duze prawdopodobienstwo ze juz takiej rodzinki nie znjade w Usa ale tez chce wyjechac miedzy sierpien a wrzesien -
vanessa > 26-01-2014, 14:40
Ewelina - ja też mam tutaj świetną rodzinkęAle nic się nie martw - znajdziemy też nasze wymarzone perfect match z USA -
roxi92 > 26-01-2014, 19:22
hejo! To znowu ja.
Zastanawiam się czy nie działać "na dwa fronty." Tj. w Gawo i Apia. Mam jeszcze jedno pytanie, Apia- nie podpisuje umowy i place po znalezieniu rodziny. Gawo- podpisuje umowe na samym poczatku i wplacam pierwsza rate. Pytanie- do czego zobowiazuje mnie ta umowa z GAWO? Jedna z was (przepraszam, zapomnialam nicku :< ) pisala, ze wybrala jednak APIA ze wzgledu na brak podpisywania umowy.
Na co to ma wlasciwie wplyw? -
Anjaa > 26-01-2014, 20:00
roxi92 napisał(a):hejo! To znowu ja.
Hej!
Zastanawiam się czy nie działać "na dwa fronty." Tj. w Gawo i Apia. Mam jeszcze jedno pytanie, Apia- nie podpisuje umowy i place po znalezieniu rodziny. Gawo- podpisuje umowe na samym poczatku i wplacam pierwsza rate. Pytanie- do czego zobowiazuje mnie ta umowa z GAWO? Jedna z was (przepraszam, zapomnialam nicku :< ) pisala, ze wybrala jednak APIA ze wzgledu na brak podpisywania umowy.
Na co to ma wlasciwie wplyw?
W Apia dopiero po znalezieniu rodzinki płacisz, więc zawsze mozesz zrezygnować. W GAWO jezeli bys chciała zrezygnować - tracisz swoja I ratę. Apia jest bardziej popularniejsza i mozesz mieć np. 4 rodzinki na room'ie co zwieksza Twoja szansę. Jest to bardziej popularna i jedna z najbardziej zaufanych agencji w Pl -
Divertissante > 27-01-2014, 19:06
W GAWO nie tracisz całej pierwszej ratyWiem, że zostawiają sobie pieniądze za sporządzenie dokumentów, o ile się nie mylę to jest 70zł (ale nie chcę skłamać). -
ewelinagr88 > 27-01-2014, 22:41
kochana cos ci sie pomylilo tak jest jesli umowa ci sie konczy i nie chcesz jej przedluzac i dalej nie masz perfect rodzinki natomiast jak chcesz zrezygnowac z twojej wlasnej woli a termin umowy jest daleki to I rata ci przepadaja tak zrobilam rok temu i kasa mi przepadla, natomiast jesli wygasa ci umowa i nie chcesz jej przedluaz o kolejne 2 miesiace to wtedy jest tak jak piszesz -
Divertissante > 28-01-2014, 2:34
Tak? Myślałam, że w jakimkolwiek momencie jeśli rezygnujesz, to oddają ci część pierwszej raty.. No ale dobrze wiedziećChociaż rezygnować nie zamierzam