-
-
Re: Au Pair 2013!
paulaw > 30-03-2012, 20:57
Wszystko jeszcze może się zdarzyć... mam nadzieję, że trafisz jak najlepiej i jakimś cudem zrealizujesz cały swój plan, a może stanie się nawet coś lepszego, kto wie? (: -
Lilianna1 > 30-03-2012, 21:33
Nikt nie wie co będzie , może nasze życie ułoży się całkiem inaczej niż sobie planujemy
niestety jeszcze dużo czasu do maturki i wyjazdów -
paulaw > 30-03-2012, 22:03
Dużo czasu? Rok to bardzo krótko... chwila i już będziemy stresowały się brakiem czasu i zbliżającą się maturą i wyjazdem. -
ThEveline > 30-03-2012, 22:08
Wydaje się dużo ale bardzo szybko zleci -
paulaw > 30-03-2012, 22:29
[quote name="ThEveline"]Wydaje się dużo ale bardzo szybko zleci[/quote]
Dokładnie. Nawet jeżeli wydaje się, że czas wolno płynie, coś przez pewien czas zajmie naszą uwagę i BOOOM - okazuje się, że wyjazd już wkrótce! -
Lilianna1 > 30-03-2012, 23:39
Planujecie już coś na wakacje?
Ja myślałam czy by nie wyjechać do Anglii na 2 miesiące w celach edukacyjnych --> dokształcenie językowe oraz finansowych czyli zarobku -
merti > 30-03-2012, 23:41
Ja to będę pracować, ale w Polsce. Tak tylko, żeby mieć na bieżące potrzebyMoja ciocia ma firmę, która zajmuje się dekoracjami na wesela, a ja jestem operatorem żelazka P Poza tym chcę jeszcze zacząć kurs na prawko i wymiatać na waveboardzie wyrywając skejtów
A wy? -
paulaw > 31-03-2012, 10:25
Ja nie mam żadnych konkretnych planów, może pojadę do Paryża na weekend albo do Londynu na nieco dłużej. A ogółem to zbieram na au pair, na kieszonkowe na sam początekPrzez 15 miesięcy i tak za dużo nie uzbieram, a tym bardziej pieniędzy na wyjazd z CC, dlatego stwierdziłam, że łatwiej mi będzie jak zaoszczędzę na kieszonkowe, a rodzice opłacą program.
W wakacje mam zamiar robić mnóstwo zdjęć (a wywoływanie klisz wiąże się z ogromnymi kosztami) i biegać, biegać, biegać. Zrzucam kilogramy, żeby za rok nie musieć ograniczać się z jedzeniem hamerykańskiego jedzenia. I z lodami Ben&Jerry's :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Mam zamiar spróbować WSZYSTKIE smaki, czyli około 100.
A prawko zaczynam robić najprawdopodobniej już w kwietniu :mrgreen: Lepiej zacznijcie teraz uważać przechodząc przez pasy... -
merti > 31-03-2012, 11:14
O właśnie! O Paryżu zapomniałamTeż prawdopodobnie lecę na tydzień albo dwa. I mogę się pochwalić, że z okna będę widzieć wieżę Eiffel'a <3
A tak poza tym, to Wojewódzki przepięknie podsumował to, dlaczego chcę wyleciec z tego kraju na inny kontynent ... to + sytuacja ekonomiczna i miliony magistrów...
"Zatanawialiście się kiedyś co by to było gdyby to Polak wymyślił Facebook'a? Nie byłoby tam przycisku "lubię to" tylko byłby jeden przycisk "nienawidzę". Gdyby nienawiść mogła kwitnąć i wypuszczać pąki to nasz kraj wyglądałby z kosmosu jak ogród botaniczny. Niestety." -
paulaw > 31-03-2012, 12:09
[quote name="merti"]A tak poza tym, to Wojewódzki przepięknie podsumował to, dlaczego chcę wyleciec z tego kraju na inny kontynent ... to + sytuacja ekonomiczna i miliony magistrów...
"Zatanawialiście się kiedyś co by to było gdyby to Polak wymyślił Facebook'a? Nie byłoby tam przycisku "lubię to" tylko byłby jeden przycisk "nienawidzę". Gdyby nienawiść mogła kwitnąć i wypuszczać pąki to nasz kraj wyglądałby z kosmosu jak ogród botaniczny. Niestety."[/quote]
Po prostu mamy już to wpisane we krwi... jeżeli w kraju źle się dzieje i nastawienie ludzi jest złe. I nie da się tego zmienić... chyba, że zacznie dziać się dobrze. Spójrzcie na USA - kryzysy, nie-kryzysy, ludzie nie narzekają, oszczędzają, ale żyją tak jak żyli. Na bogato, co dla nas jest nie do pomyślenia. Być może się mylę, ale od zawsze patrzyłam na to w ten sposób. Przeciętna amerykańska rodzina ma nowoczesny samochód, wyjeżdża na egzotyczne wycieczki, podróżuje, ma piękny duży dom, a przeciętna polska rodzina? Ma samochód za nie więcej niż 5 tysięcy, podróż nad jezioro i z powrotem, domy też nienajlepsze. I jeszcze brakuje pieniędzy. Nie wiem, takie jest po prostu moje spojrzenie na naszą sytuację. Jeżeli wyjadę i będę widziała, że tam dzieje się dobrze, i przeciętność amerykańska jest jakże lepsza od polskiej przeciętność i to już nie wracam.