• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Maturalne au-pair - 2011

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Maturalne au-pair - 2011

• Maturalne au-pair - 2011
  • Re: Maturalne au-pair - 2011

Joan > 27-12-2010, 22:40

ja mam jakieś 550 godzin i więcej mieć nie będę

martak > 27-12-2010, 23:39

Ja z referencjami własnie muszę gdzieś jeszcze popracować, bo mi wychodzi około 400 godzin od jednej osoby...

No, a co do spotkania dzisiejszego to baardzo mi się podobało, strzelałam mnóstwo gaf więc było się z kogo pośmiać :wink: I ogółem miło było poznać na żywo co niektóre dziewczyny z forum, mam nadzieję, że powtórzymy spotkanie jak już będzie cieplej I oczywiście zapraszm wtedy w okolice Kazimierza Dolnego ^^

Nathalie > 28-12-2010, 1:23

Obowiązkowo ej, ja strzelilam wiecej gaf. nie jestes sama dziewczyny , kolejne spotkanie musi sie odbyć

Insula > 28-12-2010, 3:44

wybaczcie że zmieniam temat ale mam pewne wątpliwości i liczę że pomożecie mi je rozwiać

rozmawiałam dzisiaj wstępnie z panią z biura i przedstawiłam jej jakie mam referencje( nie mam poniżej 2 roku życia) i właśnie to stanowi problem tzn. dowiedziałam się że 80% rodzin ma dzieci poniżej 2 roku życia i powinnam sobie takowe referencje zorganizować ale nie widzę siebie w US z dziećmi w tym wieku więc nawet jak będę miała więcej rodzin na profilu to nie zgodzę się pojechać do tej która ma tak małe dziecko, jak dla mnie to jest za duża odpowiedzialność

martak > 28-12-2010, 23:08

Insula, to ja mam problem odwrotny do Twojego bo właśnie większość referencji mam do dziecka poniżej 2 roku życia, a chcę zdobyć jeszcze dla tych starszych i też raczej wolałabym trafić do rodziny ze starszymi dziećmi...

Kurczę, dużo problemów z tym wszystkim... :|

Po prostu teraz spróbój zdobyć jakoś te referecnje na maluszka, a potem i tak ty masz też możliwość wyboru, przynajmniej ja tak uważam

Nathalie > 28-12-2010, 23:14

A nie masz nikogo z rodziny/znajomych, co mogliby to poswiadczyc? Ja mam referencje i na małe dzieci i na te starsze. A nie mozesz sie zgłosić do jakiegoś żłobka jako pomoc czy coś?

Insula > 28-12-2010, 23:18

zdobycie referencji to nie jest duży problem zastanawiam się po prostu czy wtedy nie będę miała tylko ofert w tym wieku , fakt trochę z tym zabawy jest dzisiaj dostałam maila od Gawo wszystko trzeba wypełnić x2 ;D

Jobbybum > 29-12-2010, 3:59

Witajcie Dziewczyny

Mam nadzieję, że święta w Polsce udane, bo za rok wszystkie widzimy się w USA! I nie chcę słyszeć odmowy

Musze jeszcze przekonać do tego pomysłu rodziców, którzy nie są zachwyceni moim operowaniem za oceanem (na Europę to może i by się zgodzili), jednak ja nie mam zamiaru sie poddać.

Na au pair chciałabym się zgłosić zaraz po maturze, jednak myślę, że dam sobie jeszcze czas w wakacje na podciągnięcie referencji, dalszą naukę angielskiego i przede wszystkim pożegnanie się z rodziną na ten rok (choć nie ukrywam te dwa lata uśmiechają się do mnie ;D).

Ślędzę poczynania Maji, która także gdzies tutaj sobie na forum popisuje. I mam nadzieję, że trafię do takiej wspaniałej (odpukać, by nie zapeszyć koleżance) host family

celyna24 > 31-12-2010, 16:52

hej Jobbybum : ) koniecznie do zobaczenia, zrobimy jakiś meeting, gdy już wszystkie będziemy na miejscu : ) Jeśli o mnie chodzi, zapraszam dziewczyny, które w czasie wakacji chciałyby pojechać do Meksyku.

Mam pytanie, a nie bardzo wiedziałam, w którym wątku je zadać.

Mianowicie zastanawiam się jak wygląda sprawa z soczewkami kontaktowymi? Czy lepiej je zamówić w PL ale np. od razu 4 opakowania (4 x3miesiące) czy poszukać w US? Czy którakolwiek miała taki problem? Dodam, że moje soczewki trochę kosztują, bo mam sporą wadę. : <

Jobbybum > 31-12-2010, 18:21

Weź okulary

I życzę Wam żeby ten meeting doszedł do skutku, Kochane
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia