-
-
Re: Sol - OSZUKAC PRZEZNACZENIE!
Gość > 04-12-2006, 16:29
niuniusiek, pewna jestes co do tego, ze latwo prace jak sie zna jezyk? Bo Olga Anna mowi cos zupelnie innego (z wlasnego doswiadczenia, juz od maja czy tez czerwca nie jest au pair i w motelu pracuje, ale ledwie sie udalo, poza tym obecnie nie wiadomo co z tym, bo interes upadal ostatnio jak z nia gadalam)? -
niuniusiek > 04-12-2006, 23:20
Wiesz Emi, to jeszcze zalezy od tego gdzie. W Oslo, i innych duzych miastach napewno jest z tym gorzej bo wiadomo - studenci chca sobie dorobic, itd. W malych miasteczkach juz jest troche lepiej, u mnie w szkole jest metrowa tablica z ogloszeniami do pracy - sklepy odziezowe, restauracje, opiekunki do dzieci/os. starszych - warunek jezyk. W biurach pracy tez jest troche ogloszen - warunek jezyk. Tzn wiadomo facet bez norweskiego zawsze sobie tu jakas prace znajdzie w fabryce, na budowie czy gdzies. W kazdym badz razie - da sie znalezc jakies zajecie, wiadomo na poczatku napewno ciezko ale JEST MOZLIWE -
Sol > 08-12-2006, 15:32
Nie wiem dlaczego ale jestem dzisiaj strasznie rozbita
Jutro kolos a ja nie potrafie sie zmusic do nauki choc naprawde bym chciala :?
I smutno mi jakos i beznadziejnie... :roll: -
Gość > 08-12-2006, 18:46
sle usciski zza morza -
Sol > 08-12-2006, 23:50
Dziekuje bardzo -
madzieeek > 11-12-2006, 15:04
I ja sle usciski - spod wiezy Eiffla! Noo..prawie
:* -
Sol > 18-12-2006, 16:25
Gadalam sobie dzisiaj z moja byla hostka Dominika na skypie i przeslala mi linki do zdjec mojej bylej malej podopiecznej Julki i normalnie nie moglam uwierzyc jaka ona jest juz duza!!! :lol:
Ale dzieciaki sie szybko zmieniaja :? A ona juz przeciez dwa latka skonczyla w grudniu-no mowie wam po prostu bylam w szoku!
Ale slodka i kochana jest-przynajmniej na fotkach :wink: -
Sol > 24-01-2007, 15:26
Zeby tak pusto i smutno na tej mojej historii nie bylo to wrzuce pare zdan
Po pierwsze-wiadomosc zycia-chyba jeszce troche bede au-pair, przynajmniej przez wakacje, wskazuja na to wszystkie znaki na niebie i ziemi, chyba ze znajde cos lepszego :wink:
Szkola mi sie spodobala, kolosy zaliczam niezle, tylko matmy nienawidze, ale to u mnie norma :evil:
Tesknie jednak za moim wczesniejszym zyciem i wiem ze mimo iz bedac au-pair duzo narzekalam to z perspektywy czasu troszke mi zal ze to wszystko sie tak potoczylo...i nie mam tutaj na mysli Francji-pomysl z tym krajem to byl jeden wielki niewypal
Co tu duzo mowic, najlepsze w moim zyciu chwile przezylam bedac au-pair i co najwazniejsze poznalam w tym czasie najwazniejsze dla mnie teraz osoby, wiec jakby nie patrzec jest za czym tesknic -
Sol > 28-01-2007, 20:16
No i cos ciekawego sie dzieje haha
Jestem zasypywana ofertami od roznych rodzinek ktore chca zebym byla ich wakacyjna au-pair :lol: Tyle ze ja niej jestem do konca przekonana...jedyne co mnie trzyma przy tym pomysle to to ze w koncu moglabym sie perfekcyjnie jezyka nauczyc...no zobaczymy-moze bedzie znow historia sol-au-pair :wink: -
Sol > 05-02-2007, 15:10
A dzisiaj jakas baba z Anglii do mnie zadzwonila i co najlepsze zaciagala takim akcentem ze ja zrozumialam dwa zdania z jej wywodow :?
W koncu sie okazalo ze ona jest z jakies brytyjskiej agencji i szuka au-pair do jakies rodzinki oczywiscie znalazla moj profil na jakies stronce...
Tyle ze we mnie zero entuzjazmu jak o tym wszystkim mysle....
Ale za to jakie jazdy w szkole)))
Pomine to ze musialam jechac do szkoly na 8.00 po wpis zeby mnie dopuszczono na egzamin ktory mial odbyc sie o 15 a ktory i tak odbyl sie pozniej...tyle ze dla mnie to juz nie mialo zadnego znaczenia-bo chumorek i tak mialam zajebisty(no bo co mozna robic w katowicach przez tyle godzin-chyba tylko jedno :wink: ) a egzamin to byla parodia-10 osob w aulii na 100 i pilnowalo nas 5 nauczycielek, no smiech na sali....przynajmniej wiem za co tyle kasy place...