• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Lipiec- USA

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Lipiec- USA

• Wątek zamknięty
  • Lipiec- USA
  • Re: Lipiec- USA

ayumi_ > 19-04-2012, 22:33

[quote name="Cukrova"]Dużo nas do New Jersey jedzie Bo ja też będe w Rutherford [/quote]

No to super ;p hehe

Właśnie dostałam e-mail od jakieś rodzinki z Waszyngtonu, ale nie mogę zobaczyć profilu bo jest w trakcie pracy, co za stronka..

Cukrova > 19-04-2012, 22:54

Napewno wybiorę się tam na wycieczkę

rafcioo28 > 19-04-2012, 23:15

[quote name="chica"]Dziewczynki, dostalam wize! Tak zagadalam konsula, ze na koncu zapytal tylko dla formalnosci o rodzinke i doswiadczenie. Balam sie troszke, ale staralam sie byc pewna siebie i usmiechnieta. I udalo sie! Wlasnie czekam na pociag do Poznania. Chociaz moglabym tam pofrunac na skrzydlach. [/quote]

Gratulacje !!!!!!!!

Cukrova > 19-04-2012, 23:18

rafciooo28 a u Ciebie dalej cisza?

Piotr > 19-04-2012, 23:39

@rafcioo28 Jesli masz mozliwosc to nagraj sobie oddzielny filmik zabawa z dzieckiem spiewanie,czytanie itp.

Ja zrobilem taki dodatkowy filmik 3,30min,ale czekam az IE go zaakceptuje nie wiem na co czekaja.Dzis go do roomu dodalem wiec jak dzis nie dodadza to jutro interwencja i zeby przed weekendem dodali.

Slyszalem ze male au-pair jest wiecej niz rodzin ktore chca male au-pair.Wiec musisz miec jak najlepszy profil zeby rodziny wybraly ciebie.Ja sie dzis dowiedzialem dlaczego dane rodziny do mnie nie pisaly tylko uciekaly z roomu.Moze IE to zmyslila,ale dali jakas odpowiedz dlaczego rodziny bez slowa odchodzily z roomu.Jeda rodzina rozmyslila sie i nie chce male au-pair a ta z Manhattanu chce francuza lub niemca.To mnie dziwi dlaczego IE staralo sie ich do mnie dopasowac jak ja slowa po niemiecku czy francusku nie znam.

Teraz z tym dodatkowym filmikiem bede musial miec rodziny,jestem bardzo zadowolony z tego filmiku.

Jesli mozesz dodatkowy filmik nagrac to z pewnoscia bedzie pomocny.

Ja nie liczac tych trzech rodzin ktore weszly do roomu i wyszly to dzis mija 6-ty tygodzien od normalnego matchu czyli rozmowy na skype z rodzina.

Rodzina ktora sie nie odezwie nie mozna nazwac matchem.

Powodzenia

rafcioo28 > 20-04-2012, 0:34

No dzieki Cukrova ze pytasz, ale niestety tak... nadal cisza i tak z ubłaganiem rano i wieczorem sprawdzam ta poczte ale nic (( no ale, oj nie ma co sie łamac, tylko tak troche zrezygnowany czuje. Juz sobie mysle zeby zamknac ta aplikacje i juz sie nie osmieszac ...

A dzieki Piotr za rade, ale niestety nie mam teraz czasu na latanie z kamera, bo musze maure z geografi na przynajmniej 70 zdac a jestem jak narazie w czarnej d..., nawet z przedszkola na ten okres zrezygnowałem, ale gdy juz znajde chwile to postaram sie cos lepszego zrobic, o ile bede nadal bede chciał jechac :?

Oj dzieki wam wszystkim, tymczasem ide juz spac Dobranoc

Piotr > 20-04-2012, 9:36

@rafcioo28 come on nie rezygnuj z programu.Matura oczywiscie na pierwszym miejscu jak piszesz,a jak bedziesz mial chwile to nagraj cos.Ja to jestem uparty jak osiol i musze pojechac do tego USA.

W kilka godz nagralem ze 3 godz nastepnie tylko posklejalem wiec no chwila.

Ze mna jest tez tak ze juz jestem stary,bede mial 22 lata :| jak pojade do USA,wiec jak nie teraz to nigdy.Dlatego wszystko robie zeby to zmienic.

Nie rezygnuj z marzen bo bedziesz zalowal do konca zycia.Kazdy ma swoje plany na przyszlosc studia w polsce itp.Jesli rzeczywiscie mial bys pecha i nie wyjechal to masz jeszcze czas moze po licencjacie.

Nie mam na mysli tego ze nie znajdziesz teraz rodziny tylko sa au-pair ktore po licncjacie jada.Rodziny czasami patrza na wiek au-pair,ale nie zawsze.Never give up :!:

Nie ma nic gorszego jak zycie ze swiadomoscia ze moglismy spelnic marzenie a sie poddalismy.

Nie oddawaj swoich marzen walkowerem,walcz o nie.

izzieem > 20-04-2012, 9:59

[quote name="rafcioo28"] Juz sobie mysle zeby zamknac ta aplikacje i juz sie nie osmieszac ...[/quote]

Nie ma nawet takiej opcji!!!

DREAM BIG

Cukrova > 20-04-2012, 18:00

Pan z DHL mnie dzis odwiedził z paszportem także moge ją juz dotknać

Rafcioo28 nie rezygnuj, napewno sie uda zobaczysz !

chica > 20-04-2012, 19:17

[quote name="ayumi_"]
    [quote name="chica"]
    [quote name="ayumi_"] Lecę 9 lipca do New Jersey. A z konsulem rozmawiałam o mojej uczelni, bo okazało się, że dawał tam wykład niedawno. Na końcu "dla formalności", jak to ujął, zapytał o dzieci i doświadczenie, :mrgreen: Co do mojego angielskiego, to jest dość dobry, ale jak na 12 lat nauki, to nie ma się czym chwalić.[/quote]

No jeżeli rodzinka mnie będzie chciała i ja się zdecyduję to oni też są z New Yersey ! Miasto Summit i wylot też 9 lipca ![/quote][/quote]

A skąd lecisz?

Kto będzie w New Jersey, łapkę w górę, poproszę!!! :mrgreen:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia