-
-
Re: troche z zycia marty
Gość > 27-07-2005, 16:27
nie, nie sugerowalam okresu wlasciwie... bo z tego co pamietam to my jestesmy w okresowym czasie takim samym badz bardzo podobnym
tylko ogolnie, taka hustawka nastrojow znaczy ze naprawde musisz miec teraz urlop bo wysiadziesz
a wiesz co, ja to chyba szukam rodziny na pol roku teraz. A potem po pol roku znajde sobie kogos na drugie pol i tyle, a bede miala urlop - sama sobie zrobie -
martamaua > 27-07-2005, 17:01
. -
martamaua > 29-07-2005, 19:27
. -
maluta18 > 29-07-2005, 20:39
no Marta widze ze ty tego wyjazdu to juz naprawde doczekac sie nie mozesz, juz dni odliczasz, zobaczysz te 2 tyg. szybko zleca i nim sie obejzysz bedziesz juz plynac do pl, a tam sie rozerwiesz i odpoczniesz kobito :lol: -
martamaua > 29-07-2005, 23:41
. -
martamaua > 30-07-2005, 9:15
. -
martamaua > 31-07-2005, 23:14
. -
martamaua > 01-08-2005, 9:37
. -
Doraz > 01-08-2005, 10:16
Jejku Marta jak Olga jeszcze nie odpisala na Twoje wywody czy zostac na wsi czy nie to ja musze cos napisac - zreszta to samo mowilam Oldze jak zastanawiala sie nad zmiana rodziny!!!!
Musisz wiedziec jedno - jezeli nie masz rodziny, ktora pomoze Ci to musisz miec wokol siebie dobrych przyjaciol - a niestety na wsi o takich trudno (no moze sie ktos trafi ale na pewno nie bedzie ich sporo)... niestety tak jest w Skandynawii, ze oni wierza tylko sobie i raczej prace dostaje sie za posrednictwem Norwega czy Dunczyka... taka jest rzeczywistosc... dobrze gdyby host rodzice pomogli znalezc dodatkowa prace ale czesto host-rodzice mowia - potrzebujesz dodatkowych pieniedzy - w naszym domu jest duzo do roboty, zaplacimy Ci (niestety zazwyczaj marne pieniadze) Zreszta ja zawsze mowie nowym au-pairka - jak masz ochote sprzatac w domach i miec dodatkowa kase to sprzataj - ALE NIE U HOST-RODZINY - bo sprzataczki NIGDY SIE NIE SZANUJE!!!!! Bardzo przepraszam - ale taka jest prawda!!!!!
Po roku spedzonym w Danii bedziesz Ty narzucac warunki dla nowej rodziny a nie rodzina dla Ciebie!!! Tak robila Olga!!!!! Znasz juz podstawy dunskiego i jestes wiecej warta niz dziewczyna dopiero przyjezdzajaca do Danii!!!! Takze uwierz w siebie i swoje umiejetnosci - bo mozesz duzo skorzystac... ale zacznij szukac duzo wczesniej!!!! bo naprawde warto!!!! I wybierajac nowa rodzine nie mysl o tym co mozesz stracic ale mysl o tym co mozesz zyskac... a wogle to jestes w tej sytuacji, ze mozesz pojechac do nich obejrzec miejsce w ktorym mialabys mieszkac, spedzic z przyszla host- rodzina weekend i zobaczyc czy Ci pasuja czy nie... teraz wybrac rodzinke bedzie o wiele lepiej...
Ja Ciebie teraz bardzo prosze - NIE ZOSTAWAJ NA WSI - bo znajac Skandynawskie wsie to po 2 latach bedziesz jeszcze bardziej rozczarowana!!!!!!!!!!!!!!!
A tak wogle co do Twojego urlopu... ile Twoi host-rodzice maja urlopu z pracy??? 2 tygodnie urlopu w ciagu roku!!!! To jest nielegalne!!!!!! W Norwegii moi maja 5 tygodni urlopu i ja tez mam tyle!!! W Danii na pewno maja nie mniej niz 4 tygodnie!!!!!! Sprawdz to!!!!
Pozdrowienia -
martamaua > 01-08-2005, 17:57
.