-
-
Re: Maturalne au-pair - 2011
karolinkaa77 > 27-12-2010, 16:46
Matura przerazajacy okres , ja sue boje praktyczniee wszystkiego , zdaje rozszerzony angielski ,polski,historie i wos i wiadomo matma ,ang i pol na podstawie tezChcialam zapytac o te referencje .Na jakiej zasadze one maja być wystawione , jakos suche infcormacje ile "pracowalysmy" czy moze jakis szczegolowy opis nas jako opiekunek i czy maja byc po pl czy ang ? -
szuszuvp > 27-12-2010, 16:55
jak zgłosisz się do agencji to oni Ci przyślą gotowe referencje i osoba która Ci je wystawia musi odpowiedzieć na kilka pytań typu kiedy się opiekowałaś dziećmi, jakie były Twoje obowiązki i jaką jesteś osobą. najczęściej muszą być i po polsku i po angielsku (chociaż czasami po polsku nie są wymagane). -
Joan > 27-12-2010, 17:29
Jakie macie tematy na ustny polski ? bo ja jeszcze nie wybrałam i nie mogę nadal się zdecydować.. -
karolinkaa77 > 27-12-2010, 17:54
ja mam cfos tam o jezyku w reklamieDziekuje abrdzo za infcormacfje o referencjach Moze beda w wiekszosci fake ale mam 6 letniego brata i sadze .ze tp daje mi juz mega wielkie doswiadczenie A ja mam takie pytanie w jakim wieku wystrzegac sie dzieci? Bo mysle ciagle nad tym w jakim wieku przechodza najgorszy okres -
szuszuvp > 27-12-2010, 18:23
ja wzięłam podróże w czasie i przestrzeni ale zmienię na elementy grozy w lit romantyczniej, powieści gotyckiej i horrorach filmowych...chociaż tak naprawdę żaden mi nie odpowiada ale z tych dwóch wolę drugi bo już go kiedyś robiłam.
z tym wiekiem dzieci to sama nie wiem...ja nie chcę za małych...tak najlepiej to od 4-6 lat w górę...przynajmniej dla mnie:) -
pola > 27-12-2010, 19:56
[quote name="celyna24"]hehe czy ja wiem, czy tak dobrze, większa konkurencja
czy ja wiem, większosc z was chce chyba do Usa, a ja gdzieś bliżej Anglia, Irlandia... ;p -
celyna24 > 27-12-2010, 21:19
pola luz, zapominam czasem, że nie wszystkie wyjeżdżają wlasnie do USA
hm, po podliczeniu jak na razie wyszło mi 815 h, zsumowałam jakieś tam babysitting w październiku i listopadzie tego roku, w lipcu wyszło 225 h,w sierpniu 150 i jeszcze inne, nie wiem tylko czy jeszcze nie pościemniac czy to starczy. Ile wam powychodziło?
Co do matury, zdaje ang i wos i niemca R, oprocz tego podstawe polski ang i matme. Też potrzebuje kopa zeby sie wziąć za siebie, chcialam dzis sie zabrac za prezentacje z polskiego, ale gdy zaczelam czytac forum to juz jakos zapomnialam ; p Mam chyba najłatwiejszy temat "Motyw samóbjstwa...." nie ma sensu marnować czasu na maturę ustną z polaka, tak mi przynajmniej wszyscy mówia, więc postanowilam sie nie nameczyc za bardzo.
http://books.google.pl/books?id=g1_rhlu ... &q&f=false sorry ze taki dziwny link, ale nie wiem jak inaczej to wyslac : < To książka napisania przez host mamę, jeśli macie czas, same porównajcie sobie jak to wszystko wygląda z perspektywy host family : ) -
celyna24 > 27-12-2010, 21:22
u, link nie działa chyba.
wpiszcie w google -->Oh My, Au Pair!: A Complete Guide to Hiring and Hosting an Au Pair i pierwsze co wyskoczy to właściwy e-book. ; > -
Joan > 27-12-2010, 21:28
haha ja tak samo, dziś miałam powtarzać historię i matmę na próbną maturę ale nic mi z tego nie wychodzi.
celyna24 do jakiego LO w Gdańsku chodzisz? -
kingulath > 27-12-2010, 22:33
ja właśnie najbardziej boję się polskiego ustnego, bo nic nie zaczełam robić, a nie lubię robić niczego na ostatnią chwilę i się stresuję!!!! aaaaaaa.... kurcze, duzo macie tych godzin, ale mi się jeszcze pozbiera u kolezanki z dwumiesieczna coreczką!! mmmm słodziutka !! zapraszam na bloga!!!