• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

HappyAuPair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• HappyAuPair

• HappyAuPair
  • Re: HappyAuPair

maraszrum > 22-01-2012, 3:37

Dziękuję Ci bardzo :* bo założyłam konto na au pair world bo zastanawiam się czy nie jechać na własną rękę...

lilka1988 > 21-02-2012, 20:34

Hej:-) Jestem tu nowa, więc na początek chce wszystkich serdecznie powitać.

Najpierw tak po krótce przedstawię swoją sytuację :wink: Mam 24 lata i już niedługo skończę studia. Studiuję historię na specjalności nauczycielskiej ( wiem, że mało przyszłościowy kierunek, ale ja naprawdę kocham historię). Ten rok akademicki spędzam za granicą na Erasmusie ( w Niemczech- baaardzo mi się tu podoba). Od jakiegoś czasu zastanawiam się co zrobić ze sobą po studiach ( znaleźć pracę w moim wyuczonym zawodzie będzie niezwykle trudno ) Przyszedł mi do głowy pomysł, żeby może wyjechać po studiach do pracy jako au pair ( doświadczenia międzynarodowe na Erasmusie zachęciły mnie do ponownego spróbowania swoich sił za granicą). Tym razem chciałabym wyjechać do Włoch (strasznie marzy mi się pobyt w tym kraju a np na Erasmusa 2 razy nie można wyjechać). Mam jednak kilka obaw związanych z realizacją swojego marzenia. Po pierwsze ( ale nie śmiejcie się proszę ) ja włoskiego zacznę się dopiero uczyć od kwietnia :mrgreen: więc boję się, że to mnie trochę dyskwalifikuje, bo rodzinki wybiorą sobie kogoś kto zna ten język dobrze ( mój angielski jest komunikatywny). Po drugie: moje doświadczenie póki co jest dość ubogie ( chociaż planuje w Niemczech znaleźć sobie jakąś pracę przy dzieciach). Właściwie opiera się ono głównie na praktykach w szkołach: podstawowej, gimnazjum i średniej, nie mówiąc o pomocy przy moich małych kuzynkach Chciałabym abyście wypowiedziały się na temat mojej sytuacji, coś może doradziły itp. Niedługo przyjeżdżam do Polski, skontaktuję się z biurem Happy Au Pair i chciałabym sobie ewentualnie już zacząć coś załatwiać . A i tylko dodam, że chciałaby wyjechać gdzieś dopiero w styczniu 2013 roku. Dziękuję wszystkim mądrym i dobrym ludziom.

au pair_ala > 22-02-2012, 20:03

Myślę, że podszlifuj anglieski i naucz sie podstawy włoskiego i na pewno bedziesz miała rodzinke. Moja kumpela znalazła taką rodzinkę we włoszech.

[quote name="maraszrum"]Po drugie: moje doświadczenie póki co jest dość ubogie ( chociaż planuje w Niemczech znaleźć sobie jakąś pracę przy dzieciach). Właściwie opiera się ono głównie na praktykach w szkołach: podstawowej, gimnazjum i średniej, nie mówiąc o pomocy przy moich małych kuzynkach [/quote]

Dobre, dobre. Połowa operek na forum nie ma doswiadczenia z dziećmi.. więc ty wypadasz całkiem, całkiem :mrgreen:

lilka1988 > 24-02-2012, 18:59

Dziękuję au pair_ alu A czy Twojej koleżance podoba się włoska rodzinka? Wiem, że ten temat był maglowany na tym forum już 1000 razy, ale ponieważ nie wiem czy to dobra decyzja, żebym jechała jako au pair do tego kraju chciałabym się dopytać jak to wszystko wygląda z rodzinkami włoskimi? chciałabym jakoś poznać język i kulturę Włoch, a w chwili obecnej( ponieważ nie znam języka) jest to chyba jedyna droga, żeby zrealizować swoje marzenie. Pozdrawiam serdecznie:-)

au pair_ala > 24-02-2012, 19:39

napisz do mnie na pw dam Ci namiary do niej to sobie pogadacie

paulina.r > 27-02-2012, 23:43

Witam serdecznie.Mam na imię Paulina i Jjstem nowa na forum, niedawno zdecydowałam sie na wyjazd jako au-pair. Jestem teraz na etapie wyboru agencji gdyz na własną ręke boję sie wyjechać. Dlatego moje pytanie brzmi czy agencja happy au-pair to dobre wyjście? widze wiele pozytywnych wpisów jednak nie potrafie nadal sie zdecydować. Ogromnym plusem jest jej stosunkowo niski koszt.

A i jeszze jedno pytanie bo nie potrafie tego znaleźc czy bilety lotnicze sa pokrywane przez agencje lub host rodzinę czy bezpośrednio przeze mnie ? nie potrafie tego nigdzie znaleźc bądź poprostu jestem ślepa.

Czekam na Wasza odpowiedz i pozdrawiam!

disorder > 28-02-2012, 0:20

Hej a dokąd chcesz jechać? Jestem w podobnej sytuacji, również się zastanawiam nad tą agencją, chciałabym jechać na wakacje do UK mam nadzieję, że ktoś rozwieje nasze wątpliwości

hanita > 28-02-2012, 0:43

Za bilety lotnicze musisz sama zapłacić, no chyba, że trafisz na cudowną rodzinę, która ci to zaproponuje. Ale nie miałabym dużych nadziei jeśli o to chodzi.

paulina.r > 28-02-2012, 17:36

Właśnie myslałam o Angli . Najbardziej by mi odpowiadała.Chciałabym wyjechac na przełomie czerwca i lipca gdyż w tym roku piszę mature. Nie wiem już teraz na która agencje sie zdecydować. Acha i jeszcze jedno pytanie czy 3 miesiące przezd planowanym wyjazdem to wystarczająco zeby znaleźć dobrą rodzinke?

pozdrawiam, Paulina!

disorder > 29-02-2012, 1:12

Szukam i szukam wypowiedzi o tej agencji i prawie same pozytywy... coś mi tu nie pasuje. :roll: Dzisiaj wysłałam zgłoszenie on-line, tę ankietę. Mam nadzieję, że do mnie zadzwonią jutro

Chciałabym się również dowiedzieć z jakimi agencjami w UK współpracuje to biuro, orientuje się ktoś? To dla mnie ważne.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia