-
-
Re: Maturalne au-pair - 2011
anusiawa > 27-12-2010, 0:27
karolinkaa77 ja również witam naszym gronie
co do spotkanka, to ja będę szła spod Złotych Tarasów, bo tam w okolicy zatrzymuje się autobus, więc jeśli się nie zgubię, to postaram się być punktualnie -
Nathalie > 27-12-2010, 0:39
Anusiawa- wsiadaj w 175 w stronę placu Piłsudskiego. Ta linia kursuje co 10 min, wiec nie ma problemu -
anusiawa > 27-12-2010, 1:29
Okdzięki za podpowiedź Nathalie i do zobaczenia jutro -
karolinkaa77 > 27-12-2010, 1:32
bardzo dziekuje za tak mile powitanieniestety nie dam rady jutro przybyć bo niestety Szczecin jest za deleko od Warszawy ;p ale jesli bedziecie chaily organizowac jakeis spotkanie z Poznaniu zy we Wrocławiu to z chęcią przyjade mialam kolejna rozmowe tym razem z moja siostra ,ktora studiuje w Szkocji i nie powiem na poczatku nie bylo przyjemnie ale generlanie chyba rozumie dlaczego chce tam wyjechac
Tata mowi ze strasznie sie boi glownie rpzez te terrorystyczne problemy i to ,ze to ejst strasznie daleko i jak cos mi sie stanie to nie beda mi mogli pomocAle wierze ,ze jakos sie dotrzemy Sądze ,ze jesli zobacza ,ze to nie ejst moj kaprys tylko mysle nad tym powaznie sami dojda do wniosku,ze mam troche racjii
Najbardziej mnie martwi fakt ,ze jeli chce wrocic i zaczac studia w 2012 czy mi sie to uda jesli wroce do PL we wrzesniu no ale zobaczymyNa razie jestem strasznie zmotywowana ,zeby poukladac sobie w zyciu pewne sprawy,szlifować angielski, zapisać sie na siłownie ,zdać dobrze mature A to wszystko daltego ,ze warto spelaniac swoje marzenia Życie ma sie tylko jedno i to od nas zalezy jak je wykorzystamy -
pola > 27-12-2010, 1:55
Heej dziewczynki
Tak jak wam marzy mi sie wyjazd jako au pair, chce sie wyrwac chociaż na te pare miesięcy z Polski, bo poprostu mam dosyc;/ poza tym nie mam zielonego pojęcia co mogłabym robic po maturze, więc roczna przerwa od nauki pozwoli mi troszeke pomyślec nad tymDzisiaj nawet postanowiłam że pogadam o tym z rodzicami.I byłam naprawde w szoku że tak szybko ich przekonałam.. więc pozostaje mi zabrac sie za załatwianie formalnosci -
Nathalie > 27-12-2010, 2:20
O widziszwitamy i gratulujemy
Ja mam poważna rozmowę we wtorek. Już sie boje. -
kingulath > 27-12-2010, 14:35
ale fajnie! jest Nas coraz więcej!! -
celyna24 > 27-12-2010, 14:57
hehe czy ja wiem, czy tak dobrze, większa konkurencja
powodzenia na spotkaniu, szkoda, że tak mało dziewczyn z Gdańska i okolic ; <
dzisiaj zabieram się za wypełnianie aplikacji- dziewczyny, ile tych godzin w referencjach najlepiej mieć? ktoś mi mówi o 650, potem o 1000.. aaa au pair video prawie gotowyjuż po rozmowie z rodzicami, prawko w kieszeni, jeszcze tylko przyda się tą maturę mieć za sobą szybko Jak tam u Was sprawa wygląda z maturą, pelen luz czy raczej sikacie już na myśl o ustnym polskim czy matmie? -
szuszuvp > 27-12-2010, 15:04
celyna24 ja jestem mniej więcej na takim samym etapie jak Ty :) wypełniam aplikacje i dzisiaj do końca załatwiam sprawę z referencjami ale nie mam pojęcia ile godzin najlepiej...a Tobie ile wychodzi? no ja za video się jeszcze nie zabrałam później się tym zajmę :)
A matura...chyba jeszcze do mnie nie dotarło, że to "dość" ważny egzamin i tak raczej na luzie podchodzę chociaż zaczynam się coraz bardziej martwić. Przydałby mi się duży kopniak w tyłek żeby zabrać się do roboty...a akurat ani ustnego polskiego ani matmy aż tak bardzo się nie boję. Gorzej z polskim pisemnym, rozszerzoną gegrą i ustnym francuskim :) ale spoko damy radę -
Insula > 27-12-2010, 16:17
szuszuvp tak zgadzam się rozszerzona geografiatej maturki też się najbardziej boje
dużo macie tego wypełniania? czasochłonna praca? a z godzinami chyba lepiej nie przesadzić w końcu mamy 18 lat więc ciężko byłoby powiedzmy 1500 wypracować