• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

HappyAuPair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• HappyAuPair

• HappyAuPair
  • Re: HappyAuPair

Astrid > 11-01-2012, 20:00

A tak w ogóle, to jak już zebrałyście wszystkie dokumenty, to po prostu zeskanowałyście i wysłałyście im na maila? Ot tak? Wypełniłam już tą ankietę online, poza tym pisałam do nich maila z pytaniami, ale... Nie wiem, on gdzieś im się nie zagubi, czy coś? :lol: :lol:

hanita > 11-01-2012, 23:12

Ja nawet ankiety on line nie wypełniałam. Jak już wszystko miałam to zeskanowane im przesłałam. Oni po akceptacji tych papierów przesłali mi umowę do podpisania. To podpisaną też im zeskanowałam i wysłałam. I od tego momentu rozpoczęto szukanie rodziny dla mnie.

joogurcik > 12-01-2012, 0:33

Hej,

Ja tez pojechałam z Happyaupair do Hiszpanii i bylam zdowolona. Co prawda dosc dlugo czekalam na znalezienie rodziny i juz troche zaczelam sie martwic...ale udalo mi sie wyjechac juz z pierwsza rodzina ktora od nich dostalam i byla suuper). Tak naprawde to wszystko zalezy...kazdemu odpowida inna agencja i to tez zalezy od naszych preferencji i do jakich rodzin chcemy jechac.

maraszrum > 15-01-2012, 0:52

hey!

Ja też zdecydowałam się jednak na tą agencję. Początkowo chciałam jechać z GAWO, jednak tutaj jest o połowę taniej, a wiele osób wypowiada się o tym dobrze. Na razie tylko pytam, jednak z samego kontaktu jestem zdadowolona

Mam pytanie w sumie do was, ponieważ nie wiem co zrobić. Planuje po roku bycia Au Pair, iść na studia - i najlepiej w Szkocji ponieważ są darmowe. I chodzi o to, że dobrze byłoby mieć rodzinkę ze Szkocji, tak myślę. Jakoś chyba tak lepiej. I nie wiem, czy wpisywać w aplikacji, że chciałabym rodzinkę ze Szkocji czy nie. Bo ogółem chcę wyjechać i jest mi to obojętne gdzie, tylo problem w/w ... rozumiecie?

Jagna19 > 17-01-2012, 1:20

Hej, przejrzalam duża część forum (calego chyba nie dam rady w jedną noc), jednak nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie. Chcialabym dowiedzieć się od Was jak to jest z pieniędzmi? kiedy im przesyłamy i co jeśli zdarzy się tak, ze nie znajdą dla mnie rodziny? Dobrze rozumiem, że wtedy przepadają?

Pozdrawiam : )

hanita > 17-01-2012, 2:19

W HappyAuPair płacisz dopiero kiedy znajdziesz rodzinę. Więc nic ci nie przepada jak nie znajdą rodziny dla ciebie.

maraszrum > 17-01-2012, 20:47

i uważam, że to kolejny ich plus, że nie chcą kasy za nic.

Astrid > 17-01-2012, 20:56

Zgadzam się. Płacenie z góry to duże ryzyko.

maraszrum > 21-01-2012, 18:19

możecie jeszcze raz mi wytłumaczyć to o umowie? kiedy płacę, jeśli w jaki sposób naruszę umowę- i w jaki, i jak zrezygnować żeby nie płacić?

hanita > 21-01-2012, 19:22

*Biuro Happy AuPair zobowiązuje się do przedstawienia Uczestnikowi oferty Rodziny Goszczącej w terminie trzech miesięcy od daty dostarczenia przez Uczestnika wszystkich wymaganych dokumentów. Termin może ulec zmianie po uprzednim powiadomieniu uczestnika.

*Jeżeli Biuro Happy AuPair nie przedstawi Uczestnikowi oferty Rodziny Goszczącej w terminie określonym w Umowie, Uczestnik nie ponosi żadnych kosztów a niniejsza Umowa wygasa. Roszczenia obu stron niniejszej umowy również uważa się w tym przypadku za niebyłe.

*W przypadku niezaakceptowania przez Uczestnika zaproponowanej Rodziny Goszczącej, Biuro Happy AuPair zobowiązuje się do przedstawienia Uczestnikowi w terminie jednego miesiąca kolejnej oferty. W przypadku odmówienia przez Uczestnika kolejnych 2 ofert Biuro Happy AuPair może zerwać Umowę z Uczestnikiem.

*Opłata dla Biura Happy AuPair wynosi 480 zł. Uczestnik zobowiązuje się uiścić opłatę w całości, po obustronnej,

formalnej akceptacji Uczestnika i Rodziny Goszczącej w terminie 5 dni roboczych
    . Możliwość korzystania z systemu ratalnego musi być potwierdzona na piśmie, na osobnych formularzach w terminie nie dalej jak 2 tygodnie od podpisania umowy. Po tym terminie wystąpienie o przyznanie systemu ratalnego będzie opiniowane negatywnie.

*W przypadku wycofania się Uczestnika z programu i odstąpienia od Umowy po otrzymaniu od Biura Happy AuPair

oferty Rodziny Goszczącej, Uczestnik zobowiązany jest do uiszczenia na rzecz Biura Happy AuPair kwoty 200 zł ,

tytułem kosztów manipulacyjnych.

*W przypadku wycofania się Uczestnika z Programu i odstąpienia od Umowy, Biuro Happy AuPair nie zwraca żadnych wniesionych przez Uczestnika opłat

*W przypadku rezygnacji Uczestnika z dalszego udziału w Programie Au Pair ( nie zgłoszenie się do Rodziny Goszczącej), bez powiadomienia o tym fakcie Biura Happy AuPair lub opuszczenia rodziny goszczącej bez zachowania 2 tygodniowego wypowiedzenia, Biuro Happy Au Pair ma prawo w terminie 14 dni od tego zdarzenia, do roszczenia o karę umowną w wysokości 500 euro, bez dodatkowego wezwania, tytułem "awaryjnego" poszukiwania zastępczej kandydatki do tej rodziny

to chyba takie najważniejsze punkty z umowy
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia