-
-
Re: Summer au pair
alexandra085 > 03-05-2011, 12:11
aneczkus- tak to ta rodzina
dzisiaj wieczorkiem mam miec rozmowe na skype z rodzina z Irlandii, ale powiem Wam, ze juz sie w ogole nie nastawiam na nic! Po tym co widze na profilach, to rodziny czesto uwazaja sie za wspanialomyslnych- bo oni nam daja szanse na zobaczenie ich kraju i kieszonkowe! No dziekuje bardzo, tylko ze i oni ze mnie maja korzysci, to ja bede opiekowala sie dzieckiem i to ja pomoge im w domu, wiec korzysci sa obustronne. I tak staram sie do tego podejsc... co nie zmienia faktu, ze takie rozmowy mnie stresuja :oops: -
rosario > 03-05-2011, 12:21
nie denerwuj sie alexandra, znasz super angielski, jestes juz doswiadczona w aupairkowaniu i w takich rozmowach pewnie tez, wiec bedzie dobrze
kto wie, moze to twoja przyszla host family? -
alexandra085 > 03-05-2011, 13:06
no zobaczymy...poki co maja 116 otrzymanych aplikacji... -
arsenalfan26 > 03-05-2011, 13:16
[quote name="alexandra085"]no zobaczymy...poki co maja 116 otrzymanych aplikacji...[/quote]
na jakiej teraz stronce szukasz? cały czas na aupair-world? -
KajaWroc > 03-05-2011, 13:23
Do wszystkich uzytkownikow strony au-pair world!!!
Uwaga , uwaga chce Wam przekazac ze ta "ilosc wiadomosci otrzymanych" przez rodzine , ktora sie wyswietla na profilu o niczym nie swiadczy - w ta ilosc sa wliczane nawet negatywne czy pozytywne odpowiedzi au-pairek na wiadomosci wyslane przez dana rodzine ,czyli np, rodzina wysyla do danej dziewczyny ta automatyczna wiadomosc " bla bla bla we are interested" dziewczyna wybiera opcje pod wiadomoscia "i'm interested in this offer" albo "i'm not interested " i ta odpowiedz wlasnie zaliczana jest do tych "recaived message"-bez roznicy czy jest negatywna czy pozytywna . wiec nie sugerujcie sie tym ze np. jakas rodzina was nie wezmie bo ma np. w przeciagu ostatnich 30 dni 45 mesydży -
dosiunia > 03-05-2011, 13:31
zgadzam się, nie wysyłajcie też za dużo aplikacji bo Wam zablokują au pair world tak jak mniei prawda, nie nastawiać się! ja się jarałam, o każdej rodzince nawijałam rodzinie, znajomym i nic nie wychodziło, a tu jak grom z jasnego nieba znalazłam rodzinkę : ) trzymam kciuki za irlandię, bo im nas więcej tym większe spotkanie można zrobić :twisted: -
alexandra085 > 03-05-2011, 13:35
kaja, tak jest? bo ja mam cale mnostwo negatywnych a widze ze liczone na moim profilu sa tylko te zielone, pozytywne odpowiedzi od rodzin.
arsenalfan26
tak, szukam tam...przegladam tez greataupair. Na agencje jakos przestalam liczyc...ale kto wie, moze w maju sie cos ruszy?
dosiunia,
juz ja sie na nich napalilam tydzien temu, mieli dzownic i napisali potem, ze nie maja czasu a teraz chca rozmawiac. Ale jakos nie czuje ze to toale oczywiscie porozmawiam. -
zlosnica > 03-05-2011, 13:39
[quote name="alexandra085"]You want to be a real part of a real family, did your mum stop looking at you, when you where 3 years old, at weekends?[/quote]
Co za tupet! oczywiście, że moja mama się mną opiekowała w weekendy, ale oni szukają dla dziecka operki czy matki zastępczej?! Paranoja!
A co do tych 200 wysłanych zgłoszeń, to ja się czasem zastanawiam czy niektórzy to nie wysyłają wiadomości do wszystkich jak leci, bez czytania informacji... Innego rozwiązania nie znajduję -
dosiunia > 03-05-2011, 13:39
a gdzie mieszkają? -
KajaWroc > 03-05-2011, 13:44
Sluchajcie ja tez dostalam kiedys wiadomosc od tej "super-truper " rodzinki , kotra zostawia swoja córke z obca dziewczyna od 8 do 22 i placi 100euro , lansuja sie na tej stronie jakby łaskę robili i jakby au-pairowanie u nich to bylby jakis dar z niebios i wielki chalange w dodatku :
"you think you are talented enough to win the challenge, and benefit from our package, please send your profile!
Hey, why do we think we are so pleasant to stay with?
Well, we are highly achieving urban professional guys, with lots of international experiences, we take you to special places, in special houses, we offer top food, we like going to special restaurants, we can give you intellectual stimulus (your studies, your career, your future). Baby is lovely.
We want someone to be special to spend good time with us.
We usually work with au pairs, and we receive tons of responses. Last but no least, our english is very fluent, but for the sake of the baby we consider Italian language knowledge as a strong preference condition.
Please if you cry because after ten minutes you miss family, boyfriend, you have a low level of personal energy, you are not a determined person, or you are shy, you don't like communicating in an open / direct manner, if you are passing through a complicated moment in your life, or feeling weird, you have all of our support but please stay miles and miles away from us!!!
Good luck!"
Good luck to trzeba zyczyc im bo te techniki marketingowe ktore stosuja na tej stronie (praca dla nas to NAGRODA dla najlepszych) to sa juz dawno oklepane , no plizzz - oni nikogo nie znajda !!
Ps. są z Mediolanu