• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

GAWO

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• GAWO

• GAWO
  • Re: GAWO

juja > 22-04-2012, 11:07

Ja dopiero zaczęłam wypełniać zgłoszenie tydzień temu. W tym momencie uzupełniam wszystkie potrzebne formularze. Podpisałam umowę, we wtorek idę do lekarza. Do pt chciałabym zdążyć ze wszystkim, bo jest promocja, że jeżeli wyrobisz się w ciągu 2 tygodni to płacisz 550zł. Staram się dlatego w miarę szybko wszystko wypełnić. W środę mam interview. Zaplanowałam swój wyjazd na sierpień i mam nadzieję, że w tym czasie znajdę perfect family. Wybieram 2 agencje i APC i IE. Jeżeli można to wydaje mi się to bardziej korzystne niż tylko 1.

Pozdrawiam

roxi92 > 22-04-2012, 11:33

A jak wybierasz 2 agencje to ile placisz dodatkowo?

Ile wyszly Cie wszystkie koszta z gawo? :>

i czy wiesz moze co zawiera to ubezpieczenie rozszerzone? albo co jest w nim takie przydatne?

angelaa > 22-04-2012, 12:29

[quote name="roxi92"]A jak wybierasz 2 agencje to ile placisz dodatkowo?

Ile wyszly Cie wszystkie koszta z gawo? :>

i czy wiesz moze co zawiera to ubezpieczenie rozszerzone? albo co jest w nim takie przydatne?[/quote]

Jeśli chcesz jechać z dwoma agencjami to nie płacisz dodatkowo. jęsli wyrobisz się z dokumentami w ciągu dwóch tygodni do płacisz 550 zł (+ 50 za zaświadczenie o niekaralności, 30 zł za międzynarodowe prawo jazdy, zdjęcia itp) jeśli wyjedziesz z APC to musisz jeszcze zapłacić $100 za dowozy z lotniska w NY do szkoły (płatne przed wyjazdem), a w Interexchange nie płacisz tego, bo sama będziesz musiała zapłacić za dowozy.. aa no i ok 500 zł wiza kosztuje teraz

przy ubezpieczeniu rozszerzonym masz chyba więcej 'opcji', wydaje mi się, ze np jeśli zachorujesz i będziesz leżeć w szpitalu, to rodzina moze do Ciebie przylecieć i takie tam

w APC możesz mieć kilka rodzin w roomie (nie wiem ile, wybacz ), a w IE się nie orientuję bo oni dopiero stworzyli room

Jeśli masz prawko, dobre referencje, zdjęcia i filmik to na pewno zdążysz

roxi92 > 22-04-2012, 13:00

Jestem z Gdyni wiec juz od razu jutro wybiore sie do GAWO i dowiem wszystkiego osobiscie. Bo nie do konca rozumiem o co chodzi z tym APC i IE, a nie chce mi sie przeszukiwac forum ;P

Dylemat... dylemat... dylemat... ;-)

juja > 23-04-2012, 14:05

Dziewczyny macie może ten raport medyczny z IE ? Bo pani z biura mi wysłała, ale nie chce mi się otworzyć :/

Nimell > 23-04-2012, 14:52

Ja mam, wyślij mi na pw swojego maila to podeślę

roxi92 > 24-04-2012, 16:55

dziewczyny w jakiej szkole z GAWO jest skzolenie w NY? W tej co z CC? Na Long Island?

no i wiem, ze w CC jest w cenie zwiedzanie(krótkie bo krótkie, ale zawsze) NY, a jak to wyglada w GAWO?

i jeszcze mam pytanie: czy w GAWO sprawdzaja referencje childcare?

angelaa > 24-04-2012, 17:04

[quote name="roxi92"]dziewczyny w jakiej szkole z GAWO jest skzolenie w NY? W tej co z CC? Na Long Island?

no i wiem, ze w CC jest w cenie zwiedzanie(krótkie bo krótkie, ale zawsze) NY, a jak to wyglada w GAWO?

i jeszcze mam pytanie: czy w GAWO sprawdzaja referencje childcare?[/quote]

Szkolenie jest w New Jersey. sprawdzają

roxi92 > 24-04-2012, 19:47

Czyliiiiii wyglada na to, ze z CC lepiej z tym szkoleniem. . .

Po podliczeniu kosztow z GAWO wychodzi rowniez 1500zl. Z tym ze w tym jest juz ubezpieczenie rozszerzone, a w CC nie.

Ale czy ono naprawde jest takie potrzebne? Jak sadzicie?

Sama juz nie wiem!

agniesia > 25-04-2012, 10:00

Jakim cudem wyszło Ci 1500 ?

Przy braku promocji: 750 + 350 (100$ dla APC) = 1100

A przy promocji 550 +350 = 900

A te sto dolarów to już podałam w wieeelkim zaokrągleniu.

Co do ubezpieczenia to skoro Ci je dają to lepiej je mieć. Na stronie masz dokładnie podane co ono zawiera Jak przeczytasz to moze będzie Ci łatwiej zdecydować.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia