-
-
Re: wybory rodzinek...
Karolina_c > 12-04-2008, 21:35
moi sie zgodzili na dodatkowa prace ALE "zeby nie kolidowala z praca wlasciwa". Co mialo znaczyc, ze jak dziecko chore to musze wziac nadgodziny... dobrze, ze ja sobie moglam sama ustalac godziny dodatkowej pracy ale jak na zlosc wszystkie dzieci chorowaly wtedy i pare dni z rzedu wtedy 3h dodatkowej plus 10-12h z dziecmi... -
idril > 12-04-2008, 23:11
no mi moja hostka powiedziala ze wolalaby zebym nie pracowala po nocach zwklaszcza jak mam na rano dziecmi sie zajac.
za leniwa na taka opcje jestem wiec mi pasuje
bede pewnie jakiegos dodatkowe sprzatania szukac, czy czegos no bo co innego?! -
idril > 12-04-2008, 23:11
no mi moja hostka powiedziala ze wolalaby zebym nie pracowala po nocach zwklaszcza jak mam na rano dziecmi sie zajac.
za leniwa na taka opcje jestem wiec mi pasuje
bede pewnie jakiegos dodatkowe sprzatania szukac, czy czegos no bo co innego?! -
Karolina_c > 13-04-2008, 8:58
no w sumie to prawie noc jeszcze byla :lol: od 5 rano 2,5h -
Karolina_c > 13-04-2008, 8:58
no w sumie to prawie noc jeszcze byla :lol: od 5 rano 2,5h -
Gość > 13-04-2008, 9:24
Ja nie wiedzialam jak z moimi bylo, jesli chodzi o dodatkowa prace, dopoki ktorys z chlopakow moich sie nie wygadal. Okazalo sie spoko
Ale mnie sie nie podoba taka ingerencja w zycie...
A jesli chodzi o starsze dziewczynki i pierwsza au pair - nie widze w tym NIC dziwnego. Moja finska rodzina miala dzieciaki 8 + 12 i mnie wzieli jako pierwsza. Jak sie okazalo, tata dostal kontrakt w USA i wyjezdzal i mial byc w domu co 5-6 tygodni, wiec przydalaby sie pomocna dlon.
Wiec spytaj moze, jesli cie to tak bardzo nurtuje. -
Gość > 13-04-2008, 9:24
Ja nie wiedzialam jak z moimi bylo, jesli chodzi o dodatkowa prace, dopoki ktorys z chlopakow moich sie nie wygadal. Okazalo sie spoko
Ale mnie sie nie podoba taka ingerencja w zycie...
A jesli chodzi o starsze dziewczynki i pierwsza au pair - nie widze w tym NIC dziwnego. Moja finska rodzina miala dzieciaki 8 + 12 i mnie wzieli jako pierwsza. Jak sie okazalo, tata dostal kontrakt w USA i wyjezdzal i mial byc w domu co 5-6 tygodni, wiec przydalaby sie pomocna dlon.
Wiec spytaj moze, jesli cie to tak bardzo nurtuje. -
Vorissa > 13-04-2008, 12:59
Wła?ciwie to już to napisali, wspominałam wcze?niej że się przeprowadzili - ale z Dani, i s? w UK dopiero 2 miesi?ce i potrzebuj? kogos kto mówi choć trochę po ang. żeby dziewczynki przyzwyczaiły się do mówienia po ang a nie po duńsku.
Ogólnie to ja nie zamierzam nie wiadomo jakiej dodatkowej pracy mieć, bo nie zamierzam chorwać cały Boży dzień, ale CO? robić chcę, bo rok czasu to dużo, a ile też można zwiedzać/czytać ksi?żki itd?
Wydaje mi się, że może mnie źle zrozumieli albo co, jeszcze ich zagadam o to. -
Vorissa > 13-04-2008, 12:59
Wła?ciwie to już to napisali, wspominałam wcze?niej że się przeprowadzili - ale z Dani, i s? w UK dopiero 2 miesi?ce i potrzebuj? kogos kto mówi choć trochę po ang. żeby dziewczynki przyzwyczaiły się do mówienia po ang a nie po duńsku.
Ogólnie to ja nie zamierzam nie wiadomo jakiej dodatkowej pracy mieć, bo nie zamierzam chorwać cały Boży dzień, ale CO? robić chcę, bo rok czasu to dużo, a ile też można zwiedzać/czytać ksi?żki itd?
Wydaje mi się, że może mnie źle zrozumieli albo co, jeszcze ich zagadam o to. -
Grizzly > 13-04-2008, 17:53
Ja nie zgodziłabym się być u rodziny która nie pozwala mi mieć dodatkowej pracy. Niecierpie ograniczeń, jestem dorosł? osoba i mogę robić w wolnym czasie co zechce.. hostom nic do tego.
Pozatym je?li tak pisz? może chc? mieć operke do dyspozycji cały czas, dowiedz się czy goziny pracy s? ustalone, czy ma być flexible.
Póki co nie podoba mi się to :?