-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
Ninka Jones > 02-10-2007, 17:13
ja pod koniec roku wysyłam papiery do agencji żeby mi na maj znaleźli co? co mi się spodobaa je?li chodzi o zarobki to s? rodziny które płac? nawet 100 Ł tygodniowo. niestety mnie to nie spotkało ale koleżanke :? -
Vorissa > 02-10-2007, 17:42
Ja chyba nie chcę jechać z agencji... za dużo kasy i w ogóle... -
Ninka Jones > 02-10-2007, 18:09
angielskie s? bezpłatne.
a tam wła?nie wracam.
na wakacje pojechałam z neta, mam uraz, ale niektórzy podobno ?wietnie trafiaj?. -
Vorissa > 02-10-2007, 18:15
A czym się różni? te bezpłatne od polskich ?
Nie lepiej jednak przez net ?
Wiadomo, że ani tutaj ani tu gwarancji nie ma...
Gdzie? tu przeczytałam, że jak?? dziewczynę rodzinka wystawiła i ja bym się bała tak. Mam nadzieję, że mnie nic takiego nie spotka ;- ) -
Gość > 02-10-2007, 18:42
Czy z agencji czy bez, ryzyko zawsze jest. A to co Yoanna mowi to szczera prawda, nie tylko w UK ale i w Szwecji - sprzatanie dodatkowe czy dodatkowe dzieciaki znalezc to nie zaden problem, mozna dorobic nawet drugie tyle co au pair zarabia, a ze za nic sie nie placi (mam na mysli wyzywienie i mieszkanie, ani rachunki, ewentualnie tylko za telefon) to... jejku... czasami az mnie skreca, sama bym au pair mogla ponownie byc...
Lacznie mozna 800€ w miesiac wyciagnac jak sie czlowiek dobrze ustawi, a ze ja jestem juz tu na miejscu i wiem troche to naprawde moge pomoc! -
Ninka Jones > 02-10-2007, 19:43
różni? się wła?nie tym że nic za nie nie płaciszto rodzinka płaci agencji żeby sobie znaleźć au pair, a z reguły jest tak, że jeszcze rodzinka płaci ci za bilet i wogóle niezłe warunki -
Vorissa > 02-10-2007, 21:42
No ale z neta jest chyba podobnie...
No nic, poszukam jakich? biur angielskich, skoro nic nie płacę, to chyba warto spróbować ;-) -
Grizzly > 02-10-2007, 23:07
Ja korzystalam z polskiej agencji ale zrezygnowalam, znalazlam rodzine na wlasna reke i jestem z nich bardzo zadowolona! I to do agencji mam uraz, stanowczo odradzam:> -
Ninka Jones > 03-10-2007, 0:40
wiesz Vorissa, możesz pojechać z agencji, a jak co? by Ci sie nie spodobało wtedy możesz zacz?ć szukać w necie. to też jest jaka? opcja. ja pokasowałam swoje profile i nawet nie zamierzam tam zagl?dać w zwi?zku z wyjazdem po maturze. -
asiafrugo > 03-10-2007, 9:39
tez znalazlam rodzinke sama, wyjechalam tylko na wakacje, wiec nie bylam bardzo wybredna - i znalazlam super rodzine do ktorej moze wroce po studiach - takze to zalezy jak trafisz, ja bylam zadowolona