-
-
Re: USA Październik 2012
DominikaDomi > 07-09-2012, 1:14
Myslalam o innej agencji, ale zrezygnowalam. Aktualnie nie wszystkie osoby, ktore wypisywaly moje referencje sa osiagallne wiec nie mialabym skad wziac referencji. Jesli do pazdziernika sie nie uda to z mysla o wyjezdzie w przyszlym roku na pewno zloze aplikacje tez w innej agencji. Na spokojnie.
08.09 Ha napisalam maila do agencji, ale pisalam bezposrednio do stanow i co? juz na moim profilu jest rodzinka. Mam na nich sposob. Teraz za kazdym razem bd tak robic juz po jednym dniu ciszy bd ich zameczac, az w końcu znajde ta perfect family. -
panama > 08-09-2012, 13:11
[quote name="DominikaDomi"]Myslalam o innej agencji, ale zrezygnowalam. Aktualnie nie wszystkie osoby, ktore wypisywaly moje referencje sa osiagallne wiec nie mialabym skad wziac referencji. Jesli do pazdziernika sie nie uda to z mysla o wyjezdzie w przyszlym roku na pewno zloze aplikacje tez w innej agencji. Na spokojnie.
08.09 Ha napisalam maila do agencji, ale pisalam bezposrednio do stanow i co? juz na moim profilu jest rodzinka. Mam na nich sposob. Teraz za kazdym razem bd tak robic juz po jednym dniu ciszy bd ich zameczac, az w końcu znajde ta perfect family.[/quote]
super Domi!! cieszę się bardzo
a poza tym, jakbyś napisała nowy wątek " referencje" to podejrzewam, że większość osób przyznałoby się, że ma lewe referencje -
panama > 08-09-2012, 17:45
[quote name="panama"]
[quote name="paullin_a"]
[quote name="panama"]a jesteś w AuPairCare??[/quote]
Tak Jest[/quote]
i też będziesz 1 na szkoleniu ??[/quote]
mam dobre wieści! lecę z Wrocławia, ale do Warszawy a stamtąd bezpośrednio do Ny, wiec chyba polecimy razem -
tubisia93 > 09-09-2012, 21:55
Witam wszystkich)
już od jakiegoś czasu śledzę to forum, ale jakoś nie miałam okazji napisać, bo w sumie nic z moją 'au pairska' przygodą, nie ruszyło z miejsca, jakoś tydzień temu otworzyli mi room w IE oraz APC, i od tamtego czasu cisza, a tu zaskoczenie dzisiaj wchodzę i mam swój pierwszy match, ogromnie się cieszę. Rodzinka wydaje sie naprawdę sympatyczna jeszcze z nimi nie rozmawiałam, miałam do nich napisać meila, ale jakoś się powstrzymałam. Nie wiem czy powinnam się narzucać i poczekać aż pierwsi do mnie napiszą, czy odezwać się jako pierwsza. Większość z was ma to już za sobą, więc doradźcie mi co mam robić. -
DominikaDomi > 09-09-2012, 22:14
Pisz, pisz i jeszcze raz pisz. Jak ci sie podobaja to nie miej oporów. Bo byc moze juz jtr nie bd ich na twoim profile i bd zalowalaA jak napiszesz to nie stanie sie nic zlego, moze ci to wyjsc tylko na dobre. -
nana > 10-09-2012, 20:18
[quote name="tubisia93"]Witam wszystkich)
już od jakiegoś czasu śledzę to forum, ale jakoś nie miałam okazji napisać, bo w sumie nic z moją 'au pairska' przygodą, nie ruszyło z miejsca, jakoś tydzień temu otworzyli mi room w IE oraz APC, i od tamtego czasu cisza, a tu zaskoczenie dzisiaj wchodzę i mam swój pierwszy match, ogromnie się cieszę. Rodzinka wydaje sie naprawdę sympatyczna jeszcze z nimi nie rozmawiałam, miałam do nich napisać meila, ale jakoś się powstrzymałam. Nie wiem czy powinnam się narzucać i poczekać aż pierwsi do mnie napiszą, czy odezwać się jako pierwsza. Większość z was ma to już za sobą, więc doradźcie mi co mam robić.[/quote]
pisz, pisz koniecznie!! dasz im znać że Ci zależy i pozniej w razie jakby sie nie odezwali nie bedziesz miala wyrzutow do siebie ze nie zrobilas wszystkiego co moglas.
trzymam kciuki i daj znac jak sie rozwinie sytuacja -
tubisia93 > 10-09-2012, 21:19
Napisałam, niestety rodzinka następnego dnia i tak się zmyła z mojego profilu, teraz pozostaje tylko czekać na inne) -
DominikaDomi > 10-09-2012, 23:29
Mam na profilu rodzinkie, ktora spodziewa sie dziecka w kwietniu. Rodzina wydaje sie byc mila, ale opieka nad takim malym dzieckiem odpada. Hostka bylaby w domu 3 miesiace po porodzie, ale potem powrot do pracy. Na pewno sie na nich nie zdecyduje opieka nad takim dzieckiem to za duza odpowiedzialnosc. A nie mam w tym duzego doswiadcznienia, prawie w ogole.
No i teraxz rodzinka napisala do mnie maila. Chca sie umowic na Skype jesli jestem zaintereswoana. No i nie wiem wlasciwie czy warto tracic moj i ich czas na rozmowy na skype? siedzenie na profilu? skoro nie zdecyduje sie na pewno no, a przeciez nie pozostalo mi za duzo czasu na szukanie rodzinki.
Co robic? Napisac im grzecznie, ze niestesy, ale nie mam doswiadczenia w opiece nad takimi malymi dziecmi? -
aiska > 10-09-2012, 23:36
Masz racje, lepiej odpusc ich sobie. Jeszcze przyjdzie czas zeby swoim malenstwem sie zajmowacI slyszalalm, ze bys mogla miec jakies problemy w ambasadzie ze wzgedu na to ze to by bylo takie baby do 2 lat. Musisz miec juz jakies wieksze doswiadczenie i potwierdzone referencje, ze opiekowalas sie dziecmi do 2 roku zycia. -
aiska > 10-09-2012, 23:42
[quote name="nana"]
[b]aiska tak, lecę 8.10 z Warszawy ale jeszcze nie mam lotów, dam Ci znać może akurat okaże się że lecimy tym samymSpotkania w ambasadzie jeszcze nie umowilam, musze najpierw wypelnic wniosek, wniesc oplate itp i dopiero wtedy moge sie umowic, ale mysle ze to juz w przyszlym tygodniu dziekuje za kciuki! przydadza sie na pewno[/quote]
Nana daj znac jak sie umowisz na wizyte w ambasadzie. jestem ciekawa ile sie czeka. mojej rodzinie sie spieszy i chca mnie jak najszybciej. dzis dziewczyna z mojej agencji powiedziala ze tydzien albo nawet ponad czeka sie na rozmowe. mowie o warszawie. daj znac jak bys cos wiedziala