-
-
Re: Au Pair 2014
katenyc > 02-01-2014, 16:39
Witam wszystkich
ja rowniez planuje wyjazd na ten rok, ale nie wiem dokladnie kiedy.. :/ przede mna obrona licencjatu i nie mam pojecia jak to wszystko pogodzic.
dokumenty juz mam, ale jeszcze sie za to nie zabralam
Macie jakies "upatrzone" miejsce w ktorym chcialabyscie zamieszkac?
-
Divertissante > 03-01-2014, 1:41
Widzę nowe twarze! Witajcie
Pomogę w rozwianiu kilku wątpliwości (mam nadzieję):
-ja w GAWO miałam inter przez skype, a w APiA osobiście z konsultantką z pobliskiego mi miasta
-roxi, najlepiej zacznij sobie wszystko ogarniać jak najwcześniej, to, że chcesz wylecieć we wrześniu, nie znaczy, że tak będzie! Czasami szukanie rodziny trwa kilka dni (albo godzin!), ale czasami jest to kilka miesięcy. Wszystko trzeba wziąć pod uwagę, dlatego im szybciej się zaaplikujesz do agencji tym więcej plusów sobie łapieszPoza tym jeśli powiedzmy, znajdziesz rodzinkę w marcu, ale w aplikacji będziesz miała date wylotu na wrzesień, to jest to możliwe do dogadania, jeśli im na tobie zależy, to poczekają na ciebie
- wiek dzieci.. tutaj wszystkie chyba mamy problemale sprawa jest indywidualna, to ty bedziesz sie zajmować maluchami więc musisz wiedzieć z jakim przedziałem wiekowym łatwo łapiesz kontakt lub swobodnie ci się pracuje moim zdaniem głupotą jest wybieranie np dzieci w wieku szkolnym "bo bede miała cały dzień wolny" - ok! to jest fajne, ale chyba nie najważniejsze?
-powiem szczerze, że co do rezygnacji to nie wiem jak to rzeczywiście wygląda, ale myślę, że meil informacyjny wystarczy, GAWO nie zwraca pierwszej wpłaty, to fakt a w APiA nie masz umowy, więc też teoretycznie piszesz meila pt "dziękuję za miłą współpracę, ale jednak rezygnuję z programu" i bye bye
Dziewczyny! Wszystkiego dobrego w nowym roku no i SPEŁNIENIA MARZEŃ! :* -
roxi92 > 03-01-2014, 18:41
Dzięki piękne Divertissante!
Napisalam mejla do konsultantki z Trójmiasta (APIA) ale jakoś mi nie odpisuje. Chyba dziś zarejestruję się na stronie ^_^ Czas ruszyć w końcu z kopyta!(szkoda tylko, że praca licencjacka póki co ma tylko temat... ) -
Baskah > 03-01-2014, 19:29
ja ci Moge polecić kobietke (ona tez w trójmiescie działa bo sama u niej miałam rozmoweAnia sie nazywa i jest superr Napisz na priv jak chcesz ;p -
Divertissante > 04-01-2014, 14:14
Nie ma sprawy, po to tutaj jesteśmy ^^ W takim razie roxi życzę powodzenia w pisaniu pracy i jednocześnie z aplikowaniem, nie ma się co ociągać -
ewa0209 > 08-01-2014, 21:55
Witam wszystkich!
Ja także planuje wyjazd jako au pair w tym roku. Myśle o sierpniu lub wrzesniu, w tym roku bronie magistra, jak zamkne juz wszsytko tutaj w Polsce... ruszam w świat!
Dziś poczyniłam pierwsze kroki wypełniajac aplikacje na stronie. Mam zamiar jechac z APiA. Agencja sprawdzona osobiscie przez moją przyjaciólke, i szczerze polecana. To własnie ona zmotywowała mnie do szybkiego działania, niby jest jeszcze troche czasu ale tak naprawde nie ma na co czekac. Posluchalam i zrobilam -
Divertissante > 08-01-2014, 22:00
Hej! I bardzo dobrze, że posłuchałaś! Nie ma na co czekać jeśli jest się zdecydowanym -
Anjaa > 09-01-2014, 0:27
Ohoh, widzę, że ruszacie pełną parą.. moja aplikacja niedługo pewnie też będzie otwarta -
missbigdreams > 09-01-2014, 1:14
Nie ma co czekać dziewczyny! Nowy rok nowe życieJa też znalazłam rodzinke, więc powodzenia kochane operki! -
ttankian > 18-01-2014, 18:56
Zdecydowałam się ! Jadę z APiA ! Zaczynam działać coś już, bo ferie przyszły i chciałabym zrobić filmik w ten czas (: