• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair w kuchni :)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Off-topic czyli luźne rozmowy

• Mess

• Au Pair w kuchni :)

• Au Pair w kuchni :)
  • Re: Au Pair w kuchni :)

Karolina_c > 09-10-2007, 16:40

To teraz ja Ci powiem skad to pochodzi, cytuje "Mieszkancy Balkanow, Bliskiego Wschodu i Kaukazu to pierwsi "producenci" jogurtu i kefiru (o miejscu pochodzenia przypomina nazwa jednej z kultur bakterii lactobacillus bulgaricus)"

ale jakos w Fi nie widze roznicy miedzy maslanka a kefirem albo ja jestem inna

Vorissa > 09-10-2007, 17:12

Emi, ale ja takie co? jem... lubię ziemniaki normalnie z masełkiem, jaki? koperek itp, i do tego szklanka ma?lanki czy kefiru...

ja akurat mleko, maslankę, kefir itd kochaaaam, ma?lankę to nagminnie 5 raz w tygodniu piję

Karolina_c > 11-10-2007, 8:09

ja tez ubostwiam produkty mleczne ale probuje to jakos limitowac bo cos puuupa urosla po tym za bardzo wiec ograniczam sie do 200 gram dziennie czegokolwiek mlecznego

Gość > 11-10-2007, 17:16

ziemniaki z lekkim dodatkiem masla (lub oleju roslinnego, dla tych co masla nie jedza - w tym mnie) i mlekiem, tzw potatismos, to lubie

Katka > 19-07-2010, 13:27

http://aupair-w-kuchni.blogspot.com/

na razie zaczęłam od wrzucenia zdjęć, które zalegały mi gdzieś w kątach - pomysłach na urozmaicenie jedzenia. Jednak w miarę upływu czasu będę dodawać też jakieś konkretne przepisy, które na pewno wypróbuję na moich maluchach albo zrobię z nimi

a jeśli macie jakieś fajne i sprawdzone przepisy lub fajne zdjęcia to wysyłajcie - jako, że tytuł to aupair w kuchni, a nie Kasia w kuchni to mogę tam przecież wrzucić też coś z Waszym dopiskiem

mailto: aupairwkuchni [at] gmail.com

mam nadzieję, że uda się stworzyć dość ciekawą książkę kucharska dla operek

[edit]

teraz widzę, że był taki temat kiedyś już na tym forum ale umarł 3 lata temu więc pozwalam sobie wznowić xD

ell > 19-07-2010, 13:51

o, fajny pomysł. Będę zaglądać

tosia_ > 19-07-2010, 14:10

Genialny pomysł. Jak każda doda coś od siebie to faktycznie może powstać niezła książka.

Sake > 05-11-2010, 18:45

Szkoda, że nie jest aktualizowany...

Katka > 12-11-2010, 0:22

wlasnie tez o tym pomyslalam wczoraj i przez weekend sie za niego zabiore i bede wrzucac wszystko co mi pod reke wpadnie np pomysly na obiady na kazdy dzien - dzielcie sie ze mna, to bedzie tego wiecej!

Katka > 13-12-2010, 10:40

miesiac pozniej, ale ruszylo codziennie cos nowego bedzie! o!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna