-
-
Re: Au Pair w kuchni :)
Karolina_c > 09-10-2007, 16:40
To teraz ja Ci powiem skad to pochodzi, cytuje "Mieszkancy Balkanow, Bliskiego Wschodu i Kaukazu to pierwsi "producenci" jogurtu i kefiru (o miejscu pochodzenia przypomina nazwa jednej z kultur bakterii lactobacillus bulgaricus)"
ale jakos w Fi nie widze roznicy miedzy maslanka a kefiremalbo ja jestem inna -
Vorissa > 09-10-2007, 17:12
Emi, ale ja takie co? jem... lubięziemniaki normalnie z masełkiem, jaki? koperek itp, i do tego szklanka ma?lanki czy kefiru...
ja akurat mleko, maslankę, kefir itd kochaaaam, ma?lankę to nagminnie 5 raz w tygodniu piję -
Karolina_c > 11-10-2007, 8:09
ja tez ubostwiam produkty mleczneale probuje to jakos limitowac bo cos puuupa urosla po tym za bardzo wiec ograniczam sie do 200 gram dziennie czegokolwiek mlecznego -
Gość > 11-10-2007, 17:16
ziemniaki z lekkim dodatkiem masla (lub oleju roslinnego, dla tych co masla nie jedza - w tym mnie) i mlekiem, tzw potatismos, to lubie -
Katka > 19-07-2010, 13:27
http://aupair-w-kuchni.blogspot.com/
na razie zaczęłam od wrzucenia zdjęć, które zalegały mi gdzieś w kątach - pomysłach na urozmaicenie jedzenia. Jednak w miarę upływu czasu będę dodawać też jakieś konkretne przepisy, które na pewno wypróbuję na moich maluchach albo zrobię z nimi
a jeśli macie jakieś fajne i sprawdzone przepisy lub fajne zdjęcia to wysyłajcie - jako, że tytuł to aupair w kuchni, a nie Kasia w kuchni to mogę tam przecież wrzucić też coś z Waszym dopiskiem
mailto: aupairwkuchni [at] gmail.com
mam nadzieję, że uda się stworzyć dość ciekawą książkę kucharska dla operek
[edit]
teraz widzę, że był taki temat kiedyś już na tym forum ale umarł 3 lata temu więc pozwalam sobie wznowić xD -
ell > 19-07-2010, 13:51
o, fajny pomysł. Będę zaglądać -
tosia_ > 19-07-2010, 14:10
Genialny pomysł. Jak każda doda coś od siebie to faktycznie może powstać niezła książka. -
Sake > 05-11-2010, 18:45
Szkoda, że nie jest aktualizowany... -
Katka > 12-11-2010, 0:22
wlasnie tez o tym pomyslalam wczoraj i przez weekend sie za niego zabiore i bede wrzucac wszystko co mi pod reke wpadnienp pomysly na obiady na kazdy dzien - dzielcie sie ze mna, to bedzie tego wiecej! -
Katka > 13-12-2010, 10:40
miesiac pozniej, ale ruszylocodziennie cos nowego bedzie! o!