• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

MONIKA. MOJA HISTORIA.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• MONIKA. MOJA HISTORIA.

• Wątek zamknięty
  • MONIKA. MOJA HISTORIA.
  • Re: MONIKA. MOJA HISTORIA.

MONIKA > 30-12-2004, 1:22

Ciesze sie, ze Ci sie fotki spodobaly. Ale powiedz sama, smacznego mowic nie trzeba. :wink: Ale mnie wali.

Jest taka jedna strona, gdzie mozna sobie wpisac, szukanie rodziny z odpowiedniego stanu, czy nawet city.

A co mi teraz, jestem na miejscu, to nawet ich moge sprawdzic. Dla Ciebie tez, do uslug. :lol:

Poslij mi jakies foty swiateczne, ja wkrotce sie odwdziecze. Buziaki.

PS, Sunny, Ty tez!!!!!!!

MONIKA > 30-12-2004, 7:28

Wchodze, patrze, a tu 5555 wyswietlen. Ale ladnie :wink:

Emm > 30-12-2004, 10:56

wiem, ktora strona.Szlajam sie po niej od czasu do czasu.Wpisywalam nawr Boston City ale pojawia sie wiekszosc rodzin z przedmiesc, ktorych niestety nie kojarze(oprocz newton i czegos tam jeszcze, ale newton to daleko) a nie mam na razie czasu, zeby siedziec z mapa i sprawdzac gdzie to dokladnie jest i jakie linie metra tam jezdza.

Foty Ci przesle ze swiat i z sylwestra , wiec poczekaj cierpliwie jeszcze kilka dni.

A tymczasem moge Ci przeslac kilka starszych fotek.

Gadalam z Pawlem, w ogole wczoraj do mnie dzwonil i przelozyl jazdy dzis na wczesniejsza godzine, i powiedzial, ze jak chce zdac w styczniu jeszcze to musimy sie sprezyc z jazdami.

U mnie ruszyly przygotowania przedsylwestrowe.Ciuchy juz sa, jutro z ranca ide na pazury.

Cos jeszcze mialam napisac bardzo konkretnego ale zapomnialam

jak sobie przypomne to na pewno dopisze.

A Sunny slonce moje to sie zapadla pod ziemie.maly wloczykij-bedziemy miec w USA wesolo

kateowka > 30-12-2004, 12:24

lalki moglybyscie mi podac ta stronke Moniczka przeslij mi ja na tlena dzieki

Emm > 30-12-2004, 13:24

kateowka, o ile sie nie myle to ona ma great w nazwie , ta najbardziej znana strona.czyz nie tak Moniko?

O boze, bawie sie wlasnie, ze zszywacz do papieru to obcy i gryzie mnie w reke.Biore sie do roboty!!!!

Emm > 30-12-2004, 13:30

nie biore sie, bo w robocie chlanie szampana z okazji sylwestra!Ostatnio na wigilii w pracy tak sie schlalam winem, ze potem zasnelam jak stary pijak w autobusie a na rentgenie zeba jak mnie kobita wywolala po odbior zdjecia i wreczyla mala kopertke (z jak sie okazalo malym zdjeciem w srodku, o czym nie mialam pojecia) wydarlam sie na nia, ze mi zdjecie pogiela na 4 czesci!To byl znak, ze nie powinnam wiecej tyle pic.

Pzdr!

MONIKA > 30-12-2004, 16:49

Tak, to ta wspaniala strona. Ja wczoraj odp od jednej rodzinki z NJC dostalam, ale to na innej stronie. Sa b. zainteresowani, bo chca dzieciaki polskiego uczyc, juz widze ten ich polski. :wink:

Emm, Ty piczko, mam cos z okiem?! Czys mi to telepatycznie wyslala?!?! Tylko jedno oko, prawe, zapalenie spojowek w najlepszym wypadku. Wlasciwie jednej spojowki. Z tej strony mam dluzsze wlosy, wiec, jakby co se zarzuce. :lol: Albo 8) . A Thiago wczoraj na silowni kciuk zlamal! :?

Dzis ide do doktorka, zobaczymy, jak moje ubezpieczenie tu wyglada?

Cholera dwa dni przed Sylwkiem!!! A ja monster!!! 8O

MONIKA > 31-12-2004, 1:56

Kaska, dostalam dzis Twoja kartke! Dziekuje Dziewuchy, lesk kwatera, zebyscie chcialy wiedziec, bede na niej pierwsza. :wink:

Bylam u doktorki. Moje oko jest gorzej niz monsterowe. To co przezylam szukajac tego Wakefield Medical Center, wiem tylko ja. :?

Doroslosc i samodzielnosc wszak, nie oznacza tylko tego, ze chodze, gdzie chce i z kim chce. Oznacza tez to, ze jak mam problem, musze radzic sobie sama.

Rano, calkiem niewyspana, wzielam dzipa i pojechalam. Drogi nie znalam, "podloze" sliskie, a cholerne auto doslownie po dach zaladowane swiatecznymi prezentami! Nic nie widac. Ogolnie drajwowalam dwie godziny, bo jakis (...) Chinczk wyjasnil mi, jak dojechac, do innego Medical Center. Dojechalam i w slup!!! Nie to. Czas mija, ja teoretycznie pracuje, wiec co?! W koncu jechalam nawet autostrada, tym cholernym dzipem. Kto wie, jakie poplatane sa w Stanach autostrady, i co sie tu wyrabia, wie, co mam na mysli. Nie tam zadne roudziki, prawdziwy hajlej! :lol:

Ostatecznie znalazlam wlasciwe centrum, gdzie musialam odczekac dwie godziny, zanim mnie przyjeto! Na szczescie mialam moja cyfrowke, a wczoraj zrobilismy CD z fotkami z calego grudnia, wiec bawilam sie w usuwanie tych zdjec, ktorych nie potrezbuje miec na karcie. :wink:

Pani doktorka powiedziala, ze mam silne zapalenie czegos tam i to bardzo nieladna infekcja, ale latwa do wyleczenia. Okazalo sie, ze tez ma operke. Zdajac sobie sprawde, jak dziane sa operki, byla tak mila, ze dala mi dwa darmowe opakowania tego srodka na moje oczy.

Wiec nic nie musialam placic i mam juz medykamenty. Powiedziala, ze butelka tego cholerstwa kosztuje ok 100$, a nie byla pewna czy moje ubezpieczenie pokryje te medykamenty, wiec dala mi te sample buteleczki, ktore na cale leczenie wystarcza.

No wiecie, Sue, hosci zaplacili za lekarstwa, ja moglabym o tym tylko pomarzyc, takze sie cieszylam i ciesze nadal, ze babka byla tak mila.

A na koniec stwierdzilam, ze skoro jestem juz tak spozniona, to pojade jeszcze do CVSu kupic potrzebne sprzety, bo wiedzialam, ze mnie Mike dzis dluzej z mlodymi za to spoznienie zostawi. I zalatwilam, co mialam, po czym wrocilam. A ten caly zdenerwowany, ze juz na policje zadzwonil sie zapytac czy czasem zadnego wypadku nie bylo!!! O samochod sie bal i o to, ze powinnam pracowac a mnie nie ma! A co, inne laski ciagle jakies "chorobowe" maja, a ja nawet chora pracuje, to se sama wolne wzielam. :wink:

Moje oko nadal jest piekne i czerwone, i male. Jutro bede oszalamiajaco piekna. A teraz spadam pod prysznic, bo musimy ustalic jutrzejsze szczegoly.

Emm > 31-12-2004, 14:28

najbardziej sie wlasnie boje choroby jak juz bede w Stanach.

A oczy to juz w ogole porazka, o nie boje sie najbardziej.Zeby na szczescie mam mocne jak stal i jak to Sunny powiedziala"dentysci w Stanach na mnie nie zarobia".

Wlasnie wrocilam z manicure i mam piekne rozowe paznokietki.A teraz ide cos zjesc i cyba sie kimne na 2 godzinki , bo przede mna cala noc szelenstwa.

Wszyskiego dobrego w nowym roku i bawcie sie super!!!

kateowka > 31-12-2004, 15:28

jejq skad ja to znam ...Zapalenie spojowek...Dzien przed wyjazdem z moim chlopakiem na wakacje zauwalylam czerwone oko ...hmmm pomyslalam co to moze byc(pierwszy raz cos takiego mi sie przytrafilo) , wiec wsiedlismy w samochod i do lekarza na pogotowie, bylo juz kolo 23 . Przyjal mnie , pomyslalam mam szczescie ze jest okulist, ale nie mialam Facet zaczal sie na mnie wydzierac , ze nosze soczewki i sa one platne wiec to tak jakbym leczyla sie prywatnie i on nie powinien mi wogole pomoc. Darl ta jape jakies pol godziny , z pomoca swojej pielegniarki , w koncu powiedzial ze nie jest tak zle , wypisal kropelki i jakis zel , powiedzial ze na miesiac mam odpoczac od soczewek. Oczywiscie po trzech dniach jak juz troszke mi przeszlo znowu zaczelam nosic soczewki i do teraz nigdy sie to nie powtorzylo. a co najsmieszniejsze okazalo sie ze ten lekarzyna tez ma prywatny gabinet okulistyczny.....
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia