-
-
Re: Maturalne au-pair - 2011
karolinkaa77 > 26-12-2010, 18:49
Jestem po rozmowie z tataJest co raz lepiej :0 W koncu zaczyna sluchać moich argumentow Powoli przestaje się przejmować brakiem pełnoletności .Tata powiedizla ,ze jesli to mi przyniesie szczescie i nie zmeinei decyzji i pokaze mu ,ze jest to bezpieczny wyjazd to się zastanowi Jestem dobrej myśli ,musze jeszcze zdac to glupie prawo jazdy mam 1-szy egzamin 10 stycznia , teoria juz zdana czeka mnie "tylko " praktyka -
Joan > 26-12-2010, 19:40
o widzisz ! już się zaczyna układać, pierwsza rozmowa i reakcja jest zawsze najgorsza, potem czas robi swoje i rodzice zaczynają rozumieć, że nie mogą nam zabronić dążenia do szczęścia, tak jak my je postrzegamy, będzie dobrzea ja na drogi wracam w lutym, jak mi się nie chce tego szkolenia dodatkowego robić, o ranyyy -
karolinkaa77 > 26-12-2010, 19:50
Wyjedziemy w przyszłym roku spotkamy sie w USA . ja ylko mam maly dylemat , moja sioistra studiuje w Szkocji i w zeszłym roku ( te wakacje) bylam u niej i pracowalam jako kelenerka , w tym roku rozniez mam mozliwosc wyjazdu tam tylko sie zastanwiam czy od razu w czerwcu wyjezdzac do USA czy lepiej popracowac sobie np. czerwiec-sierpien i wtedy jechac .Przydaloby się kilka tysięcy na zzakupy zwlaszcza po tym co rpzeczytalam na forum -
szuszuvp > 26-12-2010, 21:16
jeśli masz możliwość to może warto zarobić trochę kasy :) bo nie ukrywajmy, że tego nigdy za wiele zwłaszcza kiedy wyjeżdżasz do USA jako au pair. Zakupy, podróże...zawsze lepiej mieć coś na start :) -
Joan > 26-12-2010, 21:33
ja też na początku chciałam jechać w czerwcu ale prawo jazdy mi na to nie pozwoli, więc raczej będę jechać we sierpniu albo wrześniu -
karolinkaa77 > 26-12-2010, 22:14
no neistety to prawo jazdy to dość duże obciązenie , chyba jednak zdecyduje się na te 2 -3 miesiące pracy w Szkocji tym bardziej ,ze tam też moge zalatwić wszytsko przez internet a wolalabym poszalec na zakupach w USAJestem tylko cieakwa bo z tego co czytalam najwiecej au pair jest poszukiwanych w okresie wakacyjnym a tu juz bedzie troszzke po wiec nie wiem czy bedzie duzo zainteresowanych i chce zrobic wszystko tak ,zeby przezd pażdzernikiem 2012 wrocic do PL ( na studia) no ale zobaczymy jak to wyjdzie na razie musze przekonac rodzicow popracowac troche w ferie i zacząć kompletować wysztskie dokumenty , dziewczyny jak myślicie jeżeli wyjezdzalabym we wrzesniu to keidy powinnam zgłosić się do agencji? Bo czytalam dosc duzo dosc sprzecznych informacjjii -
Joan > 26-12-2010, 22:39
Ja myślę, że maj albo czerwiec będzie okej, żeby na spokojnie mieć czas na znalezienie rodzinyJak w październiku rozmawiałam z konsultantką Gawo to powiedziała mi, że mam się zgłosić do nich w styczniu lub lutym, jak chcę jechać w czerwcu... ech szkoda, że muszę przekładać wyjazd o te kilka miesięcy. -
martak > 27-12-2010, 0:12
karolinkaa77, także witam w naszym gronie :wink:
Ja wciąż mam problem z rodzicami, ale liczę że w końcu dojdziemy do konsensusu...
A póki co, przypominam, że jutro, to jest 27 grudnia o godzinie 12:00 w Warszawie pod kolumną Zygmunta mamy małe spotkanie dziewczyn z naszego forumowego tematu.
Tak więc karolinkaa77, jeśli możesz przybyć, to zapraszamy :wink: -
Nathalie > 27-12-2010, 0:18
Jbc ja będę jakieś 15 min przed 12. Taki ludzik w niebieskiej czapce to ja -
Insula > 27-12-2010, 0:19
hey laski ciesze się karolinkaa77 że Ci się powoli układa z rodzicami
ja też dzisiaj przeprowadziłam tą ważną rozmowęmyślałam, że będzie gorzej po pierwszej reakcji ale się na szczęście myliłam nie są co prawda zachwyceni ale powiedzieli że to akceptują super czuć się że ma się wsparcie