• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prezenty dla Host-rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Prezenty dla Host-rodziny

• Prezenty dla Host-rodziny
  • Re: Prezenty dla Host-rodziny

kamildzianka > 01-04-2009, 0:29

Kiedys tesc powiedzial, zeby mu sie wpisac do ksiazki (mialam do niego "Proces" Kafki po angielsku) i moj facet powiedzial, ze pisze sie cos od serca, np:

Dziekuje za wszystko, co dla mnie zrobiliscie, bleble, nigdy was nie zapomne, bleble, dzieki Wam nauczylam sie wielu rzeczy, itd.

Oni sa matolami jesli chodzi o sentencje, przyslowia, metafory. Czasami cos powiem poetyckiego, a moj facet nie kuma. Dla nich to papka slowna, gdzie ja uwielbiam zdania z przeslaniem.

Kachaaa > 01-04-2009, 18:30

ja nie wiem co kupic prawie dwu letniej dziewczynce

dominikan@ > 01-04-2009, 19:35

2 latce ja bym kupiła puzle albo jakaś fajną małą maskotkę (dzieci lubią te małe które mogą w rączce ścickać cały dzień teraz jest mnóstwo takich bardzo fajnych z takiego fajowego materiału. Osobiście uwielbiam wszystie misiaki Me to You (wiem że są drogie). Albo jakąś fajną zabawkę do wanny.

Iren > 01-04-2009, 19:46

ja tak jak dominikan@ proponowałabym ci zabawkę do kąpieli jak dziecko np nie lubi się kąpać to masz czym ją zabawić

puzzle to dobry prezent na przełamanie lodów pierwszego dnia z dzieckiem bo razem z nią będziesz układać, możesz tez jej kupić lalkę albo kucyka Ponny

są tez takie zabawki nie wiem czy dobrze wytłumaczę że jest jakieś pudełko np w kształcie jakiegoś zwierzaka i ma otwory o różnych kształtach, gdzie trzeba wrzucić odpowiedni klocek (każdy klocek ma swój otwór np klocek w kształcie serduszka to i taki sam otwór)

lub zabawka grająca ostatnio widziałam takie z Kubusiem Puchatkiem, naciskało się na głowę tygryska i coś tam śpiewał, na Kubusia to Kubuś coś śpiewał

Kachaaa > 01-04-2009, 19:53

w sumie to racje masz

muse cegos poszukac

co prawda czasu mam sporo ale szybko zleci bo matura i wogole..

dominikan@ > 01-04-2009, 21:58

Iren te zabawki do których się wrzuca te różne klocki sa fajne ale z reguły bardzo duże. Niestety au pairki nie mogą sobie pozwolic na marnowanie tyle miejsca w torbie

Summertime > 03-04-2009, 17:53

Hmmm... No cóż, ja hostom na pewno kupię album o Polsce, tym bardziej, że miło mnie zaskoczyli tym, że w ogóle wiedzą gdzie jest Polska i słyszeli, że Kraków jest piękny, a to już coś

Kiedy będę operkować w UK dziewczynka skończy 4 latka, na urodzinki wiozę jej taki śliczny kapelusik i sukienkę na lato (tym bardziej, ze jadę z rodzinką jeszcze na wakacje). Nie wiem, czy to nie jest zbyt osobiste, ale moja mama zobaczyła w sklepie i od razu wzięła z myślą o dziewczynce, więc odwrotu nie ma

A na przywitanie dla dzeciaków to jeszcze nie wiem... Małej jakaś lalę, chłopiec ma niecałe 8 lat, więc nie mam pojęcia... Słodycze odpadaja, bo są Żydami, jeszcze się okaże, że to niekoszerne i będzie lipa

Kachaaa > 04-04-2009, 13:51

ja nie wiem bo alkoholu to hostom nie chcialabym brac zeby za pijaczke mnie nie wzieli hehe pozatym nie wiem czy pija i sa buddystami musze zaglebic sie w ich religie zeby ich czasem jakos nie urazic heh

Klarasek > 04-04-2009, 14:10

szczerze powiedziawszy nie wiem czy puzzle dla dwulatka to taki genialny pomysł...moim zdaniem dziecko jest jeszcze na to za małe.

Ale takie maluchy lubią te zabawki na kijku co jak się je pcha przed sobą to skrzydełkami machają. A z hostami to ja zawsze mam problem więc nie pomogę

dominikan@ > 04-04-2009, 14:20

Klarasek puzzle dla 2 latka to idealny wiek (oczywiście dopasowane do wieku poziomem).
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia