• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

HappyAuPair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• HappyAuPair

• HappyAuPair
  • Re: HappyAuPair

may92 > 27-05-2011, 18:22

Za ok. tydzień wylatuję!

I dopiero teraz zaczynam być przerażona...

Mam mnóstwo wątpliwości, nie wiem, co ze sobą zabrać, co z biletami (są strasznie drogie...), jak to wszystko zorganizować.

bonamartinka > 27-05-2011, 18:33

No tak, najlepiej zrób sobie listę tego, co będzie Ci potrzebne, żeby niczego nie zapomnieć. Poza tym może zrób sobie tak zwany "worek z tworzywem"? Jak byłam harcerką to spisywałam do zeszytu wszystkie pląsy, piosenki i zabawy, które można było wykorzystać na zbiórkach. Teraz przed wylotem też chyba coś takiego zrobię, żeby dzieciaki się nie nudziły ze mną. A z biletami? Z Ryanair lub Wizzair, lub jakąś inną tanią linią nie jest najgorzej. W moim przypadku wylot z Krakowa (niestety, kawałek Polski będę musiała przejechać) do Madrytu będzie kosztował ok. 240 złotych.

Może doświadczona au-pair coś jeszcze doradzi?

rosario > 27-05-2011, 21:18

polecam zajrzeć do tematu: "co zabrać ze sobą, o czym nie wolno zapomnieć? " tam jest naprawdę sporo rad dotyczących bagażu, jak i samego przygotowania się do podróży

bilety polecam bookować jak najszybciej, bo mogą nadal ceny rosnąć...z jakiego miasta chcesz lecieć?

may92 > 02-06-2011, 14:19

Ja lecę z Warszawy, i bilet w obie strony... 1057zł. -.-

Dziś wieczorem zacznę pakowanie, jakiś dramat!

Muszę dokładnie przestudiować ten wątek...

Wyjeżdza ktoś może jeszcze niedługo?

Jest ktoś w Londynie, okolicach?

Sama się będę nudzić weekendami...

Astrid > 10-01-2012, 22:56

Dziewczyny, pomóżcie. W dokumentach tego biura, w Au Pair Application trzeba dodać photo. Jest małe, prostokątne okienko... powinnam tam dodać zdjęcie jak z dowodu? Nie jest najgorsze więc w razie co by pasowało...

bonamartinka > 10-01-2012, 23:12

Ja tam dałam takie właśnie małe zdjęcie, jak z dokumentów. Pewnie akurat takie nie jest wymagane, ale najlepiej by było, żeby było dobrze widać twarz.

Pozdrawiam

Edit: Poza tym, całkiem zapomniałam napisać o mojej współpracy z HappyAuPair - bardzo pozytywna! Znaleźli mi rodzinę, mimo, że z moim "doświadczeniem" było krucho. Wszystkie formalności były szybko załatwione, zawsze była szybka odpowiedź na wszystkie problemy, poza tym, wiedziałam, że jakby co, to mogę się do nich zwrócić o pomoc. Polecam!

Astrid > 10-01-2012, 23:26

Dziękuję za tak szybką odpowiedź! Jeszcze jedno pytanie - komu dałyście do wypełnienia ten arkusz o charakterze?

bonamartinka > 10-01-2012, 23:41

Ja dałam koordynatorce wolontariatu.

hanita > 11-01-2012, 1:14

Ja dałam koleżance ze studiów

A co do zdjęcia, to zwyczajnie wycięłam swoją twarz z jednego ze zdjęć z wakacji.

I też dołączam pozytywną opinię o biurze. Wszystko zostało załatwione tak jak powinno.

marvellous > 11-01-2012, 1:33

kurde dlaczego ja tu wczesneij nie weszlam! ja chcialam jechac z tego biura to bylo perwsze biuro jakie znalazlam na necie i zmienialam bo sie wystraszylam ze jest to nie sprawdzone i niejasne biuro

;p
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia