-
-
Re: Summer au pair
alexandra085 > 02-05-2011, 22:56
wiecie co, albo ze mna jest cos nie tak-albo nie wiem
otoz dodalam jedna rodzinke do ulubionych i bardzo szybko wyslala mi ogolnego, standartowego maila, ktory jak sadze wysyla kazdemu. Babka zna slabo angielski ale ok-skumalam, powtarza, ze chce kogos od sierpnia, a pytanie do kiedy chca au pair zostalo bez odpowiedzi pomimo zadania go przynajmniej 3 razy. Wiec niby napisala pare maili ale....ona o nic mnie nawet nie spytala...o NIC! oprocz tego czy poczatek sierpnia jest ok...starajac sie napisac cos...zagadac napisalam wiec co lubia dzieci -jakie sa itp. Wiem, ze ogolnie juz napisala mi w tym standartowym mailu no ale skoro juz mailujemy to chcialam jakis kontakt nawiazac...cokolwiek....i napisala ze chyba pisala mi juz w 1 mailu 8O i koniec maila. To ja sie pytam co ona ode mnie chce i po cholere te maile?bo raczej do niczego one nie prowadza....skoro ona o nic nie pyta...mnie sie pomysly wyczerpaly a w zasadzie wszystko z grubsza bylo w jej pierwszym mailu...hmmm ja juz nie wiem naprawde :? -
alexandra085 > 02-05-2011, 23:03
a wlasnie sluchajcie. Znalazlam dzis rodzinke na au pair world...bylam w szoku:
This means daily work with the baby from 8.00 am to (usually) 10.00 pm, with about an hour and a half of afternoon rest, but no saturdays nor sundays free.
You want to be a real part of a real family, did your mum stop looking at you, when you where 3 years old, at weekends?
Fakt ze proponowali :
full coverage of all of your travel costs, a chaffeur waiting at the airport, plus 100 euros per each week of work. Final prize available for top performers!
Not only: we will be staying in a top hotel called Savoia.
This means no houseworks and no cooking, since we will be always eating at the hotel's restaurant.
Ale nie poszlabym na to -
Nathalie > 02-05-2011, 23:06
scam? na au pair world? wow! ja miałam w większości zgreat au pair lub find au pair -
alexandra085 > 02-05-2011, 23:11
nie to rodzinka na au apir world. no jak mozna zadac opieki od 8 rano do 10 pm?!?!?!?!! i jakas mala przerwa w ciagu dnia...w dodatku weekendy pracujace....szok! a maja ponad 200 chetnych 8O -
rosario > 02-05-2011, 23:15
nie no co ty, alexandra
to tylko 98 godzin pracy w tygodniu za niesamowite kieszonkowe 100 E:mrgreen:
sadze, ze to kazdej au pair wymarzona posada ;D -
alexandra085 > 02-05-2011, 23:26
tylko ze skad do cholery maja tyle chetnych?! te dziewczyny chyba musza byc w ciezkich sytuacjach w rodzinnym domu bo inaczej nie znajduje zadnego powodu, dla ktorego ktos mialby sie zgodzic na taki wyzysk...bo Italia raczej sie nie naciesza...no chyba ze podczas przerwy :lol: -
rosario > 02-05-2011, 23:47
200 ?!
wierzyc sie nie chce!! nie kumam zupelnie...
no ale masz racje ;D w ciagu takiej przerwy to pol Wloch mozna zwiedzic ; ) -
aneczkus > 03-05-2011, 0:22
ja chyba wiem co to za rodzina !! tez mi sie wydala dziwna...a najlepsze, ze na koncu napisali, ze jezeli jestes niesmiala, nie pewna siebie osoba, to trzymaj sie od nas z daleka!! chyba szukaja jakiejs szalonej au-pair ;D -
rosario > 03-05-2011, 0:27
racja, bo tylko ktos szalony zgodzi sie byc ich niewolnikiem, cale dnie 7 razy w tygodniu..eeh -
Nathalie > 03-05-2011, 10:54
Rożne oferty tam maja po 200 chętnych. Ale to wychodzi 1,20. € na godzinę. To ja już jako niania biorę wiecejale co tam
Szalona au pair- to chyba o mnie