• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sprawy samolotowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Sprawy samolotowe

• Sprawy samolotowe
  • Re: Sprawy samolotowe

tosia_ > 01-07-2011, 21:04

Wszystkie te informacje, o ktore pytasz spokojnie znajdziesz w internecie...

1. Alkohol zakupiony na duty-free mozesz normalnie miec w bagazu.

2. Plyny, max. 100ml, umieszczone w przezroczystej plastikowej torebce dostepnej na lotnisku rowniez mozna normalnie przewozic.

3. Na poklad wnosisz TYLKO JEDEN BAGAZ - laptop do walizki (ladowarki, aparaty itp. wszystko spokojnie przewieziesz, metalowe pilniczki itp. rowniez).

4. A nie masz odprawy on-line? Nie mam pojecia, jak wyglada kwestia z karta bez odprawy on-line.

5. Co do pakowania sie... bez komentarza. :roll:

dosiunia > 01-07-2011, 21:06

nie, alko nie możesz, chyba, że kupisz go już po sprawdzaniu bagażu, tam przy bramkach. mozna jakieś drobne płyny, ale chyba tylko do 100ml - nie jestem pewna i trzeba je mieć w osobnej, specjalnej torebce, ktorą kupisz na lotnisku. Ładowarki możesz mieć i kabelki. Laptop musisz mieć w podręcznym, nie można mieć osobnych toreb. Przygotuj się na to, że będziesz musiała go wyciągać i inne elektroniki, bo takie są wymogi. Mogą także cię poprosić o włączenie komputera.

joogurcik > 01-07-2011, 22:11

jak to o włączenie lapka???why??a jak będzie rozładowany? juz przesadzają....z tym wszystkim....

dosiunia > 01-07-2011, 22:20

to wtedy latają i prześwietlają, cuda itd, ale nie zawsze, nie bój się.

Majeczka123 > 02-07-2011, 1:59

Hm... Ja lecialam do USA i mialam bagaz podreczny + osobno laptop.

tosia_ > 02-07-2011, 5:46

Z tego co sie orientuje to USA mozna miec podreczny + laptop, do UK na pewno nie.

Majeczka123 > 02-07-2011, 6:35

A no prawda do UK tylko bagaz podreczny

rosario > 02-07-2011, 11:15

[quote name="tosia_"]Z tego co sie orientuje to USA mozna miec podreczny + laptop, do UK na pewno nie.[/quote]

zalezy jeszcze czym sie leci. jak lecialam British airways to moglam miec jedna wieksza torbe jako bagaz podreczny i druga taka normalna do reki (mieszczaca format a4)

dosiunia > 02-07-2011, 11:18

najlepiej jest przeczytac na stronie danej linii lotniczej.

blackberry1 > 30-07-2011, 1:33

Hej

Mam kilka pytań dotyczących lotu,byłabym wdzięczna za pomoc :

1) Czy w bagażu rejestrowanym mogę przewozić płyny? Jak tak,to do ilu ml ? ( na stronie WizzAir pisza,że w ogóle nie można,ale opinie ludzi są podzielone)

2)Czy lotnisko Rebiechowo (Gdańsk) jest duże? Łatwo się tam połapać?

3)Opłaca się kupować walizkę z takim zabezpieczeniem ,że ten cypek od zamka wkłada się do takiej kłódki ? Po co są te zabezpieczenia jak i tak oni muszą sprawdzić walizę?

4)Ile opakowań tabletek przeciwbólowych można przewieźć i do jakiego bagażu je włożyć ?

5) można przewieźć w bagażu rejestrowanym litrową butlę wody utlenionej w kremie i rozjaśniacz w proszku ?

Z góry dzięki..
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia