-
-
Re: USA Październik 2012
adziszkowa > 06-09-2012, 0:43
Słuchajcie ja też nie miałam filmiku. Z perspektywy czasu trochę żałuję. Uważam, że filmik nie zaszkodzi, a pomóc może dużo. Przyłóżcie się do aplikacji na pewno zaowocuje -
Baskah > 06-09-2012, 10:28
Ja też odkładam raczej na wakacje 2013 roku wyjazd. niestety również chodzi o tą dziekankę. Ostatni rok. I pozniej to wyjade do USA mam nadzieje ze z tytułem licencjat fizjoterapii -
aiska > 06-09-2012, 11:17
[quote name="nana"]aiska z jakiej agencji lecisz?[/quote]
Lece z CC. A Ty???
Juz za miesiac powinnam leciec tzn 8 pazdziernika ale nic nie slyszalam jeszcze o bilecie i ciagle czekam na te papiery wizowe.. -
sylvia > 06-09-2012, 12:37
[quote name="Ewelina54"]sylvia jak dlugo czekasz na rodzinke??moze to kwestia filmiku lub jego braku??powiem ci szczerze, ze widzialam niektore filmy au pair na youtube i az mnie przerazily, sa tez fajne i ciekawe jak i rowniez trafilam na bardzo nudne[/quote]
Profil ma aktywny od końca czerwca, w tym czasie miałam 5 matchy.
Filmik najpierw miałam trwający 2 minuty z czymś- i cały czas nawijałam, pokazałam tylko zdjęcia, mapę i psa.
Niedawno zmieniłam bo znalazłam osobę która umie montować video, więc teraz mam lepszy.
O taki: http://www.youtube.com/watch?v=iAdU13bM ... e=youtu.be
Ma parę błędów, nadal czekam na poprawioną wersję. -
nana > 06-09-2012, 18:56
Dzięki dziewczyny!
Sylvia, DominikaDomi , Baskah ja czułam się dokładnie tak jak Wy jeszcze tydzień temu, zastanawiałam się czy nie zrezygnować, czy nie przełożyć wyjazdu itp. Ale perfect match przyszedł w najmniej oczekiwanym momencie
Piszcie do agencji, piszcie do placement teamu (nie wiem z jakiej jestescie agencji ale ja w apia dostawalam takie maile "how are you doing" od amerykanskiego placement team i zawsze na nie odpisywalam, ze ciagle nie mam host family, ze czekam, zalezy mi na czasie itp i zazwyczaj po takim meilu za niedlugo pojawiala sie jakas nowa rodzina, a pani z polskiego biura miala juz dosc mnie i moich maili, praktycznie przy kazdym matchu cos jej pisalam i jak byla cisza na roomie to tez dzownilam i naparzałam mailami) Mozecie tez pisac na stronach facebookowych albo do LCC na facebooku, nie poddawajcie sie tak łatwo!
aiska ja z Apia ale może chociaż będziemy tym samym samolotem lecieły ósmego
dostałam dzisiaj dokumenty wizowe wiec chyba najwyzszy czas sie za to zabrac... a dopiero jutro bede miała zdjecie -
DominikaDomi > 06-09-2012, 20:01
Masz racje nana, ze jak sie napisze do agencji to zaczynaja dzialac. Po napisaniu maila mialam match po dwoch dniach. Nie chcialam pisac za czesto i sie narzucac, ale w sumie czemu nie. Nie umre od tego, a moze mi to tylko pomocBb teraz ich zadreczac i zameczac, axz mnie znienawidza -
aiska > 06-09-2012, 22:01
Nana to Ty tez 8.10 lecisz z warszawy? A w jakim miescie masz host family? Ja w Waszyngton DCI masz juz spotkanie w Ambasadzie? Kiedy? Trzymam kciuki!!! Ja mam dostac papiery w poniedzialek ponoc... -
sylvia > 06-09-2012, 23:12
Ja właśnie się zastanawiam co dalej.
Myślę nad zmianą daty, może poczekać do wiosny.
Nie wiem.
Może coś kurcze ruszy w końcu.
Dziewczyny fajnie, że wyjeżdżacie. Przynajmniej wiem, że jest to możliwe, że to nie fikcja -
nana > 07-09-2012, 0:04
DominikaDomi i tak trzymaj, wkoncu za to im placimy wiec mozna ich troche pomeczycmysle ze sa przyzwyczajeni
A nie myślałyście dziewczyny o jeszcze jednej agencji? Zawsze to dwukrotnie większe szanse.
aiska tak, lecę 8.10 z Warszawy ale jeszcze nie mam lotów, dam Ci znać może akurat okaże się że lecimy tym samymSpotkania w ambasadzie jeszcze nie umowilam, musze najpierw wypelnic wniosek, wniesc oplate itp i dopiero wtedy moge sie umowic, ale mysle ze to juz w przyszlym tygodniu dziekuje za kciuki! przydadza sie na pewno -
panama > 07-09-2012, 0:37
[quote name="sylvia"]Ja właśnie się zastanawiam co dalej.
Myślę nad zmianą daty, może poczekać do wiosny.
Nie wiem.
Może coś kurcze ruszy w końcu.
Dziewczyny fajnie, że wyjeżdżacie. Przynajmniej wiem, że jest to możliwe, że to nie fikcja[/quote]
zawsze możesz mieć otwarty room i robić coś innego, nie musisz nic przekładać na wiosnę. W Usa zimą też jest pięknieprzede wszystkim ogranicz złe myśli, że nic z tego!