• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

yamisouls > 28-12-2013, 18:09

Pani na rozmowie w apia powiedziała mi, że do otworzenia roomu potrzebne są tylko referencje i oświadczenie medyczne ode mnie, do tego jeszcze filmik i list do rodzinki A zaświadczenie o niekaralności, formularz medyczny wypełniony przez lekarza i prawko międzynarodowe dopiero jak znajdziemy rodzinke )

ttankian > 28-12-2013, 18:41

Kurde, kurde, kusi mnie to APiA Ale hajs mi się nie zgodzi. (GAWO takie tanieee) Ile będzie Cię kosztował cały wyjazd z nimi ? Licząć ubezpieczenie ?

yamisouls > 28-12-2013, 19:10

opłata programowa to 1400 a najbardziej rozbudowane ubezpieczenie to 1300, do tego jeszcze wiza 500-600,  zaświadczenie o niekaralności i międzynarodowe prawo jazdy 100, więc tak <3500 te opłaty obowiązkowe

yamisouls > 28-12-2013, 19:11

gawo jeżeli trafisz do APC jest moim zdaniem ok więc możesz spróbować )

ttankian > 28-12-2013, 22:44

No właśnie... Róznica w cenie jest kolosalna. I jestem zmuszona najpierw spróbować z GAWO. Jeśli z nimi nie wyjdzie do czerwca, to otworzę room w APiA. Mamona po drodze nie chodzi, a szkoda ;<

Divertissante > 31-12-2013, 0:36

GAWO ma taki minus, że przy składaniu aplikacji musisz mieć wszystkie dokumenty no i podpisujesz umowę na pół roku Ale tak poza tym to też polecam

roxi92 > 01-01-2014, 23:10

Matko, yamisouls, ale działasz! 
    Pisałam już gdzieś na początku wątku o sobie. Jestem na 3 roku, bronię licencjat i frunę(mam nadzieję!) do USA jako au pair. Agencje jakie rozważam to Gawo i APiA, przy czym z dnia na dzien, coraz bardziej skłaniam się do APiA. Jakoś tak... dużo dziewczyn naprawdę chwali! Natomiast z Gawo- różnie bywa. 
    I szczerze mówiąc, chyba chciałabym was prosić o małą pomoc, tj. wskazówki, co, jak, z czym się je. Nie wiem od czego zacząć. Tak po prostu, heheh  
    No i sprawa najgorsza: poza moją 5 letnią kuzynką nie mam zadnych referencji. 
    Kolejne moje pytanko: jak sądzicie, w jakim wieku dzieciaki są "najlepsze" dla au pairki? 

Wszystkiego dobrego w nowym roku!  

yamisouls > 01-01-2014, 23:19

Właśnie wszystkie dziewczyny mają już otwarte roomy i czuje presję Jak już zdecydujesz się na agencję to oni dalej Ci powiedzą co i jak A co do wieku dzieci to staram się nie nastawiać, zależy od rodziny. Ale chyba najfajniej to takie w wieku szkolnym  

roxi92 > 02-01-2014, 11:49

O matko, poważnie? A w jakim miesiącu chciałabyś wyjechać? Ja to tak wrzesien/pazdziernik, bo chciałabym się jeszcze nacieszyć wakacjami tutaj.
    Ja jestem z Gdyni, więc bardzo wygodnie byłoby mi działać z Gawo, ale już sama nie wiem co robić. W APiA trzeba jechać do ich siedziby na jakąś rozmowę? 
    Przy okazji, pewnie czytałam to milion razy, ale wypadło mi z głowy- w Gawo ile rodzin na roomie można mieć na raz?
    Wiem, że APiA pod tym względem wygląda super- bo 4, no nie? 

edit: jeszce jedno pytanie: 
    jak zapiszę się do Gawo i APiA(bo tutaj płacimy po znalezieniu rodziny) i powiedzmy, znajdę rodzinę w APiA, to z Gawo można zrezygnować bez konsekwencji?(oprócz straconych pieniędzy?) i na odwrót- można w razie czego zrezygnować z APiA? Jaki powód podać w takim wypadku? 

yamisouls > 02-01-2014, 14:32

Planuje lipiec/sierpień W apia jest taki duży interview ale nie wiem czy to koniecznie musi być osobiście. W gawo chyba jedną i nie wiem jak to jest z rezygnacją. Najlepiej zadzwoń i się zapytaj
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia