• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Lipiec- USA

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Lipiec- USA

• Wątek zamknięty
  • Lipiec- USA
  • Re: Lipiec- USA

Alexandraa > 17-04-2012, 23:04

Czyli tez z APiA jesteś?

ayumi_ > 17-04-2012, 23:11

[quote name="Alexandraa"]Czyli tez z APiA jesteś? [/quote]

masz na imię Aleksandra ? ;p heh, ja też btw

super, że wylatujesz 9 lipca, ja chyba też z Warszawy, tak mam wpisane w formularzu ;p więc jak coś to super by było, żebyśmy leciały razem !

a gdzie później zmierzasz ? jakie miasto ? jaka rodzinka w ogóle ? acha, i jak Twój ang, dobrze znasz ?

tak, z Au Pair in America

ayumi_ > 17-04-2012, 23:13

[quote name="Cukrova"]To spotkamy się na przesiadce [/quote]

jest jakaś przesiadka ?! gdzie..?

chica > 18-04-2012, 1:03

Ja też lecę 9 lipca. Oczywiście jeżeli jutro dostanę wizę. :oops:

agata.gda > 18-04-2012, 8:51

Dziewczyny właśnie jak co rano odpalam pocztę i.... mam nową rodzinkę. Narazie nic o nich nie wiem za bardzo tylko suche fakty: dennisville, New Jersey (50 min od Philadelphia, 90 min od NY), mum- pielęgniarka, dad- ma firmę zajmującą się reklamą. Dzieci- chłopak-14 lat :o, dziewczyna-12lat :o, i maluszek- 2 lata . Tylko to ostatnie dziecko mnie cieszy. Boję się amerykańskich nastolatków,

Dobra a wy co o tym myślicie? Wiadomo nie za dużo można na razie wywnioskować, ale zawsze.

izzieem > 18-04-2012, 9:42

Ja nie wiem czy zdecydowałabym się nad rodzinę z dziećmi w takim wieku. To są nastolatkowie, wiadomo, że hormony buzują więc może byc ciężko. Też miałam taki match. Tyle, że to były 3 dziewczyny: 15, 14 i 12 lat. Po co komu au pair wtedy? Chyba tylko do usługiwania.

A to nie jest tak, że rodzinie bardziej zależy na tym najmniejszym, żeby nim się opiekować?

chica > 18-04-2012, 11:11

[quote name="agata.gda"]Dziewczyny właśnie jak co rano odpalam pocztę i.... mam nową rodzinkę. Narazie nic o nich nie wiem za bardzo tylko suche fakty: dennisville, New Jersey (50 min od Philadelphia, 90 min od NY), mum- pielęgniarka, dad- ma firmę zajmującą się reklamą. Dzieci- chłopak-14 lat :o, dziewczyna-12lat :o, i maluszek- 2 lata . Tylko to ostatnie dziecko mnie cieszy. Boję się amerykańskich nastolatków,

Dobra a wy co o tym myślicie? Wiadomo nie za dużo można na razie wywnioskować, ale zawsze.[/quote]

lokalizacja bardzo fajna, a w dodatku blisko mnie! :lol: wypytaj rodzinkę, czego oczekują. myślę, że starsze dzieciaki prawdopodobnie będziesz tylko wozić do (ze) szkoły albo na jakieś extra classes. a w tym czasie zajmować się maluchem. ja będę w Haddonfield, NJ.

Piotr > 18-04-2012, 11:17

Mozna znalesc tez plusy przy takich starszych dzieciakach.

Zalezy od ich charaktru i jacy sa,ale bedziesz ich odwozila do szkoly i w tym czasie opiekowala sie tym malcem

Glownie szofer no i z pewnoscia ugotowac cos dla nich.

Ja podam przyklad z Anglii gdzie jestem au-pair.Mialem identyczny wiek dzieci 14,12 i dwa latka.Tu w UK komunikacja miejska jest rewelacyjna dwunastolatka jezdzi autobusem do szkoly jak tysiace dzieciakow w UK a czternastolatek,teraz juz pietnastolatek rowerem a ma 4km

Wiec tylko opiekuje sie tym najmlodszym.Z pewnoscia tak nie bedziesz miec jak ja tu mam,ale nie ma co z gory skreslac rodziny ze wzgledu na wiek dzieci.Mozna znalesc plusy opieki nad starszymi jak i minusy.Czasami wiecej problemow wychowawczych moze nam sprawic dwulatek niz nastolatek.Mozesz miec skype ze starszymi dzieciakami.Ja bym nie skreslal rodziny ze wzgledu na wiek dzieci.

Nati_waw89 > 18-04-2012, 11:21

Ja tez bym sie zastanowila nad rodzinka ( o ile odpowiada Ci lokalizacja). Sama bede sie " opiekowala " dziecmi w wieku 13 ,15. A jak latwo sie domyslic opieka polega nad odbieraniu ze szkoly i zawozeniu na zajecia.

Alexandraa > 18-04-2012, 17:59

[quote name="ayumi_"]
    [quote name="Alexandraa"]Czyli tez z APiA jesteś? [/quote]

masz na imię Aleksandra ? ;p heh, ja też btw

super, że wylatujesz 9 lipca, ja chyba też z Warszawy, tak mam wpisane w formularzu ;p więc jak coś to super by było, żebyśmy leciały razem !

a gdzie później zmierzasz ? jakie miasto ? jaka rodzinka w ogóle ? acha, i jak Twój ang, dobrze znasz ?

tak, z Au Pair in America[/quote]

Tak, Aleksandra. Czyli jest nas juz 3 Ole razem z chica

Chica- i jak tam z wiza? Trzymam kciuki!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia