-
-
Re: Jakie oblesne rzeczy robia wasze host rodziny?
MONIKA > 04-12-2005, 2:14
No i mi ktos powie, ze pety nie stanowia dodatkowego obowiazku, ktory hosci nie zawsze "zauwazaja"?
Moja host chata to burdel na kolkach, opisac sie nie da jaki nielad tu panuje. Wszystko wszedzie. Trzeba zobaczyc. Takze pet tutaj bylby totalna porazka. Mialby co roznosic, to na pewno. :lol:
PS. dzieki Bogu mam to swoje pietro, lazienke pokoiki, wiec tam trzymam porzadek, reszta, coz staram sie sobie wmowic, ze to tylko "na czas pracy". :wink: -
agulka > 04-12-2005, 2:20
ja mam 2 wielkie psy, 2 koty.. i 3 dzieci..ale da sie przezyc -
Gość > 04-12-2005, 10:39
[quote name="martina84"]Emi u Ciebie dzieci a u mnie to byly rzeczy hostow... yah[/quote]
no tak, ale martina, chodzi mi o to, ze 13-letnia dziewczyna (to moje starsze "dziecko" powinna raczej brudne majtki wyrzucac do kosza na brudna bielizne a nie na podloge w swoim pokoju :? lub - co gorsza! - w MOJEJ (SIC!) lazience)
moi hosci sa ludzmi dosc czystymi, fakt, ze zabiegani praca itp, ale rzeczy nie leza porozwalane po podlodze w ich sypialni (czasami sie tam pojawiam bo jak mowilam wczesniej, TV tam stoi) - nic nie smierdzi
jasne ze zwierzeta SA dodatkowym obowiazkiem, kto powiedzial ze nie? z tym ze ja mialam od razu powiedziane, ze raz dziennie mam na spacer isc i kuchnie trzymac w jako takim porzadku dziennym bo tam sa psy wiec nie widze zadnego problemu. Moje "dzieci" sa na tyle stare, zeby sie same soba zajac, moja rola tutaj jest troszeczke inna niz bedzie u rodziny w Szwecji (ktora sprzataczke ma, a ja mam byc do dzieciakow, no i dzieciaczki malutkie).
Rozumowanie doroslego psa jest na poziomie 2-letniego dziecka - wiec 2 pieski to troche jak 2 dodatkowe 2-letnie dzieciaki (troszke latwiejsze moze w obyciu bo nie wyja tak czesto). Ale operka sama ma rozum i jesli zwierzat nie lubi badz jest leniwa i nie chce jej sie opiekowac, to niech nie bierze rodziny ze zwierzatkami i tyle.
Wiadomo przeciez, ze jak taki piesek zwymiotuje czy naleje na podloge to zetrzec powinna to osoba ktora to pierwsza widzi - niezaleznie od tego czy jest gospodarzem domu czy "tylko" operka, bo co, rzygi beda lezaly a ty przejdziesz obok, bo to nie twoja area sprzatania lub ty nie sprzatasz? :?
u mnie jak u Agulki, 2 psy 2 koty (tzn obecnie juz tylko 1 bo drugi zwial) tylko dziecko jedno mniej i mnie tam sie podoba -
(-:MARZENA:-) > 04-12-2005, 14:03
eh ja mialam 3 dzieci psa i 4 koty- zwierzaki musialam codziennie karmic i wlasciwie to tyle ale ja lubie zwierzeta wiec bylo ok bo co to za problem pojsc naladowac do miski, poglaskac- 5 min i po robocie -
Yoanna > 04-12-2005, 19:49
w pokoju u mojej 13stki to zawsze byl taki balagan, ze nie bylo gdzie nogi postawic :lol: czegos takiego w zyciu nie widzialam hehe -
martamaua > 05-12-2005, 0:55
ALE ODWALILAM NUMER NO NIE UWIERZYCIE!!!
Postanowilam to napisac w oblesnych,bo ma zwiazek.
Siedze sobie na moim komputerku i co!I wylacza mi sie net.Mowie o nie k*rwa juz nie wyrobie.
Wynioslam szklanke do kuchni dla zamyly by spojrzec czy sa hosci w sypialni,bo jak tak to moge sama bez gadania wlaczyc ten net.
Ale nie,host siedzi...
To jak mi rece zaczely trzesc,serce walic i krece sie po tym pokoju.
Ale dobra mowie ide!Nie ma robienia mnie w balona!!!
Pukam....Telepie mnie jak nie wiem,ale Marta jest twarda :twisted:
I teraz nawiazanie do oblesnego tematu:otwieraja sie drzwi i zabija mnie smrod pierdow.....No przysiegam wali tam jak z murzynskiej chaty!!!!Host cegla na ryju...
I pytam 'What's wrong withe the internet?'
Host z glupia mina,zmieszany mowi,ze nie wie.I pali glupa pytajac czy nie dziala.
Ja mowie,ze nie i pokazuje mu w pokoju.
A on dalej swoje,ze nie wie czemu nie chodzi.
A ja 'I think I know what's the problem' i ide zywcem do tego switcha i podlaczam sobie kabel!!!
IZKA chcialam mu zapodac ta regulke cos mi w historii strzelila ale zapomnialam.Hahaha albo zszokowana smrodem bylam buhahah
A on dalej 'Czy kabel jest poluzowany?'.Ja juz nic nie powiedzialam i poszlam do pokoju.A ten sie pyta czy dziala.Ja mowie 'Tak.Dziala'.
I zamknelam drzwi.
Juz mu nie powiedzialam,ze to jest po raz trzeci kiedy sobie pier*olony kabel podlaczam!
Moze opiernicze go jutro... :roll:
Musialo mu sie niemozliwie glupio zrobic :twisted: I chyba nawet juz nie siedzi w tamtym pokoju.
Bedzie mnie bezczelnie sciemnial.Jak mam tu byc pol roku dluzej to takie rzeczy nie moga miec miejsca,ja nie moge na tym zadupiu siedziec bez kontaktu ze swiatem!
Aaaaaaaaleee jestem dumna z siebie.Niech ma! -
Yoanna > 05-12-2005, 16:16
no Marta dobrze zrobilas :wink: nie wiem po co hosci odlaczaja net, u mnie tez tak bywalo czasami ze sama musialam isc i wlaczac.. :? -
MONIKA > 07-12-2005, 1:16
Boska jestes Marta! :lol: :lol: :lol: -
Caroline > 07-12-2005, 17:41
Przylazi do mnie dzisiaj mlody (10 lat)i mowi ze nie zdazyl do ubikacji i ma pelne gacie! Stoi i sie na mnie patrzy, a mi az sie wszystko podnioslo, bo ku*wa co znaczy ze 10 latek nie zdazyl do kibla i sra za przeproszeniem w gacie!
Sciaga te brudy z siebie i do kosza na pranie.... a mnie sie az dzwiga bo raz ze smrod jak diabli to jeszcze mam to pozniej wyciagac z kosza i do pralki?? O nie ma!
Kazalam mu to wyciagac i w rekach prac :lol:
Do tej pory ryczy, wrzeszcy na mnie ze mnie nienawidzi, ze jestem jego najgorsza operka i zebym juz nigdy do nich nie przychodzila :lol:
Najgorsze ze musialam stac i czekac az wypierze bo gdybym wyszla to by ciepnal je w kat, fuj! Smrod na pol chalupy..... -
MONIKA > 07-12-2005, 17:51
A ja mojego trenuje, jak nie zdarzy. :lol: Tylko, ze on ma 3lata.
Cudownie zrobilas caro. Leje z tego, ale moge sobie wyobrazic, ze bylo niewesolo.
Ja z Holly, ktora w Swieta skonczy 6 nie mam w tym wzgledzie zadnych problemow. THX God.