• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Jedzenie

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Ciekawostki

• Jedzenie

• Jedzenie
  • Re: Jedzenie

kamysia > 03-06-2009, 22:47

.

agulka > 03-06-2009, 22:49

a to ok, zdrowe podejscie do odchudzania

kamysia > 03-06-2009, 22:57

.

monita > 04-07-2009, 1:59

ojjj to tylko Wam pozazdrościć dziewczyny, że nie musicie się w większości użerać z wagą:/ ja niestety mam ten problem, że tłuszcz absorbuje z WSZYSTKIEGO co zjem, od czterech lat jestem wegetarianką,żadnego mięsa nic co ma cokolwiek wspólnego z mięsem, żadnych żelek, serków homogenizowanych po tam jest żelatyna...nic z tych rzeczy...a wyglądam jak kulka...kiedyś udało mi się schudnąć, ale to tylko dlatego, że po 4 dni w tyg siedziałam po2/3h na basenie...a potem się zaczęły studia, praca i waga znowu się zwiększyła...moje współlokatorki wyglądają jak patyki a pochłaniają takie ilości tłustego jedzenia, że ja bym przez tydzień tego nie strawiła...największym moim dietetycznym grzechem jest pepsi, której moja "silna" wola w pełni się poddaje...

ps. kamysia powodzenia w dalszym rzucaniu kilogramów:]

ps. Ja w Angli nie byłam w stanie jeść tego plastiku co to miał niby był chlebem, reszta produktów też raczej średnio przyswajalna przez mój organizm była a co za tym idzie przez miesiąc schudłam 7 kg...a wszyscy moi znajomi przytyli min 3//4 kg,,,więc to wszystko zależy tylko od organizmu chyba nie ma zasady.

shante > 04-07-2009, 11:05

To właśnie takie głupie, że niektórzy mogą jeść i jeść, a wciąż wyglądają jak patyki, a inni muszą uważać na każdy kawałek posiłku, bo mają tendencję do tycia. Ja na szczęście mam coś pomiędzy - jem w zasadzie, to co lubię (warzywa ograniczam do pomidorów i ogórków, choć i tak spożywam je bardzo sporadycznie; marchwi nie wymieniłam, gdyż uważa się ją za owoc ). Mięsa jem sporo, słodycze codziennie, ale nie w jakichś ogromnych ilościach, tylko np jeden batonik i dwie kostki czekolady na dzień, żeby uzupełnić cukier we krwi :lol: Choć miewam okresy, gdy mam do słodyczy taką słabość, że potem muszę się pilnować, żeby jeść normalnie

A co do jedzenia w Anglii, to nie wiem jaki to był rodzaj chleba, ale bardzo mi smakował I szyneczka, i serek, mniam mniam Ale może jakoś bardziej się starała rodzina, u której mieszkałam z przyjaciółką (byłyśmy na obozie językowym). Ciekawe, jak będzie tym razem.

vegemilka > 06-07-2009, 21:48

O monita ja tez wegetarianka jestem

Przedtem, tzn jak jadlam mieso, moglam tez jesc wszystko i o kazdej porze, byle nie chleb i bulki.

Teraz jak chce zjesc cos od tak sobie na szybcika, a nie moge siegnac po kielbaske, siegam po bagietki.. i to niestety daje sie we znaki. Z doswiadczenia mojego i kilku znajomych z polski i z niemiec wiem, ze odstawienia produktow pszennych baaaaaardzo pomaga, w wygladzie, trawieniu a przez to i poprawia samopoczucie :wink:

Przypuszczam, ze wielbiciele chleba sie zbuntuja, takze od razu zaznaczam, ze moze na kazdego ten sposob nie dziala.. osobiscie, jeszcze nikogo nie spotkalam, kto by na tym nie skorzystal

Klaudia_1990 > 08-07-2009, 13:25

Ja tak wlasnie pochlaniam wszystko jakbym byla wiecznie glodna, i chuda jestem jak patyk

Rozmawialam z kuzynka ktora byla w USA pol roku i jest otyla osoba. Mowila , ze trzeba omijac uliczne budki , i nie jesc syfu , tzn raz na jakis czas mozna sie skusic na pychotki z burger kinga ale bez przesady. I tym oto sposobem, twarda wola i unikaniem chlewu, zrzucila w Stanach 12 kilo ! :wink:

tootalna > 20-12-2009, 17:03

zrobiłam dziś wyjątkowo obiad.

Miało być polsko

ale wyszsło węgiersko-polsko

zwykłe placki ziemniaczane z pysznym sosem

sos z dużą ilością papryki, cebuli i pora, zagęszczony mąką, niewielką ilością mleka plus 3 łyżki koncentratu pomidowrowego

plus przyprawy

na placki gorące kładziemy wędline (może być ser żółty do tego) polewamy dużą ilością gęstego sosu)

mniam

byli zachwyceni!!!

śmiali się , że lepiej bym tak nie gotowała bo będę im robić dinnery codziennie;d;d;d;d

polecam ten sos, niby nic takiego , ale niektórzy ograniczają się do sosu jako samego sosu bez dodatków

więc it's great

karolajna20 > 07-01-2010, 22:05

jestem w Niemczech od kilku dni,troszkę sie zdziwiłam- na plus oczywiście

dużo słyszałam,ze w Niemczech jedzą tłusto,dużo smażą,gotowe dania,McDonalds itp ..

trafiłam na rodzinę(wspaniałą rodzinę),która jest absolutnym przeciwieństwem typowej niemieckiej rodziny.

Jedzą bardzo zdrowo,dużo owoców i warzyw,smażenie bez oleju(tylko na teflonie),dużo gotowanego mięsa.

Piją wodę do posiłków,zero słodyczy,chipsów.

Jednym słowem nie kupują gówien.

Bardzo się cieszę,ponieważ mam drobne problemy z wagą a teraz mogę spokojnie i ZDROWO schudnąć.

takze jestem mile zaskoczona co do jedznia w Niemczech.

Kachaaa > 17-06-2010, 18:32

ja przytylam 8kg w ciagu 2 mies

i bardzo mnie to cieszy

ale przyjechalam na studia stres i stracilam

a u Hostow bananyy maliny truskawki awokado rozne miesa ryby co chcialam mialam pytala sie czy cos kupic tyle ze organiczne jedli ale smaczne i Hostka gotuje yummy
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna