• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Maturalne au-pair - 2011

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Maturalne au-pair - 2011

• Maturalne au-pair - 2011
  • Re: Maturalne au-pair - 2011

Joan > 24-12-2010, 13:20

Aniu a Tobie wczoraj się udało zdać ?

Tak, ja też chciałam życzyć Wam spełnienia marzeń, abyście znalazły w sobie dużo determinacji by dążyć do celu, życze Wam żebyście po prostu były szczęśliwe i... żebyśmy się spotkały za oceanem w przyszłym roku !

anusiawa > 24-12-2010, 13:53

mi znowu nie... ale nie tracę nadziei, że w końcu mi się uda tylko muszę się przestać stresować - zapomniałam o ręcznym i próbowałam wyjechać z placu na zacięgniętym;/

anusiawa > 24-12-2010, 13:56

Joan a Ty już zdałaś?

szuszuvp > 24-12-2010, 14:22

Ja Wam też życzę wszystkiego dobrego, zdrowych i wesołych świąt, szczęśliwego nowego roku a przede wszystkim spełnienia marzeń i spotkania (również ze mną :)) za oceanem! mam nadzieję że nam się uda :) nie poddawajcie się i nie rezygnujcie z marzeń. Wesołych Świąt!

anusiawa ja na pierwszym egzaminie też zapomniałam o ręcznym na placu także nie jesteś sama :)

Joan > 24-12-2010, 14:26

nie zdałam, po ostatnim trzecim nieudanym podejściu ( 16 grudnia ) sobie na trochę odpuściłam, muszę wyjeździć szkolenie dodatkowe i chyba dopiero w lutym to zrobię, a potem znów egzaminy, na razie ciesze się wolnością bez żadnych terminów wiszących nade mną

dzięki za życzenia, oby nam się wszystkim spełniły :*

kingulath > 25-12-2010, 0:41

hej! maturalne au pairki może się orientujecie... czy w Stanach mając 18 lat można iść na koncerty np rockowe albo popowe...??? teraz się zaczęłam nad tym zastanawiać. bo takie możliwośći chodzenia na koncerty tam będą o wiele łatwiejsze... i super byłoby chodzić na nie... jeżeli nie to chyba mój wyjazd sobie przełożę!!

Joan > 25-12-2010, 1:49

ja też pokładam nadzieję w koncertach tam, szczerze mówiąc to obserwuje od jakiegoś czasu sytuację (jak to jest z ograniczeniami wiekowymi) i zazwyczaj 80% koncertów jest all ages czyli dla wszystkich, a jak jest ograniczenie to 18 lat na wstęp, a 21 na picie w miejscu koncertu jak to jest jakiś mniejszy klubik etc a nie festiwal na dworze na przykład najlepiej wejść sobie na ticketmaster, wybrać swoje ulubione zespoły i zobaczyć jak to jest zazwyczaj z ich koncertami.

kingulath > 25-12-2010, 3:51

dzięki. chyba mnie uratowałaś. ale i tak nie wiem jak to sprawdzić... ??

karolinkaa77 > 26-12-2010, 15:59

Chyba też powinnam się zapsać w tym wątku marzy mi się wyjazd od kilku lat do USA a teraz mam okazje spełnic to marzenie jednak mam ogromny problem mianowicie rodzice uwazaja ,ze tracac rok czasu robie najwieksay blad bo czlowiek bez wyksztalcenia nic nie znaczy tata zaproponowal mi ,ze da mi 7 tys na wyjazd an wakacje co dla mnie osobiscie wydaje sie dosc dziwne i nie uwazam zeby to byl kompromis Licze ze uda mi sie przemówić im do rozsadku i ,ze sami dojda do wniosku ,ze mam jeszcze czas by isc na studia itd. Bede zapisywala sie do proworku bo w sumie z tego co wyczytalam na forum jest wiecej pozytywnych opinii na ich temat i tez są cenowo atrakcyjniejsi niz CC .Martwi mnie tez moja niepelnoltnosc w swietle amerykanskiego prawa no ale licze ,ze przezyje

szuszuvp > 26-12-2010, 18:01

karolinkaa77 w takim razie witamy w gronie maturalnych au pair :) z rodzicami nie Ty jedna masz problem, ale mam nadzieję, że wam wszystkim uda się jakoś go rozwiązać. Sama nie wiem co mogłoby przekonać waszych rodziców. Ja użyłam wszystkich możliwych argumentów, ale to nawet nie było konieczne, bo moi rodzice zgodzili się bez większych problemów. A wyjeżdżam za własne odłożone pieniądze, więc i to nie jest problemem. A no i też wybrałam Prowork głównie ze względu na koszty...

A ja akurat się za bardzo nie przejmuję tym, że będę niepełnoletnia w świetle amerykańskiego prawa. Jakoś to przeżyję :)
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia