-
-
Re: Au pair w Szwajcarii
kate_93 > 29-09-2013, 20:31
Hejjjjjj !
Jest ktoś może z Zurichu ??? -
mariola1 > 14-03-2014, 10:45
Witam. Mieszkam w Szwajcarii nedaleko Zurichu. Nie ukrywam, że byłoby miło spotkać się polską
Au Pair.
<EMAIL email="mariola_bartosz@op.pl">mariola_bartosz@op.pl</EMAIL>
Pozdrawiam -
mariola1 > 14-03-2014, 10:48
kate_93 napisał(a):Hejjjjjj !
Witam
Jest ktoś może z Zurichu ???
Będę mieszkała niedaleko Zurichu pod koniec Marca.
<EMAIL email="mariola_bartosz@op.pl">mariola_bartosz@op.pl</EMAIL> -
mariola1 > 14-03-2014, 10:49
dina39 napisał(a):Grüezi Operki!
Jestem już w Aarau w Szwajcarii. Chętnie nawiążę znajomości. Muszę tylko rozpracować komunikację bo to trochę dla mnie skomplikowane. Nie martwcie się językiem. Jakby co Szwajcarzy na pewno pomogą. Są sympatyczni. Wystarczy się ładnie uśmiechnąć, powiedzieć Grüezi i pytać. Początki są najgorsze. Zwłaszcza zrozumieć ich dialekt. Ja tam staram się myśleć tutaj w CH pozytywnie, bo w PL to byłam pesymistką ale czas skończyć się zadręczać. Liczę na to że Szwajcaria nauczy mnie bycia otwartą, bo na razie jestem "szarą myszką".
Pozdrawiam! -
mariola1 > 14-03-2014, 10:54
Witam serdecznie. Pod koniec Marca będę mieszkała niedaleko Zurichu. Więc jeśli będziesz miała chęć z przyjemnością spotkam się z Tobą
<EMAIL email="mariola_bartosz@op.pl">mariola_bartosz@op.pl</EMAIL> -
mariola1 > 14-03-2014, 11:12
Loriix napisał(a):Heeeej Aarau jest blisko Basel !! Ja tu powoli umieram z nudow. Od poniedzialku do piatku jakos szybko mi te dni zlatuja ale weekendy sie dluza zwlaszcza jak jest taka pogoda jak terazzz(czyli burza, zero slonca)!! Musimy sie spotkac wszystkie
CześćPod koniec Marca będę pracowała i mieszkała w Szwajcarii niedaleko Zurichu. Z miłą chęcią mogłabym się spotkać
Pozdrwaiam serdecznie -
justyna173 > 17-03-2014, 17:43
Hej
Za parę dni będę okolicy Zurichu jako au pair. Chętnie nawiąże nowe znajomości. :
Pozdrawiam -
mariola1 > 18-03-2014, 2:19
Cześć Justyna,
Pod koniec Marca zamierzam podjąć pracę w okolicach Zurichu, również jako Au Pair
Pozdrawiam -
kasjot > 27-03-2014, 15:03
Cześć!
Ja właśnie dostałam wstępną odpowiedź od rodziny, że są mną zainteresowani. Jest któraś z Was au pair w Lausanne? "Moja rodzinka" mieszka podobno 15 minut drogi stamtąd! -
paulinanor > 27-03-2014, 22:55
Jestem au pair w Szwajcarii od 24 marca. Mieszkam w miejscowości Stusslingen, jest to 50km od Zurychu więc chętnie się spotkam z innymi au pair.