• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prezenty dla Host-rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Prezenty dla Host-rodziny

• Prezenty dla Host-rodziny
  • Re: Prezenty dla Host-rodziny

kamildzianka > 30-03-2009, 20:00

No wiec prezent bedzie w piasku?

To nie lepiej tak, jak mowilam - wziac jedna folie, nalozyc piasku i koleczek, pozniej druga folie i dopiero prezent? Piasek bedzie pomiedzy foliami, prezent sie nie upaprze, oni nie beda pozniej musieli sprzatac piasku, a bedzie nadal efektownie.

Ale swoja droga pomysl bombowy!

A tu macie filmik dot. prezentow. Niesmaczny kawal!

http://www.smog.pl/wideo/23078/rodzice_ ... tny_kawal/

Iren > 30-03-2009, 20:02

[quote name="kamildzianka"]No wiec prezent bedzie w piasku?

To nie lepiej tak, jak mowilam - wziac jedna folie, nalozyc piasku i koleczek, pozniej druga folie i dopiero prezent? Piasek bedzie pomiedzy foliami, prezent sie nie upaprze, oni nie beda pozniej musieli sprzatac piasku, a bedzie nadal efektownie.

Ale swoja droga pomysl bombowy!

A tu macie filmik dot. prezentow. Niesmaczny kawal!

http://www.smog.pl/wideo/23078/rodzice_ ... tny_kawal/[/quote]

kamildzianka z tym piaskiem chce tak zrobić dokładnie jak radzisz , bo jak wrzucę piasek do torebki z książką to potem będzie miedzy kartkami

magd_ka > 30-03-2009, 23:17

z piaskiem genialne jestem maniaczką pakowania prezentów, do tego teraz mieszkam nad morze, że też sama na to nie wpadłam... niedługo moja siostra ma 18skę, więc wykorzystam pomysł tylko dorzucę do piasku kilka muszelek i małych rozgwiazd(zapakuję w domu, żeby się nie pokruszyły) a przewiążę czymś ekologicznym np. rafią czy jakąś trzciną (już tak kiedyś robiłam, delikatne, ale się trzymało;P) co do folii to ja kupiłam dużą rolkę na targach kwiatowych w Broniszach(pod Warszawą) starczyła na całe święta i jeszcze zostało ponad połowę, kosztowała ok 15zł, pewnie na naszym ukochanym allegro też znajdziecie

Iren > 30-03-2009, 23:56

do Warszawy to ja mam prawie 3 godziny ale pochodzę jutro po wszystkich kwiaciarniach jakie są w moim mieście i może mi sprzedadzą a jak nie to kupie dużo szczypioru umyję folię i będę mięć ;p

Iren > 31-03-2009, 15:23

dzisiaj byłam na zakupach i mam już wszystko

dla chłopca kupiłam jeszcze kubek z jego ulubionym tygryskiem dla małej kaczuszkę która na grzbiecie ma 3 małe kaczuszki ale można je odczepić, jak książki się nie da wymienić to zostanie po angielsku dla hosta dla hostki kupiłam fajne świeczki podłużne i takie kwadratowe kolor brązowy i z grubego szkła stojaczki na nie taki komplecik mają mieć zapach kawy ;p i miedzy tymi stojaczkami ze szkła latają ziarna kawy no i do tego rzucę im jakieś słodycze polskie

więc tak podsumowanie:

host: książka jak by co zna angielski

hostka: komplet świeczek

razem dla hostów ptasie mleczko

dziewczynka: kaczuszka i kubeczek z Kubusiem Puchatkiem i jego kumplami taki mieniący z słomką, kolorowanka ''dla maluchów'' z naklejkami

chłopiec: samochód, kubek z Tygryskiem i kolorowanka ''Bolek i Lolek i dinozaury'', krówki

byłam w kwiaciarni babka powiedziała że może mi sprzedać takie folie dzisiaj już jej zostały tylko dwie ale powiedziała że mi sprzeda następnym razem

Iren > 31-03-2009, 21:41

mam takie pytanie

czy pisaliście coś na pierwszej stronie albumu tzn w książce o Polsce dla hostów jakąś sentencję albo przysłowie czy coś w tym stylu ?

dominikan@ > 31-03-2009, 21:45

Ja nie pisałam nic (tylko podpisy do zdjęć). Mój album ma miec tylko 2 strony więc zabawiłam się trochę w scrapbooking.

Ps. Iren masz na myśli photo album no nie?

Iren > 31-03-2009, 22:26

[quote name="dominikan@"]Ja nie pisałam nic (tylko podpisy do zdjęć). Mój album ma miec tylko 2 strony więc zabawiłam się trochę w scrapbooking.

Ps. Iren masz na myśli photo album no nie?[/quote]

mam na myśli książkę o Polsce, źle się wyraziłam

dominikan@ > 31-03-2009, 23:02

He he

Ja hostowi kiedyś kupiłam taką wielką Kuchnie Polską bo lubi gotowac i wogóle był kiedyś w Polsce i sam mnie poprosił żebym mu napisała coś tam. Już nawet nie pamiętam co napisałam bo to był jego prezent urodzinowy. Jako prezent urodzinowy to można coś wpisac ale tak tylko jako prezent to bym nic nie wpisywała bo nawet nie wiedziała bym co wpisac

Iren > 31-03-2009, 23:42

postanowiłam że jednak coś wpisze do książki żeby pamiętali od kogo ją mają, poszukałam w internecie sentencji i znalazła kilka ciekawych o książce moim zdaniem:

1.Jonathan Carroll The Land of Laughs

Czytanie książki jest, przynajmniej dla mnie, jak podróż po świecie drugiego człowieka.

2.Umberto Eco

Kto czyta książki, żyje podwójnie.

3.Francis Bacon

Książki - okręty myśli żeglujące po oceanach czasu i troskliwie niosące swój drogocenny ładunek z pokolenia w pokolenie.

4.Albert Einstein

To, co mam do powiedzenia o tej książce, znajduje się w niej samej.

5.Ursula K. Le Guin

Dopóki czytelnik jej nie otworzy, dopóty książka jest tylko zbiorem słów.

1 4 5 chyba najbardziej pasują do wpisu ale nie wiem które wybrać i czy to da się ładnie przetłumaczyć na francuski

co o tym myślicie?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia