-
-
Re: HappyAuPair
may92 > 12-05-2011, 13:32
Ja czekam prawie miesiąc, może nie jest to jakoś szczególnie długo, ale najpóźniej w lipcu chciałabym wyjechać... I chyba zacznę szukać na własną rękę. A jak się uda coś znaleźć, to zapłacę te 200 zł za zerwanie umowy.
Bo i tak w umowie jest napisane, że jeśli w ciągu 3 miesięcy nie przedstawią mi/nam rodziny, to umowa wygasa. -
arsenalfan26 > 12-05-2011, 14:58
[quote name="may92"]Bo i tak w umowie jest napisane, że jeśli w ciągu 3 miesięcy nie przedstawią mi/nam rodziny, to umowa wygasa.[/quote]
niestety 4 miesiące...trochę długo -
bonamartinka > 19-05-2011, 11:27
Dzisiaj po raz pierwszy dostałam jakąkolwiek formę "propozycji" od HappyAuPair - pytanie, czy zgodziłabym się na wyjazd na jeden miesiąc, bo pewna rodzina szuka aupairki tylko na taki okres. Trochę już za późno - wróciłam do pracy z zeszłego roku, bo bałam się, że im dłużej będę zwlekać, tym ciężej będzie znaleźć coś na sezon. Czy Wy też dostałyście tego maila? Któraś się decyduje? -
małgośka_lll > 19-05-2011, 17:58
[quote name="bonamartinka"]Dzisiaj po raz pierwszy dostałam jakąkolwiek formę "propozycji" od HappyAuPair - pytanie, czy zgodziłabym się na wyjazd na jeden miesiąc, bo pewna rodzina szuka aupairki tylko na taki okres. Trochę już za późno - wróciłam do pracy z zeszłego roku, bo bałam się, że im dłużej będę zwlekać, tym ciężej będzie znaleźć coś na sezon. Czy Wy też dostałyście tego maila? Któraś się decyduje?[/quote]
zazdroszczę oferty! ja bym się od razu zgodziła! ale do mnie niestety nic nie przysłali...:/
a kiedy chciałaś wyjechać? -
bonamartinka > 19-05-2011, 20:13
W sumie to jeszcze nie była oferta, tylko pytanie, czy bym się zgodziła. Zaraz potem biuro wysłało mi ofertę rodziny (innej, która chciała au-pairki od połowy czerwca) i teraz czekam na maila od nich. Tyle, że już mam pracę w Polsce i jeśli zdecyduję się na wyjazd do Hiszpanii będę musiała się tłumaczyć facetowi, u którego załatwiłam sobie pracę... Mocno się zastanawiam nad tym, czy faktycznie wyjechać. Z jednej strony takie było moje marzenie (uczyć się języka, poznać Hiszpanię), a z drugiej trochę się boję. Hmm... Muszę się zastanowić. :? -
may92 > 24-05-2011, 14:22
Dostałam dziś pierwszą propozycję rodziny!
Mieszkają w High Wycombe, mają trzy córki w wieku od 3 do 11 lat, ale nie są Anglikami, na czym mi bardzo zależało... Szukają au pair na 6-24 miesiące, ale rozważają też summer au pair (czego ja właśnie szukałam).
Na razie nie wiem, co odpisać, kurczę, bo podobnie jak koleżanka wyżej prawdopodobnie mam już załatwioną pracę w Polsce... -
bonamartinka > 24-05-2011, 14:28
Gratulacje May92! Nawet jeśli rodzina nie jest angielska, no to i tak przecież na pewno poćwiczysz angielski w życiu codziennym. Ja mam już potwierdzony wyjazd do Hiszpanii, teraz czekam na umowę z rodziną.Dziewczyny, nie traćcie nadziei, bo nie znacie dnia, ani godziny. -
may92 > 24-05-2011, 14:30
Zdecydowałaś się?
cholera, mam teraz problem. -
bonamartinka > 24-05-2011, 14:41
Tak, stwierdziłam, że to może moja jedyna okazja. Lepsza praca w Hiszpanii, niż na zmywaku w Polsce.Nawet, jeśli nie zarobię specjalnie dużo. -
may92 > 25-05-2011, 1:01
Przeczytawszy Twój wpis, uznałam, że faktycznie lepsza praca za granicą, niż w Polsce...
Więc napisałam, że jestem zainteresowana... i już po kilku godzinach dostałam maila od rodziny, u której prawdopodobnie będę mieszkać! Wow, jak to wszystko szybko się toczy.
Napisała, że jest zainteresowana i pyta, kiedy może zadzwonić!
ALE SUPER
jak wygląda rozmowa?
jest się, czym stresować?
o co ich zapytać?