• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

rosario > 01-05-2011, 20:58

wiesz, to nie o o to chodzi, ze warunki nie odpowiadaja... po pierwsze to, ze rodzinki tak czesto chca english native speakera (lub przynajmniej kogos, kto mowi perfect english) bardzo utrudnia nam polkom znalezienie hostfamily, wiec najbardziej na to narzekamy, a nie na warunki pobytu. wiadomo przeciez, ze zeby poduczyc np. 4 letnie dziecko angielskiego, nie trzeba miec certyfikatu advanced i wiele z nas by sie sprawdzilo na pewno w takiej roli...

po drugie - oczywiscie, ze nie ma przymusu jechania do hiszpanii, ale to nie zmienia faktu, ze jest ona pieknym krajem, wartym zobaczenia i po prostu duzo au pair bardzo chce sie znalezc akurat tam i jest w stanie zaakceptowac np. nieco nizsze kieszonkowe w zamian za inne korzysci niekoniecznie materialne

strawberries > 01-05-2011, 21:06

ale mi chodzi wlasnie o warunki takie jak uczenie angielskiego i nieskie kieszonkowe i nie warto na to narzekac, bo nic nie zmienimy

rosario > 01-05-2011, 21:24

no ale mowie ci, ze samo w sobie uczenie angielskiego dla wiekszosci z nas nie jest problemem, tylko to, ze ciezko znalezc rodzine przez to, ze 60 % rodzin chce native speakera

zreszta niewazne juz...to sie raczej nie zmieni, tak jak mowisz

aneczkus > 02-05-2011, 1:19

NO ciezko z tymi rodzinkami..widze, ze nie tylko ja mam z tym problem ;/ ja szuka no wlasna reke, to rozumiem nie latwo cos znaleźć. ale dziewczyny jak arsenalfan26 robia to za posrednictwem agencji, pewnie zaplacily juz jakas czesc pieniedzy, a tu sie nie odzywaja! Moim zdaniem powinnyscie walczyc, bo co oni sobie wyobrazaja. W ogole skoro osoby z takim doswiadczeniem jak alexnadra085 maja problemy, to ja sie nie dziwie, czemu do mnie sie nikt nie odzywa Czesc z Was dziewczyny miala jaies propozycje, ale odrzucilyscie je z roznych powodow. NIe powinnyscie sie martwic. Mimo, ze nie udalo sie Wam znalezc jeszcze tej odpowiedniej rodziny, to chociaz sie ktos Wami interesuje!!! Jestem pewna, ze juz niedlugo znajdziecie swoje wymarzone 'host family'.

KajaWroc > 02-05-2011, 12:54

Dziewczyny (i chłopaki )

musze sie pozalic- mam teraz mały "krajsys" tzn. mam niby host family , w polowie czerwca mam do nich leciec..ale kurde teraz duzo pracuje by miec tam jak najwiecej pieniedzy bo nie chce oszczedzac ,chce zobaczyc jak najwiecej,poznac jak najwiecej ludzi ..itd... pracuje wiec we Wroclawiu jako hostessa , w nocy promujemy knajpę ,w dzien mam czesto inne zlecenia, ale ok z tym daje rade , najgorzej jest jednak z uczelnia bo musze wszystko zaliczyc wczesniej ...studiuje dziennie filologie wiec wiadomo jak to z jezykami -trzeba kuc na biezaco.

ale musze dac rade !!!

nie wiem moze macie tak jak ja - im blizej wyjazdu - tym bardziej jestescie wszystkim zmeczone, ja szukalam rodziny na wlasna reke na stronie au-pair world od listopada 2010 i dalej obawiam sie ze rodzina mi napisze tydzien przed wylotem "sorry, ale we don't need you..."

och ....

moze ktos jeszcze ma tu chwilowa zalamke?

poprostu mam teraz przed soba ciezki miesiac -jesli zawale chociaz jedna sprawe to nie pojade ,a jestem bardzo zmeczona ,

nie mam czasu nawet posprzatac w pokoju ,wszystko zalatwiam sama - ubezpieczenia , bilety itd - nie chce pomocy rodzicow,musze dac rade!!!!!!!!!!!!!!!

Aisling > 02-05-2011, 13:01

[quote name="KajaWroc"]Dziewczyny (i chłopaki )

musze sie pozalic- mam teraz mały "krajsys" tzn. mam niby host family , w polowie czerwca mam do nich leciec..ale kurde teraz duzo pracuje by miec tam jak najwiecej pieniedzy bo nie chce oszczedzac ,chce zobaczyc jak najwiecej,poznac jak najwiecej ludzi ..itd... pracuje wiec we Wroclawiu jako hostessa , w nocy promujemy knajpę ,w dzien mam czesto inne zlecenia, ale ok z tym daje rade , najgorzej jest jednak z uczelnia bo musze wszystko zaliczyc wczesniej ...studiuje dziennie filologie wiec wiadomo jak to z jezykami -trzeba kuc na biezaco.

ale musze dac rade !!!

nie wiem moze macie tak jak ja - im blizej wyjazdu - tym bardziej jestescie wszystkim zmeczone, ja szukalam rodziny na wlasna reke na stronie au-pair world od listopada 2010 i dalej obawiam sie ze rodzina mi napisze tydzien przed wylotem "sorry, ale we don't need you..."

och ....

moze ktos jeszcze ma tu chwilowa zalamke?

poprostu mam teraz przed soba ciezki miesiac -jesli zawale chociaz jedna sprawe to nie pojade ,a jestem bardzo zmeczona ,

nie mam czasu nawet posprzatac w pokoju ,wszystko zalatwiam sama - ubezpieczenia , bilety itd - nie chce pomocy rodzicow,musze dac rade!!!!!!!!!!!!!!![/quote]

Pewnie, że dasz radę! Skoro cieżko pracujesz, to nie ma szansy aby było inaczej. Gdybyś się obijała, to co innego. Ale słuchaj, ja mam dokładnie to samo! Tzn. mam już rodzinę, bardzo się polubiliśmy, wszystko było cudnie zawsze, ale ja mimo wszystko teraz nadal mam mega stresa (raz, bo przed wyjazem, a dwa..), że rodzina nagle napisze mi, że właśnie mnie nie potrzebują, albo zmienili zdanie, albo cokolwiek innego. Że to wszystko ostatecznie nie wypali, że cos będzie nietak. Strasznie się tego boje. Może to wynika trochę z mojej niewiary w to wszystko, że to jest możliwe, itd. Sama nie wiem, ale probuje sie czasem ogarnąć, i na chwilę wychodzi. Haha. Ale postaraj sie troche mniej przejmowąc. Rob co mozesz, z myslą, że wyjedziesz i odpoczniesz, a na pewno bedzie sie inaczej pracowalo. Dasz radę! Powodzenia

KajaWroc > 02-05-2011, 13:08

dzięki!!!

mam nadzieję,że wszystko nam wyjdzie - i aupair i plany co ze soba zrobić "po" ale serio ja też mam to do siebie ze robię plany - zawsze dotyczą jedengo - czyli - w wakacje mam wyjechac do Włoch na jak najdluzej sie da , na wlasna reke i sama a potem z kazdym dniem "hmmm chyba nic z tego nie wyjdzie" ale dalej w to brnę bo ... no nie ma opcji - jak nie wyjdzie to sama ze soba nie wytrzymam ze zlosci!

Nathalie > 02-05-2011, 13:10

Kaja- nie jesteś jedyna ja tez tak mam. Ze mnie nie chcą, ze sie do mnie nie odzywaja itp. Ale nie martw sie- będzie ok i pojedziesz wszystko jest zaklepane, wiec jedziesz(;

blackcar > 02-05-2011, 22:35

Hej dziewczyny!!!!

Ja tez szukalam rodziny i nic !!! Z tylomna rodzinami gadalam ale albo odmowili mi bo nie znam francuskiego, a to ze zdecydowali sie jednak inna dziewczyne wziasc a to jednak nie chca nikogo w te wakacje....... ble ble ble

A wyslalam tyle listow( na word au pair juz mi nawet limit wyskoczyl), zarejestrowalam sie na kilku portalach i nic....

Az zdecydowalam sie zglosic do agencji i mi znalezli rodzine wloską, 800 zl nie powiem, troche boli, ale coz Czekam na potwierdzenie od tej wloskiej rodziny wciaz, takze nie wiem czy to wypali, ale to inna historia

Czytalam gdzies na forach , że najwiecej rodzin szuka z maju, czerwcu!!! zostawiaja to na ostatnia chwile, wiec jest jeszcze szansa!

Buziaczki dziewczyny!

rosario > 02-05-2011, 22:51

[quote name="blackcar"]

Czytalam gdzies na forach , że najwiecej rodzin szuka z maju, czerwcu!!! zostawiaja to na ostatnia chwile, wiec jest jeszcze szansa!

[/quote]

jesli rzeczywiscie tak jest, to jest nadzieja, ze sporo dziewczyn jeszcze znajdzie rodziny. w koncu dopiero maj sie zaczal. oh oby oby
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia