• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Cultural Care

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• Cultural Care

• Cultural Care
  • Re: Cultural Care

dominikan@ > 15-10-2009, 23:42

No niby tak ale z tego co mi wiadomo to to prawko jest okresowa. Moja koleżanka zrobiła je w zeszłym roku i jest ono ważne tylko na 5 lat. Mówie o stanie NY.

becia0001 > 16-10-2009, 20:22

Ja mam pytanie, Czekam już prawie 3miesiące na rodzinę czy powinnam się przenieść do Proworka? Jeśli tak, to czy wystarczy że udam się do biura CC i oni oddadza mi wszystkie papierki i bede te same mogla zlozyc do prowork?

PawelAuPair > 19-10-2009, 14:19

A dlaczego masz zabierac papiery z CC? Bedac w dwoch agencjach jednoczesnie podwajasz swoje szanse

Jezeli masz mozliwosci i ochote to wypelniaj aplikacje z Proworku. Nie ma na co czekac... choc 3 miesiace to wcale nie dlugo

agonia1991 > 08-11-2009, 14:43

Hej.Jestem tutaj nowa. Niedawno złożyłam aplikację i tak właściwie to się zastanawiam skąd będę wiedziała to owo konto jest aktywne z cultural care? na stronie cultural care? miałam rozmowę z osobą z mojego miasta po angielsku, wzięła moje aplikacje i się zastanawiam jak to wszystko dalej wygląda. Widzę że jesteście zorientowani.

Dobrze że jest takie forum i można zobaczyć ile osób bardzo chce wyjechać aby poznać american culture i opiekować się dziećmi z amerykańskich rodzin. Trzymajcie się ciepło i życzę powodzenia,aby każdy z was znalazł jak najszybciej rodzinę która będzie wam odpowiadała. Jak się uda to podzielcie się info i relacjami.

Kajtka > 08-11-2009, 18:11

Czesc agonia1991 niestet ja Ci nie pomoge,

chcialam się tylko pochwalić ze zdecydowałam sie na CC i zaczynam wypełniac kwestionariusz.. i zbierac referencje ^^

agonia1991 > 08-11-2009, 18:21

ok, ok jeszcze jest dużo czasu więc się nie denerwuję. powodzenia Kajtka ja już mam to za sobą. trzymam kciuki żeby CI się udało dostać

PawelAuPair > 08-11-2009, 22:41

Dostaniesz przesyłkę (polecony), w której będziesz miała list powitalny (z loginem i hasłem do internetowego konta), handbook i inne papiery, m.in opis i szczegóły ubezpieczenia, numer konta bankowego, na który będziesz musiała potem wpłacić opłatę programową.

Do mnie przyszło to niecały tydzień po złożeniu pełnej aplikacji.

Powodzenia.

Ewelina88 > 09-11-2009, 13:47

A to w końcu jedziesz z CC Kajtka? Ja zdecydowałam się już na 100% na CC. Jaka to zniżka? Nic mi o tym nie wiadomo... he he. Kurcze, denerwuje mnie ta aplikacja. Chciałam złożyć teraz tzn, gdzieś tak w grudniu, ale się nie wyrobię!!! Nie mam jeszcze paszportu! Tzn mam, ale ważność straci w VII 2010 ha ha, więc muszę postarać się o nowy. Wszystko trzeba robić osobiście, a ja nie mam kiedy! Ciągle siedzę w Lublinie, a paszport muszę sobie załatwić w Kielcach :/ Teraz jestem w domu, myslałm, że sobie pojadę z tatą załatwić wszystko i bedzie cacy, ale NIE. Tata nie ma czasu, żeby ze mną pojechać, a poza tym samochód jest oddany do "odpicowania" ha ha (a ja sama tam nie pojadę, bo nawet nie wiem gdzie to jest, a Kielc nie znam) Bez paszportu nie mogę złożyć aplikacji (bo tam trzeba wpisać nr seryjny! :/) Zdenerwowana jestem! :evil: Chyba, że sobie we czwartek zrobię wagary i zostanę w domu jeszcze do niedzieli i wtedy pojadę... Jeszcze musze sobie zdjęcia zrobić!

Kajtka, a jakie bierzesz ubiezpieczenie? Bo ja chyba rozszerzone... Ja już zaczynam się martwić, że nie wyrobie sie z tymi dokumentami brrr.

O zapomniałabym, witam Cię agonia :mrgreen:

Mam jeszcze takie pytanie... Teraz trzeba złożyć tylko aplikację i dać ksero świadectwa ukończenia LO i prawa jazdy, tak? I jak Im to wszystko dam, to już wtedy wyślą mi paczkę i utworzą au pair's room? Tak?

Bo zaświadczenie od lekarza i o niekaralności to dobiero jakiś czas przed wyjazdem? A kiedy trzeba dać collage (zdjęcia)? Razem z aplikacją, czy później?

I tak w ogóle ile się czeka na utworzenie roomu?

No to chyba już Was zamęczyłąm na maxa :mrgreen: tymi pytaniami he he

Kajtka > 09-11-2009, 19:24

Tak, Ewelinko, też zdecydowałam się na CC i aplikacje musze złożyć w ciągu 2 tyg to dostane 80zl znizki [ smieszna kwota ] aa na moim spotkaniu Pan rozdawał takie karteczki z tą zniżką z stad ją mam ale żeby uzyskać tą zniżkę to muszę odesłać do swojego koordynatora dokumenty w ciągu do 2 tygodni... więc wypełnianie aplikacji pełną parą, męczę znajomych co do rekomendacji, jutro idę po referencje opiekuńcze...

dostałam test psychologiczn po ang i też muszę go wypełnić do końca

i ten list napisać, bo co do albumu zdjęcia mam wybrane, tylko jeszcze muszę sobie w głowie jakoś zakolorować przestrzeń pomiędzy nimi żeby to wyglądało ładnie i zachęcająco

Na wszystkie papiery składa się [dostaliśmy ładną ściage ]:

1) Application Form - 4 strony (podpisane) + list do rodzinki

2) w sumie 3 obowiązkowe referencje: z opieki nad dziećmi i listy rekomendacyjne od przyjaciół i znajomych (4, jeśli któraś pochodzi od członka rodziny) - ale im wieeecej tym lepiej!!

3) Referencje dodatkowe - nie obowiązkowe, ale pożądane [ wiec to się łączy z pkt. 2 ]

4) kolorowe zdjęci przyklejone na pierwszej stronie aplikacji

5) 6-10 zdjęć przymocowanych do papieru formatu A4 - kolaż!!

6) Informacje o stanie zdrowia - koniecznie podpisane na dole!![ nie potrzebujesz zaświadczenia od lekarze bynajmniej nic mi o tym nie wiadomo, tylko sama wypełniasz strone `Personal Health Information`]

7) Dodatkowe dyplomy i świadectwa - nie obowiązkowe, ale pożadne [ tzn. swiadectwo maturalne to podstawa )]

i trzeba pamiętać, że w aplikacji trzeba odpowiedzieć na każde pytanie

let's do it!

Ewelina88 > 09-11-2009, 21:48

To widzę, że Wam to tak wszystko doładnie powiedzieli co i jak. Mi Pani miała przysłać coś na maila, ale do tej pory czekam i nic - no cóż... O żadnej zniżce Nam nie mówiła.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia