• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Skąd mam mieć pewność?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Skąd mam mieć pewność?

• Skąd mam mieć pewność?
  • Re: Skąd mam mieć pewność?

Ninka Jones > 02-10-2007, 0:18

ja go nie lubię. z tego co zobaczyłam jak narazie kocham Londyn, Brukselę i Kraków.

Agata w Anglii to co innego, ja w PL rzadko spotykam sie z objawami człowieczeństwa. Tam było inaczej.

Klara, oszczedzaj?c i maj?c zamiar wrócić do Polski też możesz ludziom tutaj wiele udowodnić. Mimo że kase wydałam cał? i tak czuję że znajomi i wogóle otoczenie podziwiaj? mnie za to co zrobiłam, bo nie każdy by się odważył. A niezależno?ć to najwspanialsza rzecz w tym wszystkim, nie tylko w trakcie aupairkowania, ale to przede wszystkim sklania mnie do wyjazdu za granicę Daleko od domu...

Gość > 02-10-2007, 8:03

no to wlasnie dlatego wspomnialam moja kuzynke - studentka medycyny - jak ktos chce jechac na wakacje i zarobic pieniadze, a jest studentem, to niech sie naprawde do Adecco zglosi, bo jej zalatwili

i niezle sobie zarobila, bo byl zap.rdol od rana do wieczora a ze wiocha to nigdzie nie wychodzila

nie wiem, jesli ktos woli taka opcje... ale lepsza niz W&T, bo tam sie za duzo placi. Kiedys rozmawialam z kumplem, ktory byl w USA na W&T i mowi, ze nigdy wiecej, praca po najnizszej stawce po 12 godzin dziennie, zeby chociaz zarobic to, co sie przed wyjazdem w sam wyjazd wlozylo... :?

na pieniadzach i pracy swiat sie nie konczy. Co zauwazylam niestety w Polsce i Polakach to ich okropny materializm. Nie mowie tu dziewczyny o Was, ale trzeba sie strzec na wszelki wypadek. Ja rozumiem - czlowiek chce uniknac martwienia sie czy do 1-go starczy i rozliczania sie z kazdej zlotowki, ale zycie nie polega tylko na przeliczaniu pieniedzy.

Udowadnianie ludziom to inny problem. Ja tez niestety jeszcze ciagle sie z nim borykam. Zyje sie dla siebie, nie dla innych (no chyba, ze z pomocy innym, to tez jedna z opcji) - powtarzam sobie za kazdym razem jak mnie zlapie dol. Bo tak czasami mam zle mysli, kiedy tak sobie mysle za duzo o tym, ze jestem tylko kolejna polska sprzataczka w Szwecji i co takiego niby robie, co mialoby pokazac, ze mam tu swoje miejsce i ze sie nadaje do czegos innego? Kolejny imigrant, ktory odwala robote, ktorej Szwedzi nie chca, bo przeciez sie nie oplaca...

A moj facet mnie ustawia do pionu: "a jakie to ma znaczenie?" i wiem, ze tym pytaniem ma racje. Nie ma znaczenia, poki jestem szczesliwa. Spojrzec na to, co dobre mamy w obecnej sytuacji i dalej dazyc do celu nie patrzac na nikogo (tzn nie odbierzcie mnie zle, oczywiscie trzeba sie liczyc z tym, zeby nikogo nie skrzywdzic po drodze, ale ze ludzie gadaja... gadali i gadac beda, taka ludzka natura, a juz z pewnoscia polska).

Klarasek > 04-10-2007, 13:58

Dobra przyznaję mój pomysł wcale nie był taki genialny jaki mi się na pocz?tku wydawał...Będę my?leć dalej. Na razie chodzi mi po głowie my?l żeby zmienić miasto studiowania. Tylko czy na studiach licencjackich na 3 roku jest to możliwe?

Poza tym jestem uziemiona. O godzinie 6.05 zleciałam ze schodów i skręciłam nogę...Ale cóż za głupotę trzeba płacić. Aż wstyd się przyznać jak do tego doszło. No ale kto jak nie ja zrobi co? tak dennie głupiego...

Mam w domu schody bez poręczy i zamiast zej?ć na sam dół to tak mniej więcej na 4 schodku skręciłam i...jak łatwo się domy?leć zleciałam.

Żebym chociaż gips miała. Wygl?dałoby to bardziej zjawiskowo i może nawet by się kto? nade mn? ulitował... pocieszył...

A tu nic. Tylko boli i ruszać się nie mogę. Takie to oto szczę?cie Klary S.

Ninka Jones > 04-10-2007, 14:07

bidulka :*

WAMPIREK > 04-10-2007, 14:46

Ojjj Klara ! Bidulko

A co do zmiany miasta studiowania..tez o tym myslalam i sadze,ze troche nieodpowiedzialnie byloby zmieniac w ostatnim roku uczelnie.To ostatni rok...szybko zleci...a zreszta zna sie wykladowcow, wybiera sie seminaria itd.

Klara,uwazam,ze nie warto na ostatni rok zmieniac uczelni.

Za to juz po 3 roku bedziesz mogla wybrac sobie miasto ,o ktorym marzysz...

Mi natomiast chodzi po glowie zaczecie drugiego kierunku studiow..

Yoanna > 04-10-2007, 17:09

a ja np zmienilam szkole w pazdzierniku, 3 klasa liceum. i wszyscy sie dziwili, ze czemu w ostatnim roku.. ale to byla dobra decyzja.

Klarasek > 04-10-2007, 19:29

jeny sama nie wiem...ja chyba po prostu nie umiem w miejscu usiedzieć!

Miotaj? mn? różne my?li. Sama nie wiem na co się zdecydować.

Ja szukam czego? a tak naprawdę nie do końca wiem czego. Tu jest pies pogrzebany...

Jedno wiem na pewno. Brakuje mi motyla...ale na to raczej nic nie poradzę

WAMPIREK > 05-10-2007, 13:13

Yoanna, tylko zauwaz ,ze liceum to nie studia ...

Klara....troche wiecej wiary w siebie ! Jestes wspaniala, madra, sliczna osoba ! Tylko uwierz w siebie, uwierz w to,ze Ty tez mozesz cos osiagnac...

Ja w Ciebie wierze calym sercem

Klarasek > 05-10-2007, 14:33

Dzięki Monia za miłe słowo. Może jak będę to sobie usilnie wmawiać to kiedy? nawet uwierzę.

Fakt faktem studia jednak trochę różni? się od liceum...chodzi tu zwłaszcza o kwestię pracy licencjackiej.

WAMPIREK > 05-10-2007, 14:50

No dokładnie ! Trzeci rok szybko minie ! A po co sobie problemów na koniec jeszcze robić ?

Mgr możesz już robić w innym mie?cie ...

Ja id?c na studia nawet nie brałam pod uwagę takiej opcji ,że nadal będę mieszkać w domu, z rodzicami...byłam przekonana, że się wyniosę. Ale niestety nie dostałam się tam gdzie chciałam i wyszło tak jak wyszło .

Jednakże mam nadzieję, że za te 2 lata się wyprowadzę
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia